Fotolia har meddelat att Adobe Stock-medverkarportalen hädanefter blir den plats där användare kan ladda upp, indexera, skicka in och hantera innehåll. På den här sidan finns svar på frågor som medverkande på Fotolia kan ha, och här redogörs för hur medverkande på Fotolia kan synkronisera sina konton och börja använda Adobe Stock-medverkarportalen.

Synkronisera ditt konto

Som medverkande på Fotolia får du tillgång till dina Fotolia-kontouppgifter på Adobe Stock genom att synkronisera ditt Fotolia-konto när du för första gången loggar in på Adobe Stock-medverkarportalen. Så här synkroniserar du ditt konto:

1. Gå till Adobe Stock-medverkarportalen.
  2. Välj Kom igång för att skapa ett Adobe ID eller välj Jag har redan ett Adobe ID för att logga in.
  3. Välj Ja, jag är Fotolia-medverkare för att synkronisera ditt Fotolia-konto. Du ombeds ange dina inloggningsuppgifter för Fotolia.

Vanliga frågor och svar

Här finns svar på vanliga frågor om hur ett Fotolia-konto synkroniseras till Adobe Stock.

När stängs Fotolia-medverkarportalen för att slås samman med Adobe Stock?

Från och med 5 februari 2019 har Fotolia-medverkarportalen endast begränsade funktioner: betalningsförfrågningar, överföring av skatteformulär och hantering av innehåll. Överföring av innehåll och instrumentpanelen för försäljning inaktiveras på Fotolia vid den tidpunkten.

Från och med 5 november 2019 är Fotolia-webbplatsen inte längre tillgänglig.

Varför slås webbplatserna samman?

Våra utvecklingsinsatser är inriktade på Adobe Stock-medverkarportalen som har innovativa gränssnittslösningar och automatiseringsverktyg som gör insändningar av innehåll så enkla och snabba som möjligt. Det här är några av de viktiga funktionerna på Adobe Stock-medverkarportalen:

• Spara tid genom att använda automatiskt rekommenderade nyckelord, kategorier och titlar.
  • Redigera och lägg till nyckelord till redan publicerat innehåll.
  • Anpassa din Adobe Stock-portfoliosida på din medverkarprofil med samlingar som visar dina bästa arbeten.
  • Se bästsäljande innehåll presenteras på Veckans medverkare och se vad som krävs för att bli utvald.
  • Presentera dina arbeten med Adobe Portfolio och skapa en snygg webbplats för ditt Adobe Stock-innehåll utan kostnad.

Måste jag ladda upp alla mina filer igen efter att jag synkroniserat mitt konto till Adobe Stock?

Nej. Allt ditt godkända innehåll förblir tillgängligt på både Fotolia och Adobe Stock oavsett om du synkroniserar ditt Fotolia-konto med Adobe Stock eller inte. Om du synkroniserar ditt Fotolia-konto kan du ladda upp och hantera ditt innehåll, se dina försäljningsuppgifter och begära utbetalningar på Adobe Stock-medverkarportalen.

Vad händer med min rankning?

Du behåller din rankning. Din rankning avgör royaltynivån för försäljning med Fotolia-krediter och den lägsta utbetalningen för stora prenumerationspaket på Adobe Stock.

Jag är exklusiv medverkare på Fotolia. Kommer Adobe Stock att erbjuda ett exklusivt program?

För närvarande finns inga planer på exklusivt innehåll för bilder, vektorer och videor i standardkategorin.

Som exklusiv Fotolia-medverkare kunde jag ange ett anpassat pris för mitt innehåll. Finns den möjligheten på Adobe Stock?

Nej. På Adobe Stock är antalet krediter som krävs för en mediefil fastställt och kan inte anpassas. Kostnaden per mediefil beror på typen av mediefil och köparens inköpsplan (kreditpaket eller prenumeration). Mer information finns i Royaltyinformation för medverkande.

