stock-app-noshadow

Adobe Stock er en tjeneste som gir designere og bedrifter tilgang til millioner av utvalgte royaltyfrie bilder, videoer, illustrasjoner, vektorgrafikk, 3D-ressurser og maler av høy kvalitet for alle designprosjekter. Du kan kjøpe Adobe Stock som et abonnement med mange ressurser. Det er flere ulike abonnementspakker tilgjengelig.

Adobe Stock

Grunnleggende

Hva er Adobe Stock?

Adobe Stock er en ny tjeneste som gir designere og bedrifter tilgang til 90 millioner utvalgte royaltyfrie bilder, vektorer, illustrasjoner, maler og 3D-ressurser for alle designprosjekter.

Adobe Stock-tjenesten er innebygd i flere applikasjoner fra Adobe, for eksempel Photoshop, Illustrator og InDesign. Dette gir deg muligheten til å søke etter, bla gjennom og legge til bilder i Creative Cloud-bibliotekene dine og få umiddelbar tilgang til dine egne ressurser både på datamaskiner og mobilenheter. I Photoshop, Illustrator og InDesign kan du komme raskt i gang med kreative prosjekter ved å laste ned maler som er utarbeidet av designere, med ressurser fra Adobe Stock direkte fra Nytt dokument-dialogboksen.

Adobe Stock-ressurser kan lisensieres direkte fra Creative Cloud-skrivebordsprogrammer eller via stock.adobe.com/.

Hva er royaltyfrie ressurser?

Royaltyfrie ressurser er lisensiert for å kunne brukes til valgfrie illustrasjonsformål, også i jobbsammenheng, uten geografiske begrensinger eller utløpsdatoer.

Hva er samlingen med redaksjonelt innhold på Adobe Stock?

Samlingen med redaksjonelt innhold på Adobe Stock inneholder bilder og videoer som har nyhetsverdi, er aktuelle og viser faktiske personer, hendelser, steder og produkter.

• Redaksjonelle bilder på Adobe Stock er tilgjengelige i to størrelser: små bilder for bruk på Internett og trykking i begrenset opplag (USD 49,99), og bilder med full oppløsning for trykking i ubegrenset opplag (USD 199,99).
  • Redaksjonelle Premium-bilder på Adobe Stock er de mest ikoniske, anerkjente bildene fra vår egen tid. De kan trykkes i ubegrenset opplag og er også tilgjengelige i to størrelser: små premiumbilder (USD 249,99) og premiumbilder med full oppløsning (USD 499,99).
  • Alle redaksjonelle videoer på Adobe Stock er i HD. Når du lisensierer redaksjonelle videoer, kan du velge om du vil kjøpe en standardlisens med begrensede visningsrettigheter (USD 79,99), eller en utvidet lisens med ubegrensede visningsrettigheter (USD 249,99).

Du kan få tilgang til redaksjonelle ressurser på Adobe Stock-webområdet eller fra Creative Cloud-applikasjonene som er integrert med Adobe Stock. Slike ressurser er merket med “Kun til redaksjonell bruk”. Redaksjonelle ressurser kan ikke brukes til kommersielle formål, for eksempel reklame eller videresalg av produkter. Vis alle brukervilkårene for Adobe Stock her.

Hvilke filtyper er tilgjengelig?

Adobe Stock-bilder er tilgjengelige i filformatene JPEG, AI og EPS. HD-videoer er tilgjengelige i MOV-format. 4K-videoer er tilgjengelige i ulike formater. Alle 4K-videoer er også tilgjengelige i HD. Tre typer 3D-ressurser er tilgjengelige i Adobe Stock: Modeller (.obj), lys (.exr/.hdr) og materialer (.mdl). Disse ressursene støttes i flere 3D-programmer.

Adobe Stock tilbyr også maler utformet av designere, slik at du får hjelp til å komme i gang med kreative prosjekter. I Photoshop, Illustrator og InDesign er maler fra Adobe Stock tilgjengelige i Nytt dokument-dialogboksen. Når du har lisensiert og lastet ned en mal, kan du bygge på den på samme måte som du ville jobbet med andre Photoshop- eller Illustrator-dokumenter. Du kan også finne og laste ned bevegelsesgrafikkmaler fra Adobe Stock for bruk i Premiere Pro-prosjektene dine. Tusenvis av malalternativer er nå tilgjengelige på Adobe Stock-webområdet.

Hvilke oppløsninger har arkivressursene?

Alt Adobe Stock-innhold gjøres tilgjengelig med høyest mulig oppløsning. Oppløsningen varierer avhengig av hvilken kameramodell ressursene opprinnelig ble tatt med, men det meste av innholdet egner seg for trykk i høy kvalitet opptil 300 ppt. Vektorfiler kan skrives ut i alle tilgjengelige formater uten kvalitetstap.

Er videoinnhold tilgjengelig på Adobe Stock?

