När du öppnar Photoshop visas följande fel ”Photoshop har funnit ett problem med bildskärmdrivrutinen och har tillfälligt inaktiverat förbättringar som använder grafikhårdvaran” och funktioner, som kräver grafikmaskinvara, är inte tillgängliga.

Photoshop grafikdrivrutin

Lösning

Uppdatera din grafikdrivrutin och felsök ditt grafikkort.

För lösningar, se följande artikel:

Ytterligare information

Som skydd mot krascher på grund av problematiska grafikkort eller drivrutiner, använder Photoshop ett litet program som heter GPU Sniffer.

GPU Sniffer startas varje gång du startar Photoshop. I GPU Sniffer körs grundläggande test av GPU:n och sedan rapporteras resultaten till Photoshop.

Om sniffern kraschar eller rapporterar ett fel visar Photoshop meddelandet ovan som anger att det har uppstått ett problem. Photoshop inaktiverar alternativet Använd grafikprocessor i Prestandapanelen i Inställningar. Meddelandet visas inte vid efterföljande starter.

Om du åtgärdar problemet, antingen genom att uppdatera drivrutinen eller byta ut grafikkortet, kommer sniffern rapportera att det lyckades vid nästa start och alternativet Använd grafikprocessor är aktiverat.