Grunnleggende

Hva er Adobe Acrobat Reader DC?

Adobe Acrobat Reader DC-programmet er den gratis, anerkjente standarden for visning, utskrift, signering og kommentering av PDF-filer. Det er det eneste PDF-visningsprogrammet som kan åpne og samhandle med alle typer PDF-filer, herunder skjemaer og multimedia. Det er nå koblet til Adobe Document Cloud, slik at du kan arbeide med PDF-filer på datamaskiner og mobile enheter på en enklere måte.

Med Acrobat Reader DC kan du også låse opp betalte funksjoner for å gjøre mer med PDF-filer når du kjøper et abonnement på Adobe PDF Pack, Adobe Export PDF, Adobe Send & Track eller Adobe Sign.

Er Acrobat Reader DC gratis?

Ja. Acrobat Reader DC er et gratis skrivebordsprogram som er tilgjengelig på nedlastingssiden for Reader eller hvor som helst der du ser ikonet for nedlasting av Adobe Acrobat Reader.

Hvorfor bør jeg oppgradere til Acrobat Reader DC?

Acrobat Reader DC fungerer med Adobe Document Cloud-tjenester og bringer verdens beste PDF-visningsprogram til et helt nytt nivå. Acrobat Reader DC har et intuitivt berøringsgrensesnitt og nye, kraftige funksjoner som lar deg arbeide hvor som helst. Det nye verktøysenteret gir hurtig tilgang til verktøyene du bruker mest, og den nye elegante verktøyopplevelsen fungerer på tvers av skrivebordsprogrammer, Internett og mobile enheter.

Gjør med gratis programmer:

• Arbeid med PDF-filer fra hvor som helst med den nye, gratis Acrobat Reader-appen for Android eller iOS. Enkelte funksjoner er også tilgjengelige for Windows Phone.
  • Bruk det nye Fyll ut og signer-verktøyet i skrivebordsprogrammet for å fylle ut PDF-skjemaer hurtig med smart automatisk utfylling. Last ned den gratis Adobe Fill & Sign-appen for mobile enheter for å legge til det samme alternativet på et iPad- eller Android-nettbrett.
  • Spar penger på blekk og toner når du skriver ut fra Windows-PCen.

Registrer deg for gratis Adobe Document Cloud-tjenester for å gjøre følgende:

• Lagre og få tilgang til filer i Adobe Document Cloud med 2 GB lagringsplass.
  • Få umiddelbar tilgang til de sist brukte filene på tvers av skrivebordsprogrammet, Internett og mobile enheter.
  • Synkronisere samlingen din av informasjon for automatisk utfylling for Fyll ut og signer på tvers av skrivebordsprogrammer, Internett og iPad-enheter.

Kjøp et abonnement på Adobe PDF Pack for å låse opp betalte funksjoner i Reader på skrivebordet, i Acrobat Reader-appen for mobile enheter og i nettleseren.

• Konverter dokumenter og bilder til PDF-filer.
  • Bruk kameraet på den mobile enheten til å ta bilder av papirdokumenter eller skjemaer og konvertere dem til PDF-filer.
  • Konverter PDF-filer til redigerbare Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- eller RTF-filer.
  • Kombiner flere filer i en enkelt PDF-fil (bare Internett).
  • Få signaturer fra andre med en fullstendig e-signaturtjeneste.
  • Send, spore og bekreft levering av dokumenter elektronisk i stedet for å bruke faks eller ekspresslevering (sporing er ikke tilgjengelig på mobil).
  • Lagre og å tilgang til filer på nettet med 20 GB lagringsplass.

Du kan få tilgang til enkeltverktøy ved å kjøpe et abonnement på Adobe Export PDF eller Adobe Send & Track.

Nye og forbedrede funksjoner utgis vanligvis hvert kvartal. Hvis du vil se hva som er nytt, kan du lese Nyheter og endringer for Acrobat Reader DC.

Hvordan laster jeg ned det gratis Acrobat Reader-skrivebordsprogrammet og apper for mobile enheter?

Det er enkelt å laste ned gratis Adobe Acrobat Reader-apper for flere operativsystemer og enheter:

Må jeg laste ned Acrobat Pro eller Acrobat Standard for å bruke gratis Acrobat Reader DC?

Nei. Acrobat Reader DC er et gratis, frittstående program som du kan bruke til å åpne, vise, signere, skrive ut, legge til kommentarer i, søke i og kontrollere PDF-filer. Acrobat Pro DC og Acrobat Standard DC er betalte produkter som er en del av samme familie. Se produktsammenligningen for Acrobat DC for å se forskjellene.

Støtte for skrivebordsprogrammer og mobile enheter

Hvilke operativsystemer støtter Acrobat Reader DC?

