Vid uppdatering till den senaste versionen av Lightroom Classic CC uppmanas slutanvändare att logga in för att använda programmet. Företagsslutanvändare kanske ser att deras program körs i försöksläge och kan uppmanas att starta ett försök eller köpa enprenumeration,om programmet användes med företagets serienummer.

Lösning

Detta problem förväntas inträffa om den tidigare installationen av Lightroom Classic CC (v7.x eller tidigare) licensierades och användes av dina administratörer med ett företagsserienummer.

Lightroom Classic CC utför alltid uppdatering på plats. Det vill säga den tidigare installationen är modifierad för att aktivera de senaste funktionerna och funktionaliteten. De senaste versionerna av alla Creative Cloud-programmen, inklusive Lightroom Classic CC stöder inte serienummer. Därför uppmanar det senaste programmet användarna att logga in för att fortsätta använda programmet.

Slutanvändare: återinstallera tidigare versioner av Lightroom Classic CC.

Om du har uppdaterat till den senaste versionen av Lightroom Classic CC måste du återgå till den äldre versionen för att fortsätta använda programvaran.

Viktigt:

Se till att du säkerhetskopierar Katalogen innan du installerar om programmet. Mer information finns i Säkerhetskopiera dina kataloger

• Du kan fråga din IT-administratör om ett licensierat paket för den tidigare versionen av programmet.
  • Hämta och installera Lightroom Classic CC v7 för macOS eller Windows. Om du vid start uppmanas att logga in eller starta en försöksversion klickar du på Licensera den här programvaran och anger ditt företagsserienummer.

IT-administratörer: Omfördela Lightroom Classic CC

Fördela det senaste Lightroom Classic CC via moderna licenseringsmetoder

Som IT-administratör kan du fördela den senaste versionen av Lightroom Classic CC med hjälp av den licensmetod som fungerar bäst för din organisation eller institution. Med hjälp av dessa moderna licenseringsmetoder kan dina slutanvändare också utnyttja kraften i de främst molnbaserade programmen som Lightroom CC för att uppnå optimala arbetsflöden.

Du kan till exempel använda namngivna användarlicenser för att skapa användare i administratörskonsolen och sedan kan användarna logga in för att använda alla de senaste Creative Cloud-programmen. Mer information finns i Företagslicensmetoder

Omfördela Lightroom Classic CC (v7.x)

Du kan behöva att omfördela Lightroom Classic CC (v7.x eller tidigare) genom att skapa ett licensierat paket med ett serienummer. Mer information finns i Skapa serienummerpaket eller Skapa licensfil. Du kan också inaktivera Hjälp om > uppdatera alternativet för dessa paket. Inaktiveringen av alternativet Hjälp om > uppdatera alternativet gäller dock för alla program på datorn.

Viktigt:

Se till att du säkerhetskopierar Katalogen innan du återinstallerar programmet. Mer information finns i Säkerhetskopiera dina kataloger.

Mitigerande steg

Om din organisation eller institution använder serienummer för att licensera Lightroom Classic CC kan du vidta vissa steg för att se till att dina slutanvändare inte hamnar i den här situationen, tills du har skapat och distribuerat alternativa paket.

• Skicka en anvisning till slutanvändarna om att inte uppdatera Lightroom Classic CC med hjälp av menykommandot Hjälp om > uppdatera.
  • TRYCK INTE på den senaste versionen av Lightroom Classic CC för slutanvändare med hjälp av Remote Update Manager (RUM).
  • AKTIVERA INTE Adobe Update Manager-alternativet i paketet. Alternativen kan konfigureras under inställningar Paketkonfigurationer i programmet Creative Cloud Packager.

Kontakta Adobes konstoansvarig eller Adobes Kundtjänst om du vill veta mer.