Vilka är fördelarna med Adobe Portfolio som erbjuds medverkande på Adobe Stock?

Med Adobe Portfolio kan du skapa en snygg anpassad webbplats där du kan presentera ditt innehåll. De som besöker din Adobe Portfolio-webbplats kan köpa dina bilder via Adobe Stock. Adobe Portfolio ger ditt innehåll ökad synlighet och ger dig möjlighet till ökade intäkter.

Hur publicerar jag en Adobe Stock-samling på Adobe Portfolio?

Som medverkande på Adobe Stock får du ett Adobe Portfolio-medlemskap utan kostnad om du har minst en (1) fil online. På instrumentpanelfliken på ditt Adobe Stock-konto går du till Min portfolio och klickar på fliken Samlingar. Högerklicka på en samling och välj Publicera på Adobe Portfolio.

Du dirigeras till Adobe Portfolio-webbplatsen där du kan anpassa sidan och även lägga till Lightroom CC-album och befintliga Behance-projekt.

Kan jag synkronisera mitt konto efter att Fotolia-webbplatsen har stängts?

Ja, du kan fortsätta synkronisera ditt konto efter 5 november 2019, vilket är det datum då Fotolia-webbplatsen uppgår i Adobe Stock. Tänk på att du måste synkronisera ditt Fotolia-konto för att kunna ladda upp nytt innehåll efter 5 februari 2019, och att allt nytt innehåll måste laddas upp via Adobe Stock-medverkarportalen.

Jag vill inte skapa ett Adobe Stock-konto. Vilka alternativ har jag?

Efter 5 februari 2019 kan du inte ladda upp och skicka nytt innehåll på Fotolia-webbplatsen, men du kan fortsätta begära utbetalningar, hantera ditt innehåll och ladda upp skatteformulär på Fotolia-webbplatsen fram till 5 november 2019.

Efter 5 november 2019 kommer innehåll som är tillgängligt för licensiering på både Fotolia och Adobe Stock att endast vara tillgängligt för licensiering på Adobe Stock och du fortsätter få royaltyintäkter i enlighet med dina befintliga avtal med Fotolia.

Om du inte vill fortsätta vara medverkare kan du avsluta ditt Fotolia-konto och begära en slutlig utbetalning genom att kontakta medverkarsupporten. För slutliga utbetalningar finns det inga minimikrav på intäkter.

Felsökning

Jag har glömt mina inloggningsuppgifter till Fotolia.

Om du glömt ditt Fotolia-lösenord kan du klicka på länken Återställ lösenordhttps://fotolia.com/Member/Login.

Om du glömt dina inloggningsuppgifter kan du kontakta medverkarsupporten.

Jag har synkroniserat mitt Fotolia-konto med Adobe Stock med jag hittar inte mitt Fotolia-innehåll. Bara en tom sida visas.

Detta kan inträffa om du har fler än ett Fotolia-konto och om e-postadressen du använt för ditt Adobe ID är kopplad till ett Fotolia-konto som saknar innehåll. Kontakta medverkarsupporten om du vill synkronisera ditt Adobe Stock-konto med rätt Fotolia-konto.

Jag har skapat ett Adobe Stock-konto utan att synkronisera det med mitt Fotolia-konto. Finns det ett sätt att slå samman mina konton?

Kontakta medverkarsupporten för att lösa detta.

Jag jobbar med en app från tredje part, t.ex. StockSubmitter, för att ladda upp mitt innehåll. Fungerar detta med Adobe Stock?

Kontakta apputvecklaren för att kontrollera kompatibiliteten med Adobe Stock. Tänk på att du kan ladda upp direkt på Adobe Stock-medverkarportalen genom att dra och släppa eller via FTP. Vi stöder även direktuppladdningar från Adobe Photoshop Lightroom Classic CC och Adobe Bridge. Mer information finns i Överföra ditt innehåll.