Om Adobe Shockwave Player

F: Vad är Adobe Shockwave Player?
S:
Shockwave Player är webbstandard för kraftfull uppspelning av multimedia. Med Shockwave Player kan du visa interaktivt webbinnehåll som spel, företagspresentationer, underhållning och reklam i din webbläsare.Shockwave Player visar webbinnehåll som skapats med Adobe Director.

F: Hur kan jag få Shockwave Player?

S:
 Shockwave Player är kostnadsfritt, enkelt att skaffa och tillgängligt för alla på webben.Hämta den senaste versionen av Shockwave Player.

F: Vad är det för skillnad på Adobe Shockwave och Flash Player?

S: Shockwave Player visar innehåll som skapats med Adobe Director 11.5, exempelvis krävande fleranvändarspel, interaktiva produktsimuleringar i 3D, onlineunderhållning och utbildningsapplikationer. Genom att använda tillägg kan utvecklare förbättra kapaciteten för Shockwave Player och spela upp specialbyggda applikationer.

Flash Player visar innehåll som skapats med Flash Professional CS5. Innehållet kan vara webbapplikationer, användargränssnitt för webbplatser, interaktiv onlinereklam eller flerfunktions internetapplikationer (RIA) som skapats med Flex.

F: Vilka systemkrav gäller för Shockwave Player?

S:
 Shockwave Player stöds av många operativsystem och webbläsare. Mer information om specifika operativsystem finns i Systemkrav.

Felsökning

F: Hur kan jag åtgärda problem vid installation i Mac OS X?

S: Logga in med administratörsbehörighet för att installera Shockwave Player. Fel kan uppstå om du försöker installera Shockwave Player utan administratörsbehörighet. Ett tidigare installationsprogram som felaktigt återställer behörighet till rotmappen kan ibland orsaka behörighetsproblem. Läs detaljerad information för att åtgärda problemet i Shockwave Player kan inte installeras i Mac OS X.

F: Hur kan jag åtgärda problem vid installation i Windows XP?

S: Se Felsökning av Shockwave Player i Windows.

F: Hur åtgärdar jag ett felmeddelande om att en omstart krävs?

S: För att lösa problemet följer du stegen i Felmeddelandet "Datorn måste startas om" efter installation av Shockwave.

F: Hur åtgärdar jag nästan alla problem med Shockwave?

S: En Shockwave Player-version finns förinstallerad i vissa webbläsare. Ibland kan en skada på den installerade Shockwave Player förhindra uppgradering till senaste Shockwave Player. Du kan åtgärda nästan alla svårigheter som du stöter på med Adobe Shockwave Players genom följande:

1. Se till att du har den senaste versionen av din webbläsare. Hämta de senaste versionerna av Microsoft Internet Explorer eller Mozilla Firefox från sina respektive webbplatser. Om det finns en senare version laddar du ner dess installationsprogram till ditt skrivbord. Kör inte installationsprogrammet ännu.
  2. Använd Lägg till/ta bort program som finns i Kontrollpanelen för att ta bort Shockwave.
  3. Om du har laddat ner installationsprogrammet till en senare version av din webbläsare öppnar du installationsprogrammet nu och följer instruktionerna för att installera.
  4. Installera Shockwave Player på nytt.

F: Hur kan jag förbättra prestanda för Shockwave Player?

S: Oftast spelar en snabbare dator upp Shockwave-innehåll snabbare. Ett snabbt modem, ISDN eller T1-anslutning till internet gör att Shockwave-innehåll kan laddas ner snabbare. Kör enbart webbläsaren när du visar Shockwave-innehåll. Öka storleken på cacheminnet för din webbläsare till 10 MB.

F: Hur kontrollerar jag att Shockwave Player fungerar?

S: Testa din Shockwave Player här. De två filmerna visar om du har Flash och Shockwave Players installerat. Versionsnumret för de båda spelarna visas i testfilmen. För att ta reda på vilken som är den senaste versionen av Shockwave Player kan du kontrollera på hämtningssidan för Shockwave.

F: Hur får jag tag på en version av Shockwave Player för min webbläsare?

De webbläsare som Adobe officiellt har stöd för finns angivna i Systemkrav för Shockwave. Även om stöd för funktionalitet beror på webbläsaren kan du installera Adobe Shockwave Player direkt från Adobes hämtningssida för Shockwave Player. Gå till webbläsartillverkarens webbplats för mer information eller hjälp.

F: Hur skapar jag Shockwave-innehåll?

S:
Shockwave-innehåll skapas med Adobe Director. Gå till produktsidan för Director för mer information om att använda Director för att skapa multimediaapplikationer och webbinnehåll.

F: Jag behöver hjälp med Director. Var får jag det?

S: Support finns på följande webbplatser:

Supportsida för Director: http://www.adobe.com/support/director

Adobe support: https://helpx.adobe.com/se/enterprise.html

Adobes onlineforum: http://www.adobe.com/se/support/forums/

Säkerhet

F: Hur säkert är Adobe Shockwave?

S:
 Säkerhet är en av Adobes högsta prioriteter. Läs Adobes Säkerhetszon om säkerhetsmeddelanden och information gällande säkerhet och Adobe-produkter, inklusive Shockwave Player.

F: Skyddar Adobe Shockwave Player min integritet?

S:
 Läs Adobes Vanliga frågor om integritet för Shockwave Player.

Licensiering

Prestanda

F: Min dator är långsam, vad kan jag göra åt det?
S: Adobe Shockwave är inte känt för att skapa problem som det. Om din dator är långsam kan du prova resursen System Mechanic.