Oljemålningsfiltret är nedtonat och inaktiverat under Filter > Stilisera

Om Oljemålning är nedtonat för dig kan du prova dessa steg:

• Se till att ditt dokument är RGB. Oljemålning fungerar inte i andra färgrymder än RGB (t.ex. CMYK, Lab, etc.)
  • Om du använder Windows ska du se till att du använder ett 64-bitars operativsystem med 64-bitarsversionen av Photoshop. OpenCL kräver 64 bitar.
  • Se till att Använd OpenCL är markerat under Inställningar > Prestanda > Avancerade inställningar.
Det nedtonade oljemålningsfiltret använder OpenCL Photoshop

Obs: Om ditt grafikkort inte stöder OpenCL v1.1 eller högre, måste du eventuellt köpa ett uppgraderat grafikkort som stöder OpenCL v1.1 eller högre för att komma åt oljemålningsfiltret.

Det krävs även OpenCL-resultat högre än clgpu[0].CLBandwidth = 1.2e+10 och clgpu[0].CLCompute = 5.0.

Dessa beräkningsresultat återfinns i Photoshops dialogruta Hjälp- > Systeminformation.