Adobe Content Synchronizer kraschar varje minut efter uppdatering

Lär dig vad du ska göra när Adobe Content Synchronizer (som tidigare hette CoreSync) kraschar upprepade gånger efter att du har uppdaterat Creative Cloud-datorprogrammet.

En översikt över Adobe Content Synchronizer

Adobe Content Synchronizer (som tidigare hette CoreSync) ser till att dina Creative Cloud-filer är synkroniserade mellan olika enheter och i molnet. Förutom att hjälpa till att synkronisera filer, säkerställer det också att flera Adobe-program och -tjänster fungerar smidigt. Här följer några exempel:

• Gör Adobe Fonts tillgängligt hela tiden
  • Ger meddelanden i realtid för filsynkronisering och samarbete
  • Uppmanar dig att uppdatera Creative Cloud-datorprogrammet, vid behov

Varför kraschar Adobe Content Synchronizer upprepade gånger efter en uppdatering?

Du kan få felet ”Adobe Content Synchronizer har avslutats oväntat” efter att du har installerat 2.1.0.108-uppdateringen för Creative Cloud-datorprogrammet. Detta händer när Adobe Content Synchronizer inte fungerar som förväntat.

Adobe Content Synchronizer stötte på ett problem

Hur åtgärdar jag detta?

Följ stegen nedan om felmeddelandet ”Adobe Content Synchronizer har avslutats oväntat” visas efter att du installerat uppdateringen 2.1.0.108 för Creative Cloud-datorprogrammet.

1. Logga ut från Creative Cloud i programinställningarna.

2. Avbryt Creative Cloud-datorprogram från programinställningarna.

3. Stäng följande processer i Aktivitetskontrollen (macOS) eller Aktivitetshanteraren (Windows): Adobe Content Synchronizer och Adobe Desktop Service.

4. Beroende på operativsystemet går du till följande sökvägar:

macOS

~/Library/Application Support/Adobe/CoreSync/
    (Om användarmappen Users Library är dold kan du läsa Komma åt dolda filer i användarbiblioteket.)

Windows

• C:\Users\<användarnamn>\AppData\Roaming\Adobe\CoreSync
    • C:\Users\<användarnamn>\AppData\Local\Adobe\AdobeSync\CoreSync

(Mappen AppData är som standard dold i Windows. Gå till Visa dolda filer.)

5. Ta bort alla filer i mappen som slutar på .db, .db-shm eller db.wal.

Du bör ha tre eller fyra av dessa filer, eventuellt fler om flera Creative Cloud-konton har använts i systemet.

6. Starta Creative Cloud-datorprogrammet på nytt.

Har du fortfarande problem? (Endast för macOS)

Om du fortsätter uppleva krascher ska du ta bort extra poster i Creative Cloud-filmappar från Favoriter.

1. Öppna Finder.

2. I rutan Favoriter till vänster om fönstret Finder väljer du individuellt alla länkar i Creative Cloud-filmappen.

När du har valt alla länkar, bör du bara kunna se en, som på följande bild.