Acrobat Reader DC-skrivebordsprogrammet kjører på Windows- og Mac-operativsystemer.Last ned Reader-skrivebordsprogrammet nå, eller les systemkrav.

Hvilke språk fungerer Acrobat Reader DC på?

Finn ut mer om språkstøtte på siden med systemkrav.

Er Acrobat Reader tilgjengelig på mobile enheter?

Acrobat Reader DC for mobile enheter er gratis, akkurat som Reader på skrivebordet, og den fortsetter å levere bransjens mest pålitelige opplevelse for mobile enheter når det gjelder visning av og samhandling med PDF-filer. Og nå, med Adobe Document Cloud, kan du låse opp betalte funksjoner fra appen for å gjøre mer med PDF-filer når du kjøper et abonnement på Adobe PDF Pack eller Adobe Export PDF – i tillegg til Adobe Acrobat Pro DC.

Gå til Google Play eller iTunes App Store for å laste ned appen for henholdsvis Android og iOS. Du kan også laste ned den nyeste versjonen av mobilappen for Windows Phone-enheter.

Funksjonalitet

Hvilke kommenteringsverktøy er tilgjengelige i Acrobat Reader DC?

Reader gjør det enkelt å legge til kommentarer i PDF-dokumenter. Med Reader på skrivebordet kan du: legge til kommentarer i PDF-filer med notater, skrive tekst direkte på siden, bruke verktøy for å utheve, understreke eller gjennomstreke, og tegne på skjermen med verktøyet for frihåndstegning. De samme kommenteringsverktøyene er også tilgjengelige i Acrobat Reader for mobile enheter.

Kan jeg fylle ut og lagre skjemaer med Acrobat Reader DC?

Ja. Det nye, innebygde Fyll ut og signer-verktøyet gjenkjenner automatisk om PDF-filen har utfyllbare skjemafelt, og gir deg en intuitiv utfyllingsopplevelse for å få jobben gjort hurtig og enkelt. Med et utfyllbart skjema er det enkelt å skrive inn svar eller velge fra rullegardinlister, og deretter lagre det utfylte skjemaet. Når du arbeider med enkle PDF-filer som ikke er optimalisert med skjemafelt, kan du klikke hvor som helst og skrive inn svarene direkte i skjemaet, eller du kan godta forslag fra din personlige samling av informasjon for automatisk utfylling. Når du er ferdig, kan du lagre endringene og sende det utfylte skjemaet til andre.

Ved å bruke Adobe Fill & Sign-appen for mobile enheter kan du utføre de samme oppgavene på en iOS- eller Android-enhet også. Hvis du vil laste ned Fyll ut og signer-appen, kan du gå til Google Play eller iTunes App Store.

Kan jeg signere dokumenter og skjemaer elektronisk med Acrobat Reader DC?

Ja. Det nye, innebygde Fyll ut og signer-verktøyet gjør det enkelt å signere dokumenter og skjemaer. Du behøver bare åpne PDF-filen og signere skjemaer ved å skrive inn eller tegne signaturen eller bruke et bilde.

Ved å bruke Adobe Fill & Sign-appen for mobile enheter kan du utføre de samme oppgavene på en iOS- eller Android-enhet også. Hvis du vil laste ned Fyll ut og signer-appen gratis, kan du gå til Google Play eller iTunes App Store. Du kan også fylle ut og signere skjemaer i nettleseren.

Kan jeg samle inn signaturer fra andre og behandle signerte dokumenter i Acrobat Reader DC?

Ja. Når du abonnerer på Adobe PDF Pack, kan du be om signaturer fra andre og spore og behandle svar ved å velge Send til signering fra Verktøysenter i Reader.

Ved å bruke Adobe Sign-appen for mobile enheter kan du utføre de samme oppgavene på en Android- eller iOS-enhet. Hvis du vil laste ned appen gratis, kan du gå til Google Play eller iTunes App Store. Du kan også sende filer til signering i nettleseren.

Kan jeg opprette PDF-filer med Acrobat Reader DC?

Ja. Når du abonnerer på Adobe PDF Pack, kan du konvertere filer til PDF-filer ved å velge Opprett PDF fra Verktøysenter i Reader. Du kan også opprette PDF-filer fra Acrobat Reader-appen for mobile enheter eller i nettleseren.

Kan jeg eksportere PDF-filer som redigerbare Office-dokumenter med Acrobat Reader DC?

Ja. Når du abonnerer på Adobe Export PDF, kan du konvertere PDF-filer til Microsoft Word-, Excel- eller RTF-filer ved å velge Eksporter PDF fra Verktøysenter i Reader. Når du abonnerer på Adobe PDF Pack, kan du også konvertere PDF-filer til PowerPoint-filer. Du kan også eksportere PDF-filer fra Acrobat Reader-appen for mobile enheter eller i nettleseren.

