Datorn måste uppfylla de tekniska specifikationer som beskrivs nedan för att du ska kunna köra och använda Photoshop.

Gäller för

November 2019-versionen (version 21.0)

Systemkrav för tidigare versioner

Systemkrav för Photoshop

Windows

Systemkrav
Processor Intel® eller AMD-processor med 64-bitars stöd*; 2 GHz eller snabbare processor.
Operativsystem Microsoft Windows 7* med Service Pack 1 (64-bitars)**,
Microsoft Windows 10*** oktober 2018-uppdateringen (64-bitars) version 1809 eller senare.
RAM 2 GB RAM-minne eller mer (8 GB rekommenderas).
Grafikkort nVidia GeForce GTX 1050 eller liknande, nVidia GeForce GTX 1660 eller Quadro T1000 rekommenderas.
Hårddiskutrymme 3,1 GB ledigt hårddiskutrymme eller mer för 64-bitarsinstallationer. Ytterligare ledigt utrymme krävs vid installationen (det går inte att installera på volymer med skiftlägeskänsliga filsystem).
Bildskärmsupplösning Bildskärmsupplösning på 1 280 x 800 med gränssnittskalning på 100 % och med 16-bitarsfärg och 512 MB VRAM-minne eller mer, 2 GB rekommenderas †
OpenGL System med OpenGL 2.0-funktioner.
Internet Internetanslutningoch registrering krävs för programvaruaktivering, utvärdering av medlemskap och åtkomst till onlinetjänster†.†

* Molndokument stöds inte i Windows 7.

** 32-bitars versionen av Windows stöds inte längre. Om du vill få stöd för 32-bitarsdrivrutiner och -plugin-program måste du använda en tidigare version av Photoshop. Länkar till installationsprogram och uppdateringar för tidigare versioner.

*** Stöds inte i Windows 10 version 1511, 1607, 1703, 1709 och 1803.

† Om du har en dator med mindre än 512 MB VRAM-minne är 3D-funktionerna avaktiverade.

†† Obs! En internetanslutning, ett Adobe ID-id och godkännande av licensavtalet krävs för att aktivera och använda den här produkten. Produkten kan integreras med eller ge åtkomst till vissa onlinetjänster från Adobe eller tredje part. Tjänsterna från Adobe är endast tillgängliga för användare som är 13 år och äldre. Det krävs ytterligare användarvillkor och att du godkänner Adobes onlinesekretesspolicy (http://www.adobe.com/aboutadobe/legal.html). Program och tjänster kanske inte är tillgängliga i alla länder och kan förändras eller avbrytas utan föregående varning. Extra avgifter eller medlemsavgifter kan tillkomma.

macOS

Systemkrav
Processor Intel-processor med flera kärnor och 64-bitarsstöd.
Operativsystem macOS version 10.13 (High Sierra), macOS version 10.14 (Mojave), macOS version 10.15 (Catalina).
RAM 2 GB RAM-minne eller mer (8 GB rekommenderas).
Grafikkort nVidia GeForce GTX 1050 eller liknande, nVidia GeForce GTX 1660 eller Quadro T1000 rekommenderas.
Hårddiskutrymme 4 GB ledigt hårddiskutrymme eller mer. Ytterligare ledigt utrymme krävs vid installationen (det går inte att installera på volymer med skiftlägeskänsliga filsystem).
Bildskärmsupplösning Bildskärmsupplösning på 1 280 x 800 med gränssnittsskalning på 100 % och med 16-bitarsfärg samt 512 MB VRAM-minne eller mer. 2 GB rekommenderas*.
OpenGL System med OpenGL 2.0-funktioner.
Internet Internetanslutningoch registrering krävs för programvaruaktivering, utvärdering av medlemskap och åtkomst till onlinetjänster†.

* Om du har en dator med mindre än 512 MB VRAM-minne är 3D-funktionerna avaktiverade.

† Obs! En internetanslutning, ett Adobe ID-id och godkännande av licensavtalet krävs för att aktivera och använda den här produkten. Produkten kan integreras med eller ge åtkomst till vissa onlinetjänster från Adobe eller tredje part. Tjänsterna från Adobe är endast tillgängliga för användare som är 13 år och äldre. Det krävs ytterligare användarvillkor och att du godkänner Adobes onlinesekretesspolicy (http://www.adobe.com/aboutadobe/legal.html). Program och tjänster kanske inte är tillgängliga i alla länder och kan förändras eller avbrytas utan föregående varning. Extra avgifter eller medlemsavgifter kan tillkomma.

Språkversioner för Photoshop

Windows och macOS

Photoshop är tillgängligt på följande språk:

Danska

Tyska

Engelska

Spanska

Franska

Franska*

Hebreiska*

Ungerska

Italienska

Nederländska

Norska

Polska

Brasiliansk portugisiska

Finska

Svenska

Turkiska

Ukrainska

Tjeckiska

Ryska

Arabiska*

Japanska

Förenklad kinesiska

Traditionell kinesiska

Koreanska

* Arabiska och hebreiska stöds i mellanösternversionerna med funktioner för skrift från höger till vänster, arabiska/hebreiska funktioner och engelskt gränssnitt, även i nordafrikansk-fransk version (Franska*) med funktioner för skrift från höger till vänster, arabiska/hebreiska funktioner samt franskt gränssnitt.