Adobe Stock tilbyr både HD- og 4K-videoer. Alle 4K-videoer er også tilgjengelige i HD-format.

Finnes det noen spesielle krav for bruk av 3D-modeller, lys og materialer fra Adobe Stock?

3D-modeller, lys og materialressurser i Adobe Stock er optimalisert for bruk i Adobe Dimension i MDL-filformat. Det er imidlertid enkelte faktorer du bør vurdere når du bruker disse ressursene både i Dimension og i 3D-applikasjoner fra tredjeparter.

Modeller i 3D-applikasjoner fra tredjeparter

• Alle applikasjoner som kan importere OBJ-filer, inkludert Adobe Photoshop, kan laste inn modellene. Modellene ser imidlertid annerledes ut enn slik de gjengis på bilder på Adobe Stock-webområdet, hvis de lastes inn i et miljø som ikke støtter MDL 1.3 eller nyere.
  • Hver modell har en MTL-fil med informasjon om teksturalgoritmer for applikasjoner som ikke støtter MDL. Avhengig av applikasjonens importfunksjon kan det være behov for litt manuell korrigering av teksturen.
  • For best gjengivelse krever disse modellene en gjengivelsesmotor som støtter MDL 1.3 eller nyere.

Modeller i Dimension

Når du bruker disse modellene i Dimension, kan det være mindre, visuelle forskjeller mellom modellen slik du ser den på Adobe Stock, og slik den fremstår i applikasjonen. Disse forskjellene er forventet og gir alltid en forbedret 3D-opplevelse.

Må jeg ha et Creative Cloud-medlemskap for å bruke Adobe Stock?

Nei. Alt du trenger for å kunne laste ned innhold fra Adobe Stock, er en Adobe ID, som du oppretter raskt og kostnadsfritt.

Hvilke fordeler har Creative Cloud-medlemmer?

Creative Cloud-medlemmene får en rekke fordeler i Adobe Stock, blant annet sømløs integrasjon med populære applikasjoner slik som Photoshop, Illustrator, InDesign og Premiere Pro.

Jeg bruker Creative Suite-produktene. Kan jeg likevel bruke Adobe Stock?

Ja. Hvem som helst kan registrere seg for og bruke Adobe Stock på stock.adobe.com/.

Kan jeg prøve Adobe Stock-ressursene før jeg kjøper dem?

Du kan prøve ut Adobe Stock-bilder og -videoer ved å laste ned en versjon med vannmerke i lav oppløsning. Du trenger ikke betale noe før du bestemmer deg for at du vil lisensiere ressursen.

Maler og 3D-ressurser må være lisensiert før du kan laste dem ned. Mange er gratis. Du kan se en stor forhåndsvisning av disse ressursene, noe som gir deg en detaljert visning. Beskrivende tekst om hver ressurs vises i Detaljer-panelet.

Trenger jeg å opprette en konto for å kjøpe noe fra Adobe Stock?

Hvis du er en ny Adobe-bruker, opprettes det en konto for deg når du gjør ditt første kjøp. Adobe sender deg en e-post med kvittering for kjøpet og en kobling hvor du kan angi passord for kontoen. Du må angi passordet ditt innen 72 timer etter å ha mottatt denne e-posten, ellers utløper koblingen. Hvis koblingen utløper, kan du gå gjennom arbeidsflyten for glemt passord for å angi passordet ditt.

Etter det opprinnelige kjøpet, kan du fortsatt gjøre kjøp på Stock i en time uten å angi passord, mens du går gjennom arbeidsflyten for forsinket kontooppretting. I denne perioden vil du ikke kunne logge på kontoadministrasjon eller andre Adobe-tjenester før du har angitt passordet. Etter en time logges du av, og da må du angi passordet fra e-posten for å logge på igjen.

Hvordan kan jeg lisensiere og laste ned Adobe Stock-ressurser?

Du kan lisensiere og laste ned ressurser fra Adobe Stock-webområdet eller fra en Creative Cloud-applikasjon. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruke Adobe Stock-webområdet.

Hvis du har problemer med nedlasting av ressurser etter at du har lisensiert dem, kan du se Kan ikke laste ned Adobe Stock-ressurser.

Hva er Adobe Stock Premium-samlingen?

Adobe Stock Premium-samlingen inneholder tusenvis av håndplukkede bilder fra porteføljene til noen av verdens beste fotografer og byråer. De har de samme filtypene og oppløsningene som andre Adobe Stock-bildermen har blitt valgt ut grunnet eksepsjonelt innhold, eksepsjonell stil, ekthet og produksjonskvalitet.

Alle bilder fra Adobe Stock Premium-samlingen leveres med forbedret lisens, som tillater trykking i ubegrenset antall. Utvidede lisenser for å lage avledede produkter for videresalg (for eksempel kaffekopper eller T-skjorter) er bare tilgjengelige for Premium-bilder som lisensieres via en Adobe Stock Enterprise-konto.