Kan jeg spore sendte filer med Acrobat Reader DC?

Ja. Når du abonnerer på Adobe Send & Track eller Adobe PDF Pack, kan du sende og spore dokumenter elektronisk ved å velge Send og spor fra Verktøysenter i Reader. Når du bruker Adobes verktøy for å sende filer, behøver du ikke bekymre deg for e-postklienter som avviser store filer. Du kan også spore det du har sendt, i stedet for å være avhengig av sporing av ekspresslevering eller leting i e-postsystemet. Du kan også sende filer fra Acrobat Reader-appen for mobile enheter eller fra nettleseren.

Kan jeg redigere PDF-filer med Acrobat Reader?

Nei. Du kan ikke utføre permanente endringer for tekst eller bilder i PDF-filer med Acrobat Reader. Hvis du vil redigere PDF-filer, kan du kjøpe Adobe Acrobat DC.

Jeg abonnerer på Adobe PDF Pack. Er noe endret etter lanseringen av Adobe Document Cloud?

Ja. I forbindelse med lanseringen av Adobe Document Cloud har vi lagt til kraftige, nye funksjoner i Adobe PDF Pack, som tilbys til den samme rimelige prisen.

• Bruk det nye Fyll ut og signer-verktøyet for å fylle ut PDF-skjemaer hurtig med smart automatisk utfylling.
  • Bruk det nye Send til signering-verktøyet for å sende, spore, behandle og lagre signerte dokumenter med en fullstendig e-signeringstjeneste.
  • Bruk det nye Send og spor-verktøyet for å sende, spore og bekreft levering av dokumenter elektronisk i stedet for å bruke faks eller ekspresslevering.
  • Bruk kameraet på den mobile enheten til å ta bilder av papirdokumenter eller skjemaer og konvertere dem til PDF-filer.

Hvordan fungerer Acrobat Reader DC for personer med funksjonshemninger?

Acrobat Reader DC gjør det mulig for personer med funksjonshemninger, for eksempel blinde, svaksynte og bevegelseshemmede, å samhandle med PDF-dokumenter og -skjemaer. Tilpassinger omfatter innebygde funksjoner og støtte for brukere av hjelpeteknologi. Adobe Acrobat Pro DC inneholder dessuten et komplett sett med verktøy for å opprette og optimalisere tilgjengelige PDF-filer.

Når Acrobat Reader DC brukes på Windows, kan brukere:

• Tilpasse innstillinger for tilgjengelighet med en brukervennlig veiviser
  • Arbeide med forstørrere
  • Lese PDF-filer høyt med innebygde funksjoner, eller arbeide med profesjonelle programmer for skjermlesing
  • Bruk farger med høy kontrast for bedre synlighet
  • NYTT Les tekst enklere i modus for høy kontrast med dynamisk justering av bakgrunnen
  • Aktivere skjerm med stor skrift ved å angi at tekstflyten skal tilpasses på sidene

Når Acrobat Reader DC bruke på Mac, kan brukere:

• NYTT Arbeid med VoiceOver-skjermleseren på Mac OS X-datamaskiner
  • Arbeide med forstørrere
  • Bruk farger med høy kontrast for bedre synlighet
  • NYTT Les tekst enklere i modus for høy kontrast med dynamisk justering av bakgrunnen
  • Aktivere skjerm med stor skrift ved å angi at tekstflyten skal tilpasses på sidene

Finn ut mer på ressurssenteret for Adobe Tilgjengelighet.

Sikkerhet og samsvar

Hva er beskyttet modus?

Adobe leverer en implementering av "sandkasse"-teknologi som kalles beskyttet modus, for å beskytte deg og organisasjonen mot skadelig kode som prøver å bruke PDF-formatet til å skrive til eller lese fra filsystemet på en datamaskin. Beskyttet modus er aktivert som standard i Acrobat Reader DC, og modusen beskytter mot angripere som prøver å installere skadelig programvare på datasystemet, og blokkerer ondsinnede personer mot tilgang til og uthenting av sensitive data og immaterielle rettigheter fra datamaskinen eller bedriftsnettverket.

Hvordan kan jeg bidra til å styre tilgang til sensitiv informasjon?

