Feilsøking og hjelp

Gjeldende høylys

Veiledning for Adobe Stock Contributor

Les vår Veiledning for Adobe Stock Contributor  og finn ut følgende:

• Hva kjøpere leter etter
  • Hvordan du oppretter innhold som selger bra
  • Tips om hvordan du sikrer at kjøperne finner innholdet ditt

Hva er kjøpere ute etter?

Kundene våre er ute etter som snakker til dem og kan opplyse et bredt utvalg av emner. De vil ha innhold som deres publikum kan relatere seg til. Fokuser på ekte bilder fra ekte folk fra alle kulturer.

Her er noen koblinger for å inspirere deg:

Hva er de nyeste funksjonene for Adobe Stock-bidragsytere?

Bidragsyterportalen Innsikt fanen lar deg vise samlet inntekt for individuelle filer for dety datointervallet du velger.

Adobe Stock bidragsytere har tilgang til å bruke Adobe Portfolio. Creative Cloud-abonnement ikke nødvendig. Opprett en tilpasset samling i Adobe Stock Portfolio og del galleriet på den egendefinerte Adobe Portfolio-siden din for å markedsføre ditt arbeid og kjøre salg. Mer informasjon.

Se hva som er trender i sanntid. Du kan se porteføljene til de ti beste bidragsyterne i uken for å få en ide om hvilken type innhold som selges godt akkurat nå. Ukens bidragsytere vises i fanen Innsikt i Adobe Stock bidragsyterportal.

Kom i gang

Hvordan blir jeg en bidragsyter?

Hvis du er 18 år eller eldre og eier rettighetene til bildene, video, illustrasjoner og/eller vektorbilder du lager, er du velkommen til å bli en del av oss hos Adobe Stock. Du behøver ikke være profesjonell, en kunstner eller eie fancy utstyr for å bli en Adobe Stock-bidragsyter. Du behøver ikke å være en Creative Cloud-abonnent. Registrer deg for å få en Adobe-ID for å begynne å bidra. Finn ut mer.

Hvilke filformater støttes?

Kjernesamlingen vår inkluderer bilder, videoer, illustrasjoner og vektorbilder. Hver innholdstype har sine egne krav som du finner her.

Kan jeg laste opp direkte fra Creative Cloud-apper?

Oppgrader innholdet ditt direkte fra Adobe Photoshop Lightroom Classic, Bridge eller Premiere Pro. Ikke hjemme? Send inn innhold gjennom mobilappen Photoshop Mix uansett hvor du er. Finn ut mer

Hvordan kan jeg synkronisere min Fotolia-konto med min Adobe Stock-bidragsyterkonto?

Hvis du vil vite mer om fordelene med å synkronisere kontoen og trinnene for å gjøre dette, kan du se Informasjon for Fotolia-bidragsytere. Synkronisering av kontoen din er kun mulig første gang du logger på portalen.

Få betalt

Hva er Adobe Stocks Royalty struktur?

Royaltysats for bilde-, illustrasjons- og vektorinnhold solgt på Adobe Stock er lik 33 % av beløpet kjøperen betaler. For video er royaltysatsen 35 % av beløpet. Dette beløpet avhenger av kundens abonnementsplan og typen innhold som er lisensiert. For betaling på nedlastinger gjort under abonnementsplaner, gjelder en minimumsgaranti som kan erstatte royaltyberegningen. Vi lisensierer også innhold gjennom tilpassede avtaler som ikke reflekteres i royalty-tabellen. Betaling i henhold til tilpassede avtaler er alltid basert på royalty på 33 % for foto, illustrasjoner og vektorinnhold og 35 % for videoer.

Hvordan får jeg betalt?

Hvis du vil vite mer om våre betalingsretningslinjer og finne ut hvordan du ber om betaling, kan du se Få betalt.

Hva må jeg vite om skatter og avgifter?

Det er en økonomisk aktivitet å lisensiere kreativt innhold. Som en Adobe Stock-bidragsyter er inntekt fra salg i USA underlagt forskudsskatt fra de amerikanske skattemyndighetene IRS (Internal Revenue Service).Avhengig av hvor du bor, se Grunnleggende om skatt for amerikanske statsborgere og registrerte utlendinger eller Grunnleggende om skatt for ikke-amerikanske statsborgere. Hvis du ikke sender inn skatteskjemaene, trekker Adobe automatisk 30 % av det du tjener.

Feilsøking

Hvorfor ble innholdet mitt avvist?

For informasjon om våre vurderingskriterier og hvorfor noen filer avvises, se delen Vurderingsprosess. For hva du bør og ikke bør gjøre for hver innholdstype, se delen Forberede og laste opp innhold

Hvorfor ble kontoen min blokkert?

Adobe forbeholder seg retten til å blokkere en konto hvis innholdet eller opplastingsatferden ikke er i samsvar med vår Adobe Stock Contributor-avtale.

Nøkkelord er i alfabetisk rekkefølge ved opplasting gjennom Lightroom Classic

Nøkkelord eller andre IPTC-data som skrives inn i Lightroom Classic, vises alfabetisk i Nøkkelord-delen på bidragsyterportalen. Adobe anbefaler at du endrer rekkefølgen til nøkkelordene på bidragsyterportalen manuelt basert på prioritet. Dette kritiske trinnet sikrer at bildene vises i søkeresultatene.

Vektorbilder ble ikke lastet opp

Sørg for at din kunsttavle er minst 15MP. Enkelte bidragsytere opplever i tillegg vanskeligheter med å laste opp EPS-filer gjennom Internet Explorer. Hvis du bruker Internet Explorer, prøv en annen nettleser eller last opp AI-filer.

Problemer med vektor-forhåndsvisning

Hvis du laster opp en AI- eller EPS-fil, vil du eventuelt legge merke til en fargeendring når du viser bildet på Contributor-portalen eller på webområdet til Adobe Stock. Fargeendringen påvirker bare forhåndsvisning av bilder. Du unngår denne fargeendringen ved å opprette et JPEG-bilde av vektorfilen og legge JPEG- og AI- og ESP-filene i en mappe. Deretter oppretter du en ZIP-fil av denne mappen. Last opp ZIP-filen via FTP. Du finner mer informasjon om FTP-servere her.

I tillegg må du passe på at alternativet «Opprett PDF-kompatibel fil» er aktivert når du lagrer en AI-fil.