Här är en lista med kända problem med Adobe Asset Link.

• Adobe Asset Link stöder för närvarande inte direktlänkning (ibland kallat djuplänkning eller URL-länkning). Direktlänkning mellan InDesign och AEM Assets har slutet av 2019 som målsättning.
  • FPO-arbetsflöden (endast för placering) stöds för närvarande inte.

• Att söka på en del av ett filnamn eller en titel kanske inte ger resurser som innehåller fullständigt namn. Till exempel om en sökning efter sand ger resultat med det specifika ordet sand, men inte ger resultat som kvicksand eller sandsten. (4117723)

Kringgå problem: Om du vill utöka sökningen använder du en asterisk (*) före eller efter sökordet.

– Före sökordet (för att få kvicksand).

- Efter sökordet (för att få sandsten).

– Både före och efter sökordet för att få alla.

• Användaren kan inte skriva i sökfältet om användaren klickar på sökfältet medan någon av listrutorna är öppna. (4117893)

Kringgå problem: Välj sökfältet igen, eller stäng alla listrutor innan du navigerar till sökfältet.

• Sökfrågor som ger många resultat kan leda till att servern inte svarar. Utöver filnamnet och titeln innehåller sökfunktionen resursernas metadata. Därför kan metadatafält öka antalet resultat om en generisk eller vanlig term används.

Kringgå problem: Begränsa sökningen och/eller försök att söka i en viss mapp eller samling.

• Dra och släpp-åtgärder och Placera åtgärder stöder för närvarande bara inbäddning av resurser. Direktlänkning stöds för närvarande inte. Direktlänkning mellan InDesign och AEM Assets har slutet av 2019 som målsättning.
  • Den första dra och släpp-åtgärden på en viss resurs placerar en förhandsgranskning av resursen (medan resursen hämtas i bakgrunden). Fler dra och släpp-åtgärder på samma resurs bäddar in bilden i full upplösning. Om du vill ha full upplösning till en början kan du hämta resursen först eller välja alternativet Placera från snabbmenyn.
  • Under en dra och släpp-åtgärd visas alltid meddelandet Hämta det igen för den senaste versionen oavsett när resursen senast hämtades. Adobe Asset Link känner för närvarande inte igen tiden sedan den senaste hämtningen. Därför meddelar den användarna som en försiktighetsåtgärd, eftersom hämtade resurser kopplas bort från AEM Assets där redigeringar kan ha skett sedan den senaste hämtningen. (4117716)
  • Placering genom dra och släpp-åtgärden utlöses när en användare klickar och håller på en resurs, även om endast en liten mängd dras och markören inte har flyttat bortom panelen Asset Link.
  • När du drar och släpper resurser placeras resursen i mitten av filen, vilket inte nödvändigtvis är exakt där den släpptes. (4115621)
  • [Endast Illustrator] En hämtad fil stängs automatiskt om samma fil placeras från Adobe Asset Link på ett annat öppet dokument. Detta är för närvarande standardbeteende i Illustrator. (4116510)

• Användare kan inte utföra åtgärder på en stor resurs medan den hämtas eller checkas ut. (4117855)
  • [Endast 2019-produkter] Panelen Adobe Asset Link startar automatiskt om när en hämtning av en andra resurs utlöses medan hämtningen av den första resursen pågår. (4117883)
  • Om internet kopplas från och återansluts under tiden som miniatyrbilder hämtas kommer de inte att fortsätta att laddas ner automatiskt. (4117899)

Kringgå problem: Stäng Creative Cloud-produkten och starta om Adobe Asset Link.

• Användare kan bara ladda upp till en viss mapp, inte i Samlingar eller enskilda samlingar. Dessutom är uppladdning för närvarande begränsad till endast den mapp som användaren har navigerat till innan uppladdningsåtgärden utfördes.

Kringgå problem: Navigera först till mappen du vill ladda upp till. Lägga till i samling via AEM Assets.

• Resursen visas inte i mappen omedelbart efter uppladdning.

Kringgå problem: Klicka på knappen Uppdatera i panelen (eller navigera till en annan mapp och återgå).

• Det går inte att checka in en resurs om en användare ändrar konfigurationen för utcheckningsplatsen efter att ha checkat ut. (4115997)
  • Adobe Asset Link stöder för närvarande inte automatisk incheckning av en JPEG-fil till vilken lager läggs till efter att den är utcheckad. Creative Cloud-programmet kräver att JPEG-filen sparas som ett nytt filformat på grund av lagren. I detta fall kommer filen att kopplas bort från AEM Assets.

Kringgå problem: Spara som en ny fil och ladda upp ny fil till AEM Assets.

• Sortering i Adobe Asset Link fungerar bara på resurser, inte mappar eller samlingar. Mappar och samlingar kommer alltid att returneras över resurser. (4117004)
  • Ändra sortering efter att ha utfört Hitta liknande ger inkonsekventa resultat. (4117862)

• Om panelen Adobe Asset Link lämnas i viloläge i 1–2 dagar kan ett auktoriseringsfel inträffa. (4117910)

Kringgå problem: Avsluta Creative Cloud-produkten och starta om Adobe Asset Link.

• Meddelandet Utloggad kan kvarstå när internetanslutningen återupptas efter att den har kopplats bort. (4117884)

Kringgå problem: Starta om panelen Adobe Asset Link. Starta om Creative Cloud-produkten om det är nödvändigt.

• Proxymiljöer (till exempel Kerberos) stöds inte för närvarande. (4114362)
  • Du kan använda Tab-tangenten för att navigera till sökfältet. För att navigera ytterligare behöver du musen.

Kringgå problem: Använd musen om markören är i sökfältet eller Shift-B för att öppna platsmenyn.

• När du checkar in en resurs till AEM Assets är den kommentar som läggs till vid incheckningen inte synlig i tidslinjevyn inom AEM-webben för den resursen (tills en ny version är incheckad).
  • Om en användare avbryter utcheckning i ett Creative Cloud-program medan samma resurs redan är öppen och utcheckad i ett andra Creative Cloud-program, förblir tillgången aktiv i det andra programmet. Det är dock bortkopplat från AEM Assets. (4117952)
  • [Endast Photoshop 2019]: Adobe Asset Link-panelen startar inte om inget dokument är öppet. (4116772)

Kringgå problem: Öppna ett tomt eller befintligt dokument innan du startar Adobe Asset Link.