Du kan skriva ut en del av en sida i ett PDF-dokument. Med verktyget för ögonblicksbild kan du markera området du vill skriva ut. Området kan bestå av text, grafik eller både text och grafik. Du kan skriva ut det markerade området i fullständig storlek eller anpassa det till papprets storlek.

1.  Öppna PDF-filen i Adobe Reader eller Adobe Acrobat.

2. (Acrobat X/Reader X) välj Redigera > Ta en ögonblicksbild.
    (Acrobat 9/Reader 9) Välj Verktyg > Markering & Zoomning > Verktyget för ögonblicksbild.

3. Dra en rektangel runt området som du vill skriva ut.

Dra en rektangel runt området som du vill skriva ut
  4. Välj Arkiv > Skriv ut.

5. Kontrollera att alternativet Vald grafik har markerats i området Utskriftsintervall i dialogrutan Skriv ut.

Alternativet Vald grafik
  6. (Valfritt) Du kan förstora den markerade texten eller bilden så att den passar papprets storlek genom att välja Anpassa till utskrivbart område i popup-menyn Sidskalning. Obs! Om du förstorar området reduceras utskriftens upplösning.

Alternativ för sidskalning
  7. Klicka på OK eller Skriv ut.