Adobe Export PDF kan lage høyverdige konverteringer, men kvaliteten på konverterte dokumentet avhenger av kvaliteten på PDF-filen du starter med.

Hvis PDF-filen for eksempel opprinnelig var skrevet i Microsoft Word eller Excel og konvertert til PDF ved hjelp av PDFMaker-funksjonaliteten i Adobe Acrobat, inneholder PDF-filen et rikt sett med informasjon som kan hentes av Adobe Export PDF. Denne informasjonen inkluderer relativ posisjonering av tabeller, bilder og til og med tekst i flere kolonner, samt side-, avsnitt- og skriftattributter.

På den andre siden, hvis PDF-filen din opprinnelig ble skrevet med enklere PDF-genereringsmetoder, for eksempel alternativene «Utskrift til PDF" eller «Skann til PDF", konverterer Adobe Export PDF gjenkjennelig tekst. Deretter bruker programmet sofistikert konverteringsintelligens for å bevare så mye av sideoppsettet som mulig.

På samme måte er dårlige kvalitetsskanninger, for eksempel hvis den skannede siden er skjev, eller det er flekker eller merker på siden, svært vanskelige for Export PDF å konvertere. Om mulig må du skanne dokumentene på nytt for å få høyere kvalitet.