Finn ut hvordan du feilsøker tilkoblingsproblemer.

Problemer med pålogging, aktivering eller oppstart?

• "[Produktnavn] kan ikke aktiveres. Produktet må aktiveres for å kunne brukes..."
  • «Koble til Internett og prøv på nytt.»
  • "Enten er datamaskinen din frakoblet Internett, eller klokken på datamaskinen er feil innstilt, noe som fører til en tilkoblingsfeil. Du må koble datamaskinen til Internett, eller stille inn klokken og prøve på nytt."
  • «Du har begrenset tilgang til Adobe-apper eller tjenester.»

Datamaskinen kan ha problemer med å koble til Adobes aktiveringsservere. Følg trinnene nedenfor for å løse disse problemene.

For mer hjelp med vanlige aktiverings- og påloggingsproblemer, se Feilsøking for Creative Cloud-aktivering og -pålogging eller Feilsøke aktivering og deaktivering
.

Feilsøke tilkoblingsproblemer

Følg disse instruksjonene trinnvis for å feilsøke tilkoblingsproblemer.

1. Test tilkoblingen din til Adobe-aktiveringsservere.

1. For å fastslå om du har tilgang Adobe-aktiveringsserverne, klikk på denne koblingen.

Hvis du ser to Adobe-logoer, har du tilgang til aktiveringsserverne. Prøv å aktivere eller signereintilprogramvaren din. Hvis du trenger hjelp med å aktivere kontoen din, se Aktivering og deaktivering av feilsøking.

Adobe-ikon

Har du fremdeles problemer? Gå til neste trinn.

2. Start en nettleser og åpne en av følgende koblinger, avhengig av hvilken versjon av produktet du har:

Hvis du ser en melding som sier at testen var vellykket (se skjermkopi nedenfor), har du tilgang til aktiveringsserverne. Prøv å aktivere eller starte programvaren.

Test vellykket
    Creative Cloud og CS6: Test vellykket

Test vellykket - CS5 og CS5.5
    CS5 og CS5.5: Test vellykket

Merk:

Det kan være du får meldingen «Access Denied» når du klikker på CS5, CS5.5-koblingen. Dette er fortsatt en bekreftelse på at du har tilgang til aktiveringsserverne. Prøv å aktivere eller starte programvaren. Hvis du trenger hjelper med aktiveringskoden, se Hjelp med innløsningkode.

Har du fremdeles problemer? Gå videre for å «Tilbakestille vertsfilen din.»

2. Tilbakestill vertsfilen din.

Operativsystemet bruker vertsfilen til å tilordne vertsnavn til IP-adresser. En feil konfigurert vertsfil kan påvirke datamaskinens mulighet til å koble til Adobes aktiveringsservere.

Merk:

Creative Cloud-brukere: Tilbakestilling avverstfilenkan også løse feil som «Creative Cloud-programmene er tilgjengelig i prøvemodus» og «Prøveperiode utløpt.»

1. Last ned reparasjonsverktøy for begrenset tilgang:

2. Pakk ut den nedlastede filen og kjør deretter reparasjonsverktøyet for begrenset tilgang i Admin-modus.

• Windows: Høyreklikk på verktøyet og velg Kjør som administrator.
    • Mac OS: Dobbeltklikk på verktøyet og angi brukerinformasjon for å fortsette.

Hvis du vil vite mer om hvordan du bruker verktøyet, kan du se Begrenset tilgang-feil i Creative Cloud-skrivebordsappen.

Merk:

Hvis problemet ikke løses selv etter du kjører reparasjonsverktøyet for begrenset tilgang, tilbakestiller du vertsfilen manuelt.

Tilbakestill vertsfilen manuelt

Hvis problemet ikke løses selv etter du kjører reparasjonsverktøyet for begrenset tilgang, tilbakestiller du vertsfilen manuelt:

Tilbakestill vertsfilen på Windows

For å tilbakestillevertsfilenfor Windows gjør du følgende:

1. Gå til C:\WINDOWS\System32\drivers\etc.

2. Åpne vertsfilen med et tekstredigeringsprogram, som Notepad.

3. Se etter Adobe-relaterte innføringer i vertsfilen .

Tilbakestill vertsfil – Windows

Hvis det ikke finnes noen Adobe-relaterte innføringer i vertsfilen, er det ikke nødvendig med ytterligere feilsøking.

Men hvis det finnes Adobe-rekaterte innføringer i vertsfilen, går du videre til neste trinn.

4. Hvis det finnes Adobe-relaterte innføringer ivertsfilen, flytt filen til skrivebordet, for eksempel ved å dra.

5. Slette Adobe-relaterte innføringer fravertsfilen fil.

Sørg for at du ikke sletter andre innføringer.

6. Lagre vertsfilen du redigerte i det forrige trinnet.

Den oppdaterte vertsfilen skal ikke ha noen Adobe-relaterte innføringer.

7. Flytt filen fra skrivebordet til den opprinnelige plasseringen:

C:\WINDOWS\System32\drivers\etc

Velg alternativet «Erstatt» når du flytter filen.

Renset vertsfil

Tilbakestill vertsfilen på macOS

For å tilbakestille vertsfilen på macOS gjør du følgende:

1. For å finne vertsfilen åpner du Finder og velger > Gå til mappe. I boksen skriver du inn følgende plassering og trykker på Tilbake:

/private/etc/hosts

Dialogboksen Gå til mappe

Hvis du ikke kan finne filen, betyr det at vertsfilen er skjult. Skriv følgende kommando i terminalen for å fjerne skjuling av filen, og gjenta så trinn 1 igjen.

chflags nohidden /etc/hosts

2. Åpne vertsfilen med et tekstredigeringsprogram, som Text Edit.

3. Se etter Adobe-relaterte innføringer i vertsfilen .

vertsfil

Hvis det ikke finnes noen Adobe-relaterte innføringer i vertsfilen, er det ikke nødvendig med ytterligere feilsøking.

Men hvis det finnes Adobe-relaterte innføringer i vertsfilen, går du videre til neste trinn.

4. Hvis det finnes Adobe-relaterte innføringer i vertsfilen , flytter du filen til skrivebordet, for eksempel ved å dra.

5. Slette Adobe-relaterte innføringer fra vertsfilen.

Sørg for at du ikke sletter andre innføringer.

6. Lagre vertsfilen du redigerte i det forrige trinnet.

7. Flytt filen fra skrivebordet til den opprinnelige plasseringen:

/private/etc/hosts

Velg alternativet «Erstatt» når du flytter filen.

Brukoppdateringervertsfilen skal ikke ha noen Adobe-relaterte innføringer.

Renset vertsfil

3. Kontroller at du kan åpne sikre webområder.

Adobes aktiveringsservere befinner seg på sikre (HTTPS) nettsteder, så datamaskinen må kunne få tilgang til denne typen nettsteder.

Sikker side i Firefox

Følg disse trinnene for å kontrollere at du kan åpne sikre webområder:

1. Start en nettleser, f.eks. Firefox eller Internet Explorer.

2. Skriv https://www.adobe.com i adressefeltet, og trykk på Enter.

Kan du ikke åpne sikre webområder?

Kontroller klokken på datamaskinen.

Kontroller at klokken på datamaskinen viser riktig tid og er innstilt på riktig tidssone.

Deaktiver autentisering av proxy-servere.

Hvis datamaskinen kobler til med autentisering av proxy-servere, deaktiverer du dette. Ta kontakt med nettverksadministratoren, eller se dokumentasjonen for proxy-serveren for instruksjoner.

Kontroller brannmurinnstillingene.

Hvis datamaskinen er bak en brannmur, må du kontrollere at brannmuren ikke blokkerer aktiveringsserveren på portene 80 og 443.

For instruksjoner om hvordan du får tilgang til aktiveringsserveren, kan du kontakte nettverksadministratoren eller se i dokumentasjonen for brannmuren i hjemmenettverket.

Merk:

Hvis brannmuren krever en kjørbar fil, velger du PDApp.exe:

• Windows:Programfiler\Fellesfiler\Adobe\OOBE\PDApp\core
  • Mac OS: Programmer > Verktøy > Adobe Application Manager > core > PDApp

4. Kontroller GlobalSign Root CA-sertifikatet.

Adobes prosess for pålogging (CC) og aktivering (CS) krever GlobalSign Root CA-sertifikatet.

Følg disse trinnene for å kontrollere at GlobalSign Root CA-sertifikatet er installert og aktivert.

Windows

1. Klikk på Start og skriv certmgr.msc.

2. Gå til Gjeldende bruker > Klarerte rotsertifiseringsinstanser > Sertifikater.

3. Høyreklikk på GlobalSign Root CA, og velg Egenskaper.

GlobalSign Root CA egenskaper
    CA-rotsertifikatet fra GlobalSign er i Windows

Merk:

Hvis sertifikatet ikke er tilgjengelig, se Advarsel «Sertifikatutstederen for denne området er upålitelig» for trinn for installasjon av sertifikatet.

4. Kontroller at sertifikatet er aktivert for serverautentisering.

Kontroller at sertifikatet er aktivert
    Sertifikategenskaper (Windows)

Mac OS

1. Gå til Programmer/Verktøy/Nøkkelringtilgang.

2. Lokaliser GlobalSign Root CA-sertifikatet. Du vil kanskje måtte velge kategorien Alle elementer , og deretter søke etter Global for å finne sertifikatet.

Keychain Access-vindu
    CA-rotsertifikat fra GlobalSign i Mac OS

Merk:

Hvis sertifikatet ikke er tilgjengelig, se Advarsel «Sertifikatutstederen for denne området er upålitelig» for trinn for installasjon av sertifikatet.

3. Høyreklikk på sertifikatet, ogvelg Hent info.

4. Kontroller at sertifikatet er aktivert.

Kontroller at sertifikatet er aktivert
    Sertifikategenskaper (Mac OS)

Kontakt Adobes støtteavdeling

Hvis du fortsatt ikke kan løse tilkoblingsproblemene, kontakt Kundeservice.