Faceți dublu clic în panoul Proiect sau utilizați Fișier > Importă > Fișier pentru a răsfoi și importa fișierul SVG.
Aflați cum să importați fișiere SVG ca straturi de formă native, editabile, care sunt gata să fie animate fără a fi necesară conversia.
Cea mai recentă versiune de After Effects vă permite să importați fișierul ca material sau ca o compoziție.
Trageți și plasați fișierul SVG importat în panoul Cronologie.
Selectați stratul pentru a utiliza secțiunea Conținutul stratului din panoul Proprietăți pentru a vizualiza structura SVG.
Puteți selecta, de asemenea, săgeata de lângă strat pentru a-l desfășura, apoi extindeți secțiunea Conținut.Veți vedea toate elementele individuale și proprietățile acestora, cum ar fi Path, Fill și Transform.
Puteți utiliza aceste proprietăți pentru a anima la fel ca orice alt strat formă.De exemplu:
- Animați Traiectoria pentru a crea Efecte de morfing
- Schimbați culoarea de umplere în timp pentru tranziții dinamice
- Utilizați proprietățile Transformare pentru a scala, roti sau muta elemente în mod independent
Dacă straturile au umpleri și contururi cu gradient, puteți utiliza proprietățile Scală și Rotație pentru a anima gradientul.
Importul SVG în After Effects oferă un control flexibil și mai bun asupra modului în care fișierele SVG sunt importate în proiectul dvs.Cu cea mai recentă versiune, când importați un fișier SVG, puteți alege să-l aduceți ca material sau ca o compoziție.
|
Importă ca înregistrare |
Importă ca o compoziție |
|---|---|
|
Importă SVG-ul ca un singur strat vectorial rasterizabil în mod continuu. |
Importă SVG-ul ca o compoziție alcătuită din straturi de formă editabile. |
|
Menține o conexiune la fișierul SVG extern. |
Fiecare element este convertit în propria sa formă editabilă. |
|
Bun pentru grafice vectoriale cu un singur strat când nu aveți nevoie să împărțiți lucrarea în părți. |
Util pentru editarea căilor, formelor și detaliilor la nivel de strat când trebuie să animați elemente individuale. |
Puteți controla ce abordare de import este utilizată în mod implicit când importați fișiere SVG prin setarea opțiunii Drag Multiple File Items As din preferințele Import.
- macOS: After Effects > Settings > Import > Drag Multiple File Items As
- Windows: Edit > Preferences > Import > Drag Multiple File Items As
Faceți dublu clic în interiorul panoului Project sau folosiți File > Import > File pentru a naviga și importa fișierul SVG.
Folosiți meniul drop-down Import As din caseta de dialog Import file pentru a selecta una dintre următoarele:
- Înregistrare
- Compoziție - Păstrează dimensiunile straturilor
Alegerea Footage importă fișierul ca un singur strat aplatizat fără acces la elemente individuale, făcându-l potrivit pentru utilizarea statică sau când nu este necesară animația. Selectarea Composition – Retain Layer Sizes creează o nouă compoziție unde fiecare strat sursă este importat separat, dimensionat la conținutul său real, făcând punctele de ancorare mai curate și transformările mai ușoare pentru animație.
macOS
Windows
Selectați următoarele opțiuni dacă este cazul:
- Create Composition: Creează o nouă compoziție folosind setările implicite și plasează automat SVG-ul importat, fie ca înregistrare, fie ca o compoziție cu straturi de forme, în cronologie, scutindu-vă de necesitatea de a crea manual o compoziție și de a trage fișierul SVG în ea.
- Scalable Vector Graphics Sequence: Importă multiple fișiere SVG numerotate și le tratează ca o secvență de imagini vectoriale cadru cu cadru.
Utilizați secțiunea Conținut strat din panoul Proprietăți sau secțiunea Conținut a stratului din cronologie pentru a vizualiza și a lucra cu elementele individuale și proprietățile acestora dacă ați importat fișierul SVG ca o compoziție.Dacă este importat ca footage, se comportă ca un strat obișnuit și poate fi ajustat folosind proprietățile standard Transformare.
