Adobe Creative Cloud gir deg tilgang til ulike nettbaserte tjenester, slik som ressurser, skrifter og Behance. Adobe Creative Cloud omfatter også nettfokuserte applikasjoner som Adobe XD og Adobe Dimension. I mange organisasjoner er det implementert en proxy-server for å begrense og kontrollere tilgangen til Internett.

Denne artikkelen beskriver de forskjellige nivåene av støtte for proxy-miljøer i Creative Cloud-applikasjoner og -tjenester.

Proxy-godkjenning

Hvis bedriftsmiljøet ditt er konfigurert til å bruke en proxy-server med grunnleggende godkjenning, kan du gjøre følgende.

Merk:

Noen proxy-servere tillater at systemadministratorer hvitelister domener. Hvis du er systemadministrator i organisasjonen din, kan du bruke dette dokumentet for å hviteliste de aktuelle domenene. Da slipper sluttbrukerne å angi legitimasjon for proxy-serveren når de åpner Creative Cloud-applikasjoner.

For skrivebordsapplikasjoner

Når sluttbrukerne åpner Creative Cloud-applikasjoner, må de angi legitimasjon for proxy-serveren:

1. Kun macOS-brukere:

Hvis du er macOS-bruker, får du se følgende dialogboks hvis du ikke har oppgitt legitimasjonen for proxy-serveren i systeminnstillingene:

Proxy-godkjenning for macOS

Skriv inn legitimasjonen for proxy-serveren i systeminnstillingene på datamaskinen din, og klikk deretter på Prøv igjen.

2. Skriv inn legitimasjonen for proxy-serveren.

Legitimasjon for proxy-serveren

Merk:

For Windows-brukere vises denne dialogboksen når du åpner en Creative Cloud-applikasjon.

3. Kryss av for Husk proxy-informasjon og klikk på OK.

For Creative Cloud-skrivebordsprogrammet

Når Creative Cloud-skrivebordsprogrammet startes for første gang og registrerer en proxy-server, blir brukeren bedt om å oppgi legitimasjon.

Proxy-passord

Skriv inn legitimasjonen for proxy-serveren og kryss av for Husk meg.

Frakoblet bruk

Hvis du er frakoblet, får du se følgende melding:

Problemer med å bekrefter abonnementsstatus

Hvis du allerede er koblet til Internett, kan du se i veiledningen for feilsøking av tilkobling for mer informasjon.

Krav til proxy for Creative Cloud Libraries

I et bedriftsmiljø må Creative Cloud Libraries koble til localhost for Biblioteker-panelet i applikasjoner for at synkroniseringen skal bli riktig. Hvis du bruker Libraries, må du angi localhost og 127.0.0.1 for å omgå proxy-serveren for bedriftsmiljøet.

Hvis du bruker automatisk konfigurasjon av proxy (PAC) eller Web Proxy Autodiscovery Protocol (WPAD) på en Mac, må du også aktivere innstillingen Ekskluder enkle vertsnavn.

Merk: Denne innstillingen er påkrevd hvis du skriver inn proxy-serveradressen eller IP-adressen manuelt.

Du finner mer informasjon om proxy-konfigurasjonsdetaljer spesifikt for CC Libraries under Konfigurer proxy-serveren for å jobbe med Libraries og Konfigurering av proxy av en nettverksadministrator.

Proxy-innstillinger

Støttede proxy-innstillingstyper

Følgende proxy-konfigurasjoner støttes på Mac og Windows:

• Proxy-innstillinger ved hjelp av PAC-URL, med eller uten godkjenning
  • Auto Proxy Discovery (WPAD)
  • Grunnleggende godkjenning. Hvis en bruker oppgir legitimasjon i en Creative Cloud-applikasjon, bruker Creative Cloud Libraries denne legitimasjonen. Hvis brukeren ikke oppgir legitimasjon i Creative Cloud-applikasjonen, får vedkommende se et varsel i Creative Cloud Libraries om å angi legitimasjonen.
  • Kerberos-godkjenning støttes av Creative Cloud Libraries og Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Kerberos-godkjenning støttes imidlertid ikke av Creative Cloud 2015-produkter.

Proxy-innstillingstyper som ikke støttes

Følgende proxy-konfigurasjoner støttes ikke:

• NTLM-godkjenning
  • Lokal PAC- fil støtte

Støtte for pac-filer

• Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og Creative Cloud Packager støtter eksterne pac-filer med grunnleggende godkjenning (pac-filer som er lagret på en ekstern server og referert til via URL).
  • Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og Creative Cloud Packager støtter ikke lokalt lagrede pac-filer.
  • NTLM-godkjenning støttes ikke.