Aktivera Shockwave Player på Internet Explorer

1. Klicka på verktygsikonen (kugghjulet).

Klicka på verktygsikonen högst upp till höger i Internet Explorer
  2. I popup-menyn klickar du på Hantera tillägg.

Klicka på Hantera tillägg i popup-verktygsmenyn
  3. I dialogrutan som öppnas väljer du Verktygsfält och tillägg.

Dialogrutan Hantera tillägg, välja verktygsfält och tillägg
  4. Sök efter Shockwave ActiveX Control (ett annat namn för Shockwave Player) i listan över tillägg.

Kontrollera statuskolumnen för att se om Shockwave ActiveX Control har inaktiverats. Klicka på raden för Shockwave ActiveX Control för att markera det om det är inaktiverat.

Markera Shockwave ActiveX Control om det är inaktiverat i dialogrutan Hantera tillägg
  5. Klicka på Aktivera.

Öppna dialogrutan Hantera tillägg och klicka på Aktivera när Shockwave ActiveX Control är markerat
  6. Stäng dialogrutan Hantera tillägg

7. Klicka på Uppdatera för att uppdatera webbsidan. Om du ser animeringen i steg 5 i Hjälp för Shockwave Player, har Shockwave Player installerats korrekt.

Aktivera Shockwave Player i Firefox

1. Välj Firefox > Tillägg.

Öppna Firefox, välj Firefox i övre vänstra hörnet och välj Tillägg från menyn
  2. Välj Plugins.

Klicka på Plugins i Firefox tilläggshanterare.
  3. Sök efter Shockwave for Director (ett annat namn för Shockwave Player) i listan Tillägg. Kontrollera status som visas till höger om plugin-namnet.

Sök efter Shockwave for Director i listan Tillägg för att kontrollera om den är aktiverad eller inaktiverad
  4. VäljAktivera alltid i popup-menyn.

Välj Aktivera alltid i Firefox tilläggshanterare
  5. Stäng Tilläggshanteraren.

6. Klicka på Uppdatera för att uppdatera webbsidan. Om du ser animeringen i steg 5 i Hjälp för Shockwave Player, har Shockwave Player installerats korrekt.