Följ dessa steg för att hämta och installera Adobe Shockwave Player och sedan aktivera Shockwave Player i din webbläsare.

Obs!

Från och med den 9 april 2019 kommer Adobe Shockwave att upphöra och Shockwave Player för Windows kommer inte längre att vara tillgänglig för hämtning. Företag som har befintliga Enterprise-licenser för Adobe Shockwave fortsätter att få support fram till att deras nuvarande avtal går ut. Adobe fortsätter att erbjuda en stor uppsättning verktyg för att skapa innehåll genom Creative Cloud, inklusive Adobe Animate CC där man producerar interaktivt innehåll för flera plattformar, så som HTML5 Canvas, WebGL, Flash/Adobe AIR och fler.

Mer information finns i Vanliga frågor.

Installera Shockwave Player i fem enkla steg

1. Kontrollera om Shockwave Player är installerad på datorn

2. Hämta den senaste versionen av Shockwave Player

Om du inte har den senaste versionen kan du hämta den här: Hämta Adobe Shockwave Player

3. Installera Shockwave Player

När du har hämtat Shockwave Player följer du installationsanvisningarna som finns på hämtningssidan.

Obs!

(endast Windows 8) Säkerställ att du kör webbläsaren i skrivbordsläge för att installera och aktivera Shockwave Player.

Mer information om den senaste uppdateringen av Adobe Shockwave Player finns på Versionsinformation för Shockwave Player 12.

4. Aktivera Shockwave Player i webbläsaren

För Internet Explorer, se Aktivera Shockwave Player | Internet Explorer.

För FireFox i valfritt operativsystem, se Aktivera Shockwave Player | Firefox.

5. Kontrollera om Shockwave Player har installerats

Om du ser moln som rör sig i animeringen nedan är installationen av Shockwave Player klar.

Om du inte ser animationen när du har slutfört alla steg uppdaterar du denna sida genom att trycka på ikonen nedan. För Windows 8 ska du säkerställa att du ser denna sida i läge Skrivbord för att se animationen.

Om du fortfarande har problem

Bläddra i en av följande länkar för att få hjälp:

Installationsproblem i Windows 8 och äldre

Installationsproblem för Mac OS

Fråga en expert i forumet