Detta dokument förklarar hur du avinstallerar och installerar om Acrobat DC på datorn. (För annan hämtnings- och installationsrelaterad hjälp, klicka på lämplig länk ovan.)

Avinstallera Adobe Acrobat DC på Windows

Du kan enkelt avinstallera Acrobat DC från Windows Kontrollpanelen > Program och funktioner. Om du stöter på problem under avinstallationen använder du Acrobat-rensningsverktyg för att göra detsamma.

1. Avbryt Adobe Acrobat DC om det körs.

2. Öppna kommandodialogrutan Kör – tryck på tangenterna Windows och R.

3. I rutan Kör kommando, skriv kontrollpanelen och tryck på OK.

4. I Kontrollpanelen, klicka på Program och funktioner.

5. Från listan över installerade program ska du välja Adobe Acrobat DC och klicka på Avinstallera.

Avinstallera Adobe Acrobat DC
  6. Klicka på JA i bekräftelsedialogrutan.

Bekräfta avinstallationen genom att klicka på Ja

Starta om datorn efter att Adobe Acrobat DC har avinstallerats.

Obs!

Om du inte ser Adobe Acrobat DC i listan över installerade program i Kontrollpanelen > Program och funktioner, eller inte kan avinstallera av någon annan anledning, följ anvisningarna i nästa avsnitt – Avinstallera Acrobat DC på Windows med hjälp av Adobe Acrobats rensningsverktyg.

Om du inte kan avinstallera Adobe Acrobat DC med Windows Kontrollpanelen som beskrivs i föregående avsnitt, använd rensningsverktyget för Adobe Acrobat DC.

1. Avbryt Adobe Acrobat DC om det körs.

2. Klicka på kryssrutan för att acceptera användarvillkoren för rensningsverktygslicensen och Adobes integritetspolicy online

Acceptera användarvillkoren för rensningsverktyget
  3. Klicka på Hämta rensningsverktyget för Adobe Reader DC och Acrobat DC för Windows version 4.0. AdobeAcroCleaner_DC2015.zip-filen är hämtad.

Klicka på hämtningslänken
  4. Extrahera innehållet i den hämtade ZIP-filen.

5. Dubbelklicka på AdobeAcroCleaner_DC2015.exe för att starta rensningsverktyget för Acrobat Reader DC och Adobe Acrobat DC.

Acrobat DC-rensningsverktyg
  6. Klicka på Nästa och sedan Acceptera för att acceptera Adobe allmänna slutanvändarlicensavtal.

7. Välj Acrobat som produkten du vill ta bort och klicka på Nästa.

8. (Valfritt) Om du har Acrobat Reader DC installerat och vill behålla filinställningarna som delas mellan Acrobat DC och Acrobat Reader DC väljer du alternativet Lämna arbetsflöden för Acrobat Reader intakt.

9. Klicka på Rensa nu.

Klicka på rensa nu
  10. Avinstallationsprocessen börjar och slutförs efter en liten stund. Klicka på Avsluta och starta sedan om datorn.

Avinstallera Adobe Acrobat DC på macOS

Du kan enkelt avinstallera Acrobat DC med hjälp av avinstallationsprogrammet Acrobat DC från Finder > Program > Adobe Acrobat DC. Om du stöter på problem under avinstallationen använder du Acrobat-rensningsverktyg för att göra detsamma.

1. Gå till Finder > Program > Adobe Acrobat DC, och dubbelklicka på avinstallationsprogrammet för Acrobat.

Avinstallationsprogram för Acrobat DC
  2. Avinstallationsprogrammet ber dig välja produkten. Välj Adobe Acrobat och klicka på Öppna.

Välj Acrobat DC för att avinstallera
  3. I bekräftelsedialogrutan för borttagning av Acrobat DC, klicka på OK.

Bekräfta för att ta bort Acrobat DC

Obs!

Om du inte ser Adobe Acrobat DC i listan över installerade program i Kontrollpanelen > Program och funktioner, eller inte kan avinstallera av någon annan anledning, följ anvisningarna i nästa avsnitt – Avinstallera Acrobat DC på macOS med hjälp av Adobe Acrobats rensningsverktyg.

Om du inte kan avinstallera Adobe Acrobat DC med Acrobat-avinstallationsprogram som beskrivs i avsnittet ovan, använd rensningsverktyget för Adobe Acrobat DC.

1. Avbryt Adobe Acrobat DC om det körs.

2. Klicka på kryssrutan för att acceptera användarvillkoren för rensningsverktygslicensen och Adobes sekretesspolicy online.

Acceptera villkoren för att använda rensningsverktyget
  3. Klicka på Hämta rensningsverktyget för Adobe Reader DC och Acrobat DC för Mac version 1.0. Filen acrobat_ittools_cleaner_p1_061713.zip hämtas.

Mac-rensningsverktyg
  4. Dubbelklicka på den hämtade filen för att öppna mappinnehållet. Mappen innehåller AcroCleanerTool.

Rensningsverktyg
  5. Dubbelklicka på filen AcroCleanerTool för att starta rensningsverktyget för Acrobat Reader DC och Adobe Acrobat DC.

Acrobat-rensningsverktyg
  6. Klicka på Nästa och sedan Acceptera för att acceptera Adobe allmänna slutanvändarlicensavtal.

7. Välj Acrobat som produkten du vill ta bort och klicka på Nästa.

Välj Acrobat DC för att avinstallera
  8. Om du har mer än en version av Acrobat, välj Acrobat-versionen som du vill ta bort och klicka på Rensa.

Välj Acrobat och klicka på Rensa

Acrobat DC avinstalleras från datorn.

Installera om Acrobat DC

Har du problem med att installera eller avinstallera Acrobat? Chatta med oss personligen på Twitter.