Lær hvordan du laster ned og bruker Adobe Authenticator, autentiseringsappen fra Adobe, for totrinnsverifisering.

Laste ned og bruke Adobe Authenticator

Fordeler med å bruke Adobe Authenticator

Adobe Authenticator er en autentiseringsapp fra Adobe, som tilbyr en enkel og sikker metode for å logge på med totrinnsverifisering.Adobe Authenticator er tilgjengelig for iOS- og Android-enheter. Du kan også bruke Adobe Authenticator på en tilkoblet smartklokke.

I tillegg til å generere en verifiseringskode som du kan skrive inn manuelt, sender Adobe Authenticator også en varsling til enheten din. Du bare trykker på Godkjenn for å logge på.

Påloggingsgodkjenning
Påloggingsgodkjenning

Last ned Adobe Authenticator

Adobe Authenticator er tilgjengelig for iOS og Android. Nedlastingskoblinger:

Sett opp Adobe Authenticator

Slik konfigurerer du Adobe Authenticator:

1. Last ned og installer Adobe Authenticator på enheten. Du finner nedlastingskoblingene i det foregående avsnittet, Laste ned Adobe Authenticator.

2. Hvis du ikke allerede har aktivert totrinnsverifisering, må du aktivere det.

3. Logg på Adobe ID-kontoen med Adobe og passord, eller med konto i sosiale medier (Facebook eller Google).

4. Klikk på Sikkerhet og personvern i navigasjonsfeltet øverst på siden Administrer konto.

5. I delen Totrinnsverifisering klikker du på Administrer.

Administrere totrinnsverifisering
    Administrere totrinnsverifisering

Merk:

Hvis du ikke ser knappen Administrer, må du først konfigurere totrinnsverifisering ved å følge veiledningen i Aktivere totrinnsverifisering.

6. Klikk på Konfigurer en kodegeneratorapp.

Konfigurere en kodegeneratorapp
  7. Åpne Adobe Authenticator og klikk på Skann kode for å skanne QR-koden som vises på skjermen. Du kan eventuelt også angi tasten som vises på skjermen.

Skanne QR-koden
    Skanne QR-koden

Appen genererer en kode som brukes når du skal koble den til Adobe-kontoen din.

Kode for paring med appen
  8. På den neste skjermen angir du sammenkoblingskoden fra appen og klikker på Verifiser.

Kode fra autentiseringsappen

Når koden er verifisert, åpnes en bekreftelsesmelding.

Bekreftelsesmelding

Logge på kontoen din med Adobe Authenticator

Når du skriver inn Adobe ID-en og passordet på påloggingsskjermen, sender Adobe Authenticator en varsling som ber deg om å godkjenne påloggingen, til enheten din.

Godkjenne pålogging

Åpne varslingen, og du vil se alternativene for å godkjenne eller avvise påloggingsgodkjenningen.

Trykk på Godkjenn for å logge på.

Påloggingsgodkjenning

Du kan eventuelt angi verifiseringskoden som genereres av Adobe Authenticator, manuelt.

Skrive inn en påloggingskode manuelt

Vanlige spørsmål

Kan jeg bruke andre autentiseringsapper sammen med Adobe Authenticator?

Du kan bare bruke en autentiseringsapp om gangen. Hvis du vil bruke en annen autentiseringsapp, må du fjerne Adobe Authenticator først.

Må jeg ha Adobe Authenticator åpen for å motta push-varslingene?

Nei, du trenger ikke å ha appen åpen for å motta push-varslingene.

Trenger jeg en aktiv Internett-tilkobling for å bruke Adobe Authenticator?

Du trenger ikke en aktiv Internett-tilkobling for å starte appen. Du må imidlertid ha en aktiv Internett-tilkobling for å registrere appen og bruke varslinger til å logge på.

Du kan alternativt logge på ved å skrive inn koden som genereres av appen, manuelt. Da trenger ikke telefonen din å være tilkoblet Internett.