Grafikprocessorkrav

Funktioner som grafikprocessor krävs för

En kompatibel grafikprocessor (kallas även för grafikkort, videokort eller GPU) gör att du kan uppleva förbättrade prestanda med Photoshop och använda fler av programmets funktioner. Dessutom kan ett antal visningsproblem, prestandaproblem eller krascher inträffa om datorns grafikprocessor eller dess drivrutin är inkompatibla med Photoshop.

Funktioner som inte kommer att fungera utan en grafikprocessor

Om inställningarna i grafikprocessorn inte stöds eller dess drivrutin är skadad kommer följande funktioner i Photoshop inte att fungera:

• Tänj perspektiv (mer information)
  • 3D
  • Oljemålning
  • Rendera – låga, bildram och träd
  • Zoom med musrörelse
  • Fågelperspektiv
  • Snabbrörelsepanorering
  • Storleksändring av Mjuk borste

Funktioner som kräver en grafikprocessor för acceleration

• Ritytor
  • Camera Raw (mer information)
  • Bildstorlek – bevara detaljer
  • Välj fokus
  • Oskärpegalleri - fältoskärpa, irisoskärpa, Lutningsskifte, sökvägoskärpa, rotationsoskärpa (OpenCL accelererade),
  • Smart skärpa (brusreducering – OpenCL accelererade),
  • Markera och maskera (OpenCL-accelererat)

Testade grafikkort

Adobe har testat den bärbara versionen och skrivbordsversionerna av följande serie med grafikprocessorkort:

• nVidia GeForce: serierna 400, 500, 600, 700
  • nVidia GeForce GTX 965M och 980M
  • nVidia GeForce GTX 1050, 1080, 1660
  • nVidia Quadro: 2000, 4000 (Windows® och macOS), CX, 5000, 6000, K600, K2000, K4000, K5000 (Windows® och macOS), M4000, M5000, P2000, P4000, P5000, T1000
  • nVidia GRID K1, K2
  • AMD/ATI Radeon: serierna 5000, 6000, 7000, R7 och R9, 7950 Mac OS
  • AMD/ATI FirePro: 3800, 4800, 5800, 7800, 8800, 9800, 3900, 4900, 5900, 7900, W8100, W9100, D300, D500, D700
  • AMD/ATI FireGL: W5000, W7000, W8000
  • AMD RX 480
  • Intel® HD Graphics: P530, P630, 5000, 515, 520
  • Intel® Iris Pro Graphics: P5200, P6300, P580
  • Intel HD Graphics 515 och 520

Viktigt:

Testade kort uppfyller inte nödvändigtvis minimikraven för att användas med alla GPU-funktioner. Förutom de grundläggande funktionerna kräver vissa Photoshop-funktioner, särskilt de som använder API-filer som OpenCL, större bandbredd (brytfrekvens på 1,2e+10), minneskapacitet eller beräkningsresurser jämfört med andra Photoshop-funktioner. Detta kan leda till allvarliga problem när kort placeras i äldre datorer, till exempel med moderkort med låg effekt eller datorer som använder en enda DIMM för sitt minnesutrymme, vilket i princip halverar bandbreddens effekt mellan systemminnet och GPU-minnet.

De relevanta testerna utförs när Photoshop startar. På datorer som knappt uppfyller kraven, kan annan programvara som körs tippa balansen från ett kort som fungerar till ett som inte fungerar. Ibland kan OS-uppdateringar, fläckar och drivrutinsuppdateringar orsaka problem hos kort som tidigare fungerade.

Vi rekommenderar att du använder det senaste systemet och GPU-maskinvara för att få ut det mesta möjliga av GPU-funktionerna i Photoshop.

Obs!

Se till att du har den senaste drivrutinen för den grafikprocessor som du använder installerad. Stationära versioner och skrivbordsversioner av grafikprocessorn har lite olika namn.

Hittar du inte ditt kort i listan?

Listan med grafikprocessorkort ovan uppdateras i takt med att nyutgivna kort testas. Adobe kan emellertid inte testa alla kort direkt. Om dina kort inte finns med i listan ovan men uppfyller följande krav kan du utgå från att det fungerar med den senaste versionen av Photoshop:

• Kortet släpptes år 2014 eller därefter
  • Den har minimimängden VRAM-minne för grafikprocessorn som krävs för Photoshop (512 MB). Den rekommenderade mängden VRAM-minne är minst 2 GB.

Kortserier som inte stöds

Följande kortserier testas inte längre och stöds inte officiellt i Photoshop:

• AMD/ATI-serierna 100, 200, 3000 och 4000
  • nVidia Geforce-serierna 7000, 8000, 9000, 100, 200, 300
  • Äldre Intel® HD Graphics-kort (till exempel 2000, 3000, 4000-serien)

Vissa GL-funktioner kan vara tillgängliga för dessa kort, men nyare funktioner fungerar inte.

Systemkrav för Adobe Camera Raw

Med hjälp av plugin-programmet Adobe Camera Raw kan du importera och arbeta med Camera Raw-filer i Photoshop. Du kan också använda Camera Raw för att arbeta med JPEG- och TIFF-filer.

Datorn måste eventuellt uppfylla ytterligare systemkrav för att fungera på ett effektivt sätt med Adobe Camera Raw.
Mer information finns i Adobe Camera Raw | Systemkrav.

Grafikkort som inte stöds i macOS

Mer information om grafikprocessoraccelererade funktioner: