Systemkrav | 2017-versionen av Photoshop CC

Windows

• Intel® Core 2- eller AMD Athlon® 64-processor med hastigheten 2 GHz eller snabbare
  • Microsoft Windows 7 med Service Pack 1, Windows 8.1 eller Windows 10
  • 2 GB RAM-minne eller mer (8 GB rekommenderas)
  • 2,6 GB eller mer tillgängligt hårddiskutrymme för 32-bitarsinstallationer, 3,1 GB eller mer tillgängligt hårddiskutrymme för 64-bitarsinstallationer, ytterligare ledigt minne krävs under installationen (det går inte att installera på volymer med skiftlägeskänsliga filsystem)
  • Bildskärmsupplösning på 1 024 x 768 (1 280 x 800 rekommenderas) med 16-bitarsfärg och 512 MB VRAM-minne eller mer, 2 GB rekommenderas*
  • System med OpenGL 2.0-funktioner
  • Internetanslutning och registrering krävs för programvaruaktivering, utvärdering av medlemskap och åtkomst till onlinetjänster**

macOS

• Intel-processor med flera kärnor och 64-bitarsstöd
  • macOS 10.12 (Sierra), OS X 10.11 (El Capitan) eller OS X 10.10 (Yosemite)
  • 2 GB RAM-minne eller mer (8 GB rekommenderas)
  • 4 GB ledigt hårddiskutrymme eller mer. Ytterligare ledigt utrymme krävs vid installationen (det går inte att installera på volymer med skiftlägeskänsliga filsystem)
  • Bildskärmsupplösning på 1 024 x 768 (1 280 x 800 rekommenderas) med 16-bitarsfärg och 512 MB VRAM-minne eller mer, 2 GB rekommenderas*
  • System med OpenGL 2.0-funktioner
  • Internetanslutning och registrering krävs för programvaruaktivering, utvärdering av medlemskap och åtkomst till onlinetjänster**

* 3D-funktioner är avaktiverade på 32-bitarsplattformar och på datorer med mindre än 512 MB VRAM-minne. Videofunktioner stöds inte i 32-bitars Windows-system.

** Obs! En Internetanslutning, ett Adobe ID-id och ett godkännande av licensavtalet krävs för att aktivera och använda den här produkten. Produkten kan integreras med eller ge åtkomst till vissa onlinetjänster från Adobe eller tredje part. Tjänsterna från Adobe är endast tillgängliga för användare som är 13 år och äldre, och för dessa krävs ytterligare användarvillkor och att Adobes Onlinesekretesspolicy godkänns (http://www.adobe.com/se/aboutadobe/legal.html). Program och tjänster kanske inte är tillgängliga i alla länder och de kan förändras eller avbrytas utan föregående varning. Extra avgifter eller medlemsavgifter kan tillkomma.

Språkversioner

Photoshop CC 2017 är tillgängligt på följande språk:

Dansk

Deutsch

English

Español

Français

Français*

עברית*

Magyar

Italiano

Nederlands

Norsk

Polski

Português (Brasil)

Suomi

Svenska

Türkçe

Українська

čeština

Русский

عربي*

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

* Arabiska och hebreiska stöds i versioner för Mellanöstern med funktioner för skrift från höger till vänster, arabiska/hebreiska funktioner och engelskt gränssnitt, även i nordafrikansk-fransk version (Français*) med funktioner för skrift från höger till vänster, arabiska/hebreiska funktioner samt franskt gränssnitt.

Grafikprocessorkrav

Funktioner som kräver grafikprocessor

En kompatibel grafikprocessor (kallas även för grafikkort, videokort eller GPU) gör att du kan uppleva förbättrade prestanda med Photoshop och använda fler av programmets funktioner. Dessutom kan ett antal visningsproblem, prestandaproblem eller krascher inträffa om datorns grafikprocessor eller dess drivrutin är inkompatibla med Photoshop.

Funktioner som inte kommer att fungera utan en grafikprocessor

Om inställningarna i grafikprocessorn inte stöds eller dess drivrutin är skadad kommer följande funktioner i Photoshop inte att fungera:

• 3D
  • Oljemålning
  • Rendera – låga, bildram och träd
  • Zoom med musrörelse
  • Fågelperspektiv
  • Snabbrörelsepanorering
  • Storleksändring av Mjuk borste

Funktioner som kräver en grafikprocessor för acceleration

• Ritytor
  • Camera Raw (mer information)
  • Bildstorlek – bevara detaljer
  • Välj fokus
  • Oskärpegalleri - fältoskärpa, irisoskärpa, Lutningsskifte, sökvägoskärpa, rotationsoskärpa (OpenCL accelererade),
  • Smart skärpa (brusreducering – OpenCL accelererade),
  • Tänj perspektiv
  • Markera och maskera (OpenCL-accelererat)

Testade grafikkort

Adobe har testat den bärbara versionen och skrivbordsversionerna av följande serie med grafikprocessorkort:

• nVidia GeForce: serierna 400, 500, 600, 700
  • nVidia GeForce GTX 965M och 980M
  • nVidia Quadro: 2000, 4000 (Windows® och Mac OS), CX, 5000, 6000, K600, K2000, K4000, K5000 (Windows® och Mac OS), M4000, M5000, P2000, P4000, P5000
  • nVidia GRID K1, K2
  • AMD/ATI Radeon: serierna 5000, 6000, 7000, R7 och R9, 7950 Mac OS
  • AMD/ATI FirePro: 3800, 4800, 5800, 7800, 8800, 9800, 3900, 4900, 5900, 7900, W8100, W9100, D300, D500, D700
  • AMD/ATI FireGL: W5000, W7000, W8000
  • Intel® HD Graphics: P530, P630, 5000
  • Intel® Iris Pro Graphics: P5200, P6300, P580

Obs!

Se till att du har den senaste drivrutinen för den grafikprocessor som du använder installerad. Stationära versioner och skrivbordsversioner av grafikprocessorn har lite olika namn.

Hittar du inte ditt kort i listan?

Listan med grafikprocessorkort ovan uppdateras i takt med att nyutgivna kort testas. Adobe kan emellertid inte testa alla kort direkt. Om dina kort inte finns med i listan listas ovan men uppfyller följande krav kan du utgå från att det fungerar med den senaste versionen av Photoshop CC:

• Kortet släpptes år 2014 eller därefter
  • Den har den minsta mängd VRAM-minne för grafikprocessorn som krävs för Photoshop (512 MB). Den rekommenderade mängden VRAM-minne är minst 2 GB.

Kortserier som inte stöds

Följande kortserier testas inte längre och stöds inte officiellt i Photoshop:

• AMD/ATI-serierna 100, 200, 3000 och 4000
  • nVidia Geforce-serierna 7000, 8000, 9000, 100, 200, 300
  • Äldre Intel® HD Graphics-kort (till exempel 2000, 3000, 4000-serien)

Vissa GL-funktioner kan vara tillgängliga för dessa kort, men nyare funktioner fungerar inte.

Systemkrav | Adobe Camera Raw

Med hjälp av plugin-programmet Adobe Camera Raw kan du importera och arbeta med Camera Raw-filer i Photoshop. Du kan också använda Camera Raw till att arbeta med JPEG- och TIFF-filer.

Datorn måste eventuellt uppfylla ytterligare systemkrav för att fungera på ett effektivt sätt med Adobe Camera Raw.
Mer information finns i Adobe Camera Raw | Systemkrav.

Grafikkort som inte stöds i macOS

Följande grafikkort stöds inte i Adobe Camera Raw i macOS:

• AMD Radeon HD 6000M-serien
  • Intel HD 3000/4000 Windows
  • NVIDIA GeForce 9400/9400M
  • NVIDIA GeForce 320M
  • NVIDIA GeForce GT 330M
  • NVIDIA GeForce GT 120/GT 130
  • NVIDIA GeForce 210
  • NVIDIA GeForce GTX 260
  • NVIDIA GeForce 8600M GT
  • NVIDIA GeForce 8800 GT/GS
  • NVIDIA GeForce 9600M GT
  • NVIDIA GeForce 9800 GT
  • NVIDIA Quadro FX 4800N
  • NVIDIA GeForce NVS 3100M

Systemkrav | Äldre versioner av Photoshop