Felsökning och hjälp

Ladda ned och installera

Hur laddar jag ner och installerar Bridge?

Du kan ladda ner Bridge från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ditt Adobe ID och lösenord för att slutföra hämtningen. Mer information, däribland hur du installerar äldre versioner och söker efter uppdateringar, finns i Hämta dina Creative Cloud-program.

Varför går det inte att installera Bridge?

Se lösningar till felet "det gick inte att installera" Fel: ”Misslyckades att installera” datorprogrammet Creative Cloud. För att lösa andra problem med hämtning, installation och uppdatering, se denna felsökningsguide för nedladdning och installation.

Kan jag hämta en utvärderingsversion av Bridge?

Ja! Du kan hämta utvärderingsversioner av Creative Cloud-program, inklusive Bridge, från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ett Adobe-ID och lösenord för att hämta en utvärderingsversion. Mer information finns i Hämta och installera en Creative Cloud-testversion.

Hur hittar jag mitt Adobe ID och lösenord?

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Kan jag installera Bridge på en annan dator?

Du kan installera Bridge och andra Creative Cloud-program på högst två datorer. Om du vill installera programmet på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Kontohantering

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Logga in på Adobe-kontosidan med ditt Adobe ID och lösenord.  Klicka därifrån på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. För mer information om hur du ändrar lösenord och andra kontouppgifter, se Hantera ditt Adobe ID-konto.

Hur ändrar jag mina kreditkortsuppgifter?

Hur uppgraderar jag eller ändrar mitt medlemskap?

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera eller ändra din plan.

Min testversion upphör snart. Hur uppgraderar jag den?

Det är enkelt att uppgradera din testversion till ett betalt medlemskap. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera och påbörja ditt medlemskap.

Hur avslutar jag medlemskapet och vad händer då med mina filer?

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får ingen tillgång till program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB. Läs Avbryta ditt Creative Cloud-medlemskap och få reda på Adobes prenumerationsvillkor.

Arbeta med filer

Hur hämtar jag bilder från min kamera?

Hur skapar jag ett kontaktark?

Använd Adobe Output Module (AOM) för att skapa ett PDF-kontaktark eