Jeg har akkurat kjøpt et nytt kamera. Photoshop eller Lightroom gjenkjenner ikke Raw-filene. Hva gjør jeg?

1. Hvis du ikke kan åpne kamerafilene etter å ha installert de nyeste oppdateringene, må du sjekke om kameramodellen finnes i listen over støttede kameraer.

2. Hvis kameraet har blitt lansert i løpet av de siste 90 dagene og ikke finnes i listen over støttede kameraer, må du smøre deg med litt tålmodighet. Det kan ta noe tid før kompatibiliteten er i orden.

Adobe utfører en grundig prosess med å legge inn støtte for og teste Raw-formatet for alle nye kameraer. Adobe utgir generelt oppdateringer for plugin-modulen Adobe Camera Raw og Lightroom for å støtte nye kameraer omtrent en gang per kvartal, eller omtrent hver 90. dag.

Hva om jeg har en eldre versjon av Photoshop eller Lightroom?

Du trenger ikke kjøpe en ny versjon av Photoshop eller Lightroom bare for å få den nyeste kamerastøtten.

Adobe sørger for bakoverkompatibilitet for de nyeste kameraene gratis i Photoshop CS, CS2, CS3, CS4, CS5 og CS6, samt i Lightroom 1, 2, 3, 4 og 5, gjennom Adobe DNG Converter. Med dette verktøyet er det enkelt å konvertere kameraspesifikke Raw-filer fra støttede kameraer til den mer universelle filtypen DNG Raw.

Hvorfor er DNG nødvendig for å støtte eldre versjoner?

Det vanskelige med å støtte oppdateringer for plugin-modulen Adobe Camera Raw for eldre versjoner av Photoshop og Lightroom er at kameraprodusenter lager nye, opphavsrettbeskyttede Raw-formater hver gang de lanserer et nytt kamera – og nye kameraer utgis både raskere og i større mengder enn tidligere.

Det er nær sagt umulig å oppdatere tidligere versjoner av plugin-modulen Adobe Camera Raw og støtte nye kameraer/Raw-formater i takt med de nye lanseringene.

DNG Converter er den raskeste metoden for å sørge for bakoverkompatibilitet for alle kunder (CS1–CS6, Lightroom 1–5, Photoshop Elements 3–13, i tillegg til apper fra tredjeparter som støtter DNG).

Med DNG Converter kan Adobe ganske enkelt støtte flest mulig kunder og kameraer.