Sikkerhetsinnstillinger og tilgangsrettigheter for PDF-filer kan ikke angis i Reader. De kan imidlertid angis ved hjelp av Adobe Acrobat-programvare. Med sikkerhetsinnstillinger kan forfattere angi hvem som kan åpne, vise, skrive ut, kopiere eller endre et dokument. Disse funksjonene lar organisasjoner beskytte konfidensialiteten til sensitiv informasjon. Med tilgangsrettigheter kan forfattere angi et passord som brukere må ha for å åpne dokumentet, eller de kan bruke en sertifikat-ID til å kryptere dokumentet, slik at bare utvalgte mottakere kan åpne det ved å angi sine egne unike sertifikat-ID-er.

Er Adobe Document Cloud sikker?

Ja. Hos Adobe er sikkerhetspraksis dypt integrert i den interne kulturen, programvareutvikling samt prosesser for tjenestedrift. Uansett om det er relatert til identitetsbehandling, datakonfidensialitet eller dokumentintegritet bruker Adobe Document Cloud ledende sikkerhetspraksis for å beskytte dokumenter, data og personlig identifiserbar informasjon i den grad det er mulig. Hvis du vil ha mer informasjon om sikkerhetsrutinene til firmaet vårt, Adobe Secure Product Lifecycle eller sikkerheten for Adobe Document Cloud-løsningen, kan du se sidene om Adobes sikkerhet på adobe.com.

Samsvarer Acrobat Reader DC med tilgjengelighetsforskrifter, for eksempel paragraf 508 i USA?

Adobe har som mål å arbeide for tilgjengelighet og ønsker å løse dette i sine produkter og tjenester. Paragraf 508 (myndighetene i USA) ble opprettet for å fjerne hindringer i informasjonsteknologi, gjøre tilgjengelig nye muligheter for personer med funksjonshemninger og oppmuntre til utvikling av teknologier som bidrar til å oppnå disse målene. Adobe Acrobat Reader DC-funksjoner som støtter tilgjengelighet for personer med funksjonshemninger, vises i Adobe Acrobat Voluntary Product Accessibility Templates (VPAT).

Støtter Acrobat Reader-appen for mobile enheter EMM (Enterprise Mobility Management)?

Ja. Adobe har som mål å hjelpe bedriftskunder med å møte kravene til mobile løsninger for forretningsproduktivitet og samtidig ivareta bedriftens sikkerhet og kravoverholdelse. Acrobat Reader-appen for mobile enheter støtter plattformen Android for Work EMM, og Adobe Acrobat Reader for Microsoft Intune er tilgjengelig for iOS og Android..

Distribuere i bedrifter

Kan organisasjonen distribuere Acrobat Reader DC?

Ja. Du kan enkelt søke om en lisens for å distribuere Reader i stort volum.

Hvilke verktøy er tilgjengelige for å distribuere, tilpasse og oppdatere Acrobat Reader i bedriften?

Det er enkelt å distribuere, tilpasse og oppdatere Acrobat Reader i organisasjonen. Du kan kontrollere distribusjon i hele virksomheten, og i tillegg redusere IT-kostnadene, ved å bruke ulike verktøy og metoder, inkludert Adobes veiviser for tilpassing eller Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM). Hvis du vil ha mer informasjon om distribusjon i virksomheten, kan du se siden med IT-ressurser.

Hva er forskjellen mellom metoden Kontinuerlig og Klassisk for Acrobat Reader DC-skrivebordsproduktet?

Acrobat Reader DC-skrivebordsprogrammet er tilgjengelig for distribusjon med metodene kontinuerlig eller klassisk.

Alle versjoner av Reader som lastes ned fra http://get.adobe.com/no/reader, bruker den kontinuerlige metoden, som oppdaterer stille og ofte for å være oppdatert med nye funksjoner, sikkerhets- og plattformforbedringer og feilrettinger. Ved behov kan IT-administratorer slå av automatiske oppdateringer for å teste en ny versjon før den distribueres til ansatte. Bare den nyeste versjonen tilgjengelig for nedlasting. IT-administratorer kan også slå av gratis Adobe Document Cloud-tjenester, slik at ansatte ikke ser alternativene i brukeropplevelsen.

Ved hjelp av lignende oppdateringsmetoder som for Reader X og XI, bruker klassiskmetoden en kvartalsvis oppdatering for levering av bare sikkerhets- og plattformforbedringer og feilrettinger. Den klassiske metoden gir tilgang til gratis Document Cloud-tjenester, men ikke tilgang til nye eller forbedrede funksjoner. IT-administratorer kan slå av Document Cloud-tjenester ved behov. Finn ut mer.

Hva er MUI-versjonen av Acrobat Reader DC?

Adobe Acrobat Reader MUI er Adobes Reader-versjon med flerspråklig brukergrensesnitt, som lar deg distribuere samme verdensomspennende Reader-versjon med én enkelt installasjon. Lokale brukere kan velge språk for brukergrensesnittet, eller det kan angis av gruppepolicyer for organisasjonsenheter.