Adobe Stock Premium-samlingen har tre prisnivåer. Du kan også lisensiere de samme bildene i en mindre størrelse til halvparten av prisen. Du kan for eksempel lisensiere et Premium-bilde prissatt til USD 499,99 med dimensjonene 6000 piksler x 4000 piksler eller til USD 249,99 med dimensjonene 1688 piksler x 1125 piksler.

Kan jeg laste ned bilder fra Adobe Stock Premium-samlingen i en mindre størrelse?

Ja. Adobe Stock Premium-samlingen har for øyeblikket tre prisnivåer. Du kan også lisensiere de samme bildene i en mindre størrelse til halvparten av prisen. Du kan for eksempel lisensiere et Premium-bilde prissatt til USD 499,99 med dimensjonene 6000 piksler x 4000 piksler eller til USD 249,99 med dimensjonene 1688 piksler x 1125 piksler.

Hva er kredittpakker? Hvordan kan jeg bruke dem til å kjøpe Stock-ressurser?

Med kredittpakker kan du kjøpe ressurser på Adobe Stock på en fleksibel og kostnadseffektiv måte. Når du kjøper en pakke, har du ett år på å løse inn kredittene i innhold som Premium-bilder, videoer, redaksjonelle bilder og andre ressurstyper. Kredittpakker fungerer omtrent som når du kjøper polletter i en spillehall. Du sparer penger ved å kjøpe mange polletter samtidig, og spillene koster et ulikt antall polletter.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Vanlige spørsmål | Kredittpakker og Abonnementsplaner og kredittpakker.

Hvordan blir maler og 3D-ressurser prissatt?

Adobe Stock tilbyr maler og 3D-ressurser i en rekke prisklasser. I tillegg er noen ressurser gratis. Alle maler og 3D-ressurser til USD 9,99 kan også lisensieres med et abonnement, på samme måte som bilder blir lisensiert.

Hvis du vil se maler eller 3D-innhold i en bestemt prisklasse, kan du begrense søkeresultatene ved å bruke et prisfilter.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om å legge til ressurser i Adobe Stock?

Hvis du vil ha mer informasjon om å legge til ressurser i Adobe Stock, kan du se Hjelp for bidragsytere til Adobe Stock.

Adobe Stock og Creative Cloud

Hvordan integreres Adobe Stock med Creative Cloud-applikasjonene?

Bilder og videoer fra Adobe Stock-webområdet kan åpnes i mange Creative Cloud-applikasjoner med ett enkelt klikk. De kan også lagres direkte i et Creative Cloud-bibliotek – noe som gjør dem umiddelbart tilgjengelige i de fleste Creative Cloud-skrivebordsprogrammer og mobilapplikasjoner.

Adobe Stock kan også startes fra Biblioteker-panelet i Creative Cloud-applikasjoner, for eksempel Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro, After Effects og Dreamweaver. Du kan også lisensiere vannmerkede forhåndsvisninger av Adobe Stock-innhold direkte fra Biblioteker-panelet i skrivebordsprogrammene.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruke Adobe Stock.

I hvilke Creative Cloud-applikasjoner kan jeg bruke Adobe Stock?

Adobe Stock-innhold kan brukes i alle Creative Cloud-skrivebordsprogrammer eller -mobilapplikasjoner der en bruker kan legge til bilder, videoer, illustrasjoner eller grafikk. Bilder kan også lagres direkte i Creative Cloud Libraries for umiddelbar tilgang i alle applikasjoner. Creative Cloud Libraries-funksjonen støttes for øyeblikket i Photoshop, Illustrator, InDesign, Dreamweaver, Illustrator Draw, Photoshop Sketch og Comp.

I Photoshop, Illustrator og InDesign er maler fra Adobe Stock også tilgjengelige i Nytt dokument-dialogboksene. Disse malene er laget for at du raskt skal komme i gang med kreative prosjekter, og de finnes i formatene PSDT, AIT og INDT. Når du har lisensiert og lastet ned en mal, kan du bygge på den på samme måte som du ville jobbet med andre Photoshop- eller Illustrator-dokumenter.

Kan jeg dele en lisensiert ressurs i et Creative Cloud-bibliotek?

Du kan dele den lisensierte ressursen med ansatte eller underleverandører, under forutsetning av at de overholder alle begrensningene i lisensen.

Hvis du overfører ressursen eller et avledet arbeid til en kunde, må du kjøpe en ytterligere lisens hvis du har tenkt å bruke den for en annen kunde.

Hvordan bruker jeg Adobe Stock med Creative Cloud-applikasjoner som ikke støtter Creative Cloud Libraries?

Adobe Stock-bilder kan lastes ned direkte fra webområdet til datamaskinen din og åpnes i skrivebordsapplikasjonen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruke Adobe Stock-webområdet.