Det här dokumentet innehåller information om listan över kända problem i After Effects CC version 2017 (november 2016).

Lista över kända problem i After Effects CC version 2017 (november 2016)

After Effects kraschar när du öppnar dialogrutan Inställningar

Problem: När du försöker öppna dialogrutan Inställningar, kraschar After Effects.

Lösning: Återställ inställningarna för After Effects. Gör något av följande:

• Följ anvisningarna i blogginlägget Återställ inställningarna för After Effects
  • Gå till inställningsmappen och ta bort, flytta eller byta namn på filen Adobe After Effects 14.0prefs-indep-general.txt:
    • macOS: /Users/yourName/Library/Preferences/Adobe/After Effects/14.0/AdobeAfter Effects 14.0 Prefs-indep.general.txt
    • Windows: C:\Users\yourName/AppData/Roaming/Adobe/After Effects/14.0/AdobeAfter Effects 14.0 Prefs-indep-general.txt

Obs!

Detta problem orsakas av en bugg där After Effects kraschar om du ställer in dess Ljudenhetsinställningar på att använda en enhet som inte är tillgänglig (t.ex. frånkopplad eller avstängd) innan du ska starta After Effects nästa gång.

Kompositionen som skickas från/till Premiere Pro eller Adobe Media Encoder via Dynamic Link visas i en lägre upplösning

Problem:När du skickar en After Effects-komposition till Premiere Pro eller från Premiere Pro till After Effects via Dynamic Link visas den i lägre upplösning. Till exempel, om du skickar en 1920 x 1080-komposition till Premiere Pro, visar Premiere Pro den i 960 x 540-upplösning.

När du återger en After Effects-komposition med Adobe Media Encoder via Dynamic Link återges utdata i en lägre upplösning. Till exempel återges en komposition på 1280 x 720 som en utdatafil på 640 x 360.

Lösning: Ändra upplösningen som är längst ner i panelen Kompositioner i After Effects till Fullständig och överför den därefter till Premiere Pro via Dynamic Link.

Obs!

Om du exporterar din komposition som en ny Textmall i .aecap-format, ska du ställa in upplösningen på Fullständig innan du börjar exportera.

JPEG-sekvens som importeras vid anpassad bildrutehastighet ändras till standardbildrutehastighet

Problem: När du importerar en JPEG-sekvens efter att ha ändrat dess bildrutehastighet från standardvärdet i dialogrutan Tolka filmklipp och sparar filen, ändrar After Effects bildrutehastigheten tillbaka till standardvärdet.

Lösning: När du importerar JPEG-filmklipp ska du ändra alternativet Aktivera i dialogen Import till Alla filer och alternativet Format till JPEG(i stället för ImporterJPEG).

För JPEG-filmklippet som du redan har importerat, ska du högerklicka på bilderna i panelen Projekt och Ersätt filmklipp > Arkiv. Välj samma JPEG-fil, men ändra alternativet Format till JPEG, som det beskrivs ovan.

Filmklippet spelas upp i en loop med en roterande badboll under uppspelning

Problem: När du spelar upp filmklipp i tidslinjen med antingen Förhandsgranskning eller mellanslagstangenten, spelas filmklippet upp i en loop med en roterad badboll. Problemet rapporterades på datorer med macOS 10.12.1 (Sierra) med 4K- och 5K-displayer.

Lösning: Uppdatera till den senaste versionen av After Effects. Problemet har lösts i uppdateringen 14.0.1.

Prova någon av följande:

• Minska den vertikala storleken för panelen Tidslinje. Du kan också docka en annan panel under Tidslinjen, såsom Rendera kö och lyfta den vertikala delaren mellan dem.
  • Dölj Tidslinje genom att aktivera Helskärm i panelen Förhandsgranskning eller maximera panelen Komposition under förhandsgranskningen (nyckeln `, eller i panelmenyn Komposition).
  • Dölj tidsindikatorn för förhandsgranskningen (de röda linjen som flyttar sig längs Tidslinjen under en förhandsgranskning), men den är komplex. Du behöver zooma in på tidslinjen och därefter flytta visningen bort från området som granskas.

Om du stöter på något annat problem eller om du vill skicka något, diskutera och vara en del av vårt kunniga användarforum, gå till After Effects-forumen. För att rapportera misstänkta fel eller för att föreslå ändringar av befintliga funktioner i en Adobe-produkt ska du använda Funktionbegäran-/felrapporteringsformuläret.