Core Sync i Creative Cloud kraschar varje minut efter uppdatering

Följ stegen nedan om felmeddelandet Core Sync har avslutats oväntat visas efter uppdateringen 2.1.0.108 av skrivbordsprogrammet Creative Cloud.

Kraschrapport för Core Sync

Lösning

1. Logga ut från Creative Cloud i programinställningarna.
  2. Avsluta skrivbordsprogrammet Creative Cloud från programinställningarna.
  3. Om du använder Aktivitetskontroll (macOS) eller Aktivitetshanteraren (Windows) ska du se till att följande processer är inaktiverade: CoreSync och Adobe Desktop Service.
  4. Navigera till följande sökväg:

macOS: <Mac HD>/Användare/<username>/Bibliotek/Programsupport/Adobe/CoreSync
    Obs! Användarens biblioteksmapp är dold vid start i version 10.7 eller senare. Gå till Åtkomst till dolda filer i biblioteksmappar.

Windows: C:\Users\AppData\Roaming\Adobe\CoreSync
    Obs! Mappen AppData döljs som standard i Windows. Gå till Visa dolda filer.

5. Ta bort alla filer i mappen som slutar på .db, .db-shm och db.wal. (Du bör ha tre eller fyra av dessa filer, eventuellt fler om flera Creative Cloud-konton har använts i systemet.)
  6. Starta om Creative Cloud och logga in med ditt Adobe ID.
  7. (Endast Mac) Ta bort extra poster i mappen med Creative Cloud-filer om krascherna kvarstår:
    1. Starta Finder.
    2. I favoritlistan, i rutan till vänster i Finder, väljer du individuellt alla länkar till mappen med Creative Cloud-filer. När du har valt alla länkar, bör du bara kunna se en, som på bilden nedan.
Välj länkar till filmappen Creative Cloud