Ca și în cazul fișierelor Illustrator, dacă fișierul vector este importat ca footage, puteți selecta stratul în cronologie, apoi faceți clic dreapta și selectați Creați > Creați Forme și Text din Stratul Vector pentru a-l converti în straturi editabile, permițându-vă să animați căi individuale, contururi și umpluturi. În cea mai recentă versiune beta After Effects, textul din fișierul sursă se convertește în straturi de text editabile care păstrează fontul, dimensiunea, umplerea, poziția, stilurile, contururile și setările de font variabile.
Când importați un SVG ca footage, After Effects păstrează o legătură activă cu fișierul original, astfel încât orice modificări pe care le faceți la acel SVG în afara aplicației se actualizează automat în proiectul dvs.
Utilizați noile caracteristici beta
Textul editabil din fișierele Illustrator este acum disponibil pentru testare și feedback. Încercați-l acum în After Effects (beta).
În cea mai recentă versiune beta After Effects, când un strat Illustrator este importat ca footage, orice text din fișierul sursă se convertește în propriul său strat de text editabil în loc să fie aplatizat în contururi de formă. Aceasta înseamnă că fontul, dimensiunea, umplerea, poziția, stilurile (cum ar fi bold și italic), contururile și setările de font variabile se transferă, astfel încât puteți continua să editați textul direct în After Effects în loc să-l recreați de la zero sau să vă întoarceți la Illustrator pentru a face modificări.
Selectați Fișier > Import > Fișier și apoi fișierul Illustrator pe care doriți să-l importați.
În caseta de dialog Import fișier, asigurați-vă că Import ca este setat la Footage când selectați fișierul de importat.
În caseta de dialog de import, confirmați că Tipul de import este setat la Footage și selectați Opțiunile de strat pe baza a ceea ce doriți să importați din fișierul Illustrator.
Trageți fișierul importat în panoul Cronologie.
Faceți clic dreapta pe stratul Illustrator și selectați Creați > Creați Forme și Text din Stratul Vector, sau utilizați Strat > Creați > Creați Forme și Text din Stratul Vector.
Textul se convertește într-un strat de text editabil care se potrivește îndeaproape cu fontul, dimensiunea, umplerea și poziția fișierului original. Apoi puteți edita și ajusta textul direct în After Effects.
Textul doar cu contur se convertește încă ca căi mai degrabă decât ca un strat de text editabil.
Conținutul vectorial non-text se convertește în continuare în straturi de formă, ca înainte, iar dacă fișierul Illustrator conține ambele tipuri, veți obține un amestec de straturi de text și de formă.
Alăturați-vă conversației din comunitatea noastră After Effects (Beta) despre suportul pentru text editabil din fișierele Illustrator.
Conținutul SVG din clipboard poate fi acum inserat în After Effects folosind Editare > Inserare.Conținutul este importat ca straturi formă native, editabile, care sunt gata pentru animare, fără a fi necesar un pas intermediar de import.
Copiați conținutul din Illustrator
Deschideți ilustrația în Adobe Illustrator.
Confirmați că preferința Include SVG Code este selectată.
- macOS: Selectați Illustrator > Setări > Gestionare Clipboard și selectați Include SVG Code.
- Windows: Selectați Editare > Preferințe > Gestionare Clipboard și selectați Include SVG Code.
Selectați opera de artă pe care doriți să o copiați.
Convertiți orice text SVG în curbe înainte de copiere, deoarece textul SVG nu este suportat la inserare.
Selectați Editare > Copiere.
Comutați la After Effects și efectuați una dintre următoarele acțiuni în funcție de starea proiectului dvs.:
- Dacă niciun proiect nu este deschis, selectați Editare > Inserare pentru a crea un nou proiect cu o compoziție care conține conținutul SVG ca strat formă.
- Dacă un proiect este deschis, dar nicio compoziție nu este selectată, selectați Editare > Inserare pentru a crea o nouă compoziție în proiectul curent care conține conținutul inserat.
Dacă o compoziție este selectată în After Effects, selectați Editare > Inserare pentru a adăuga conținutul SVG ca un nou strat formă în acea compoziție.
Inserați SVG din alte aplicații
Conținutul SVG copiat din orice aplicație care scrie SVG în clipboard-ul sistemului poate fi inserat folosind același flux de lucru Editare > Inserare.Suportul depinde de faptul dacă aplicația sursă plasează date SVG valide în clipboard.
Creați animații 3D uimitoare în After Effects
Animați personaje și ilustrații, adăugați mișcare textului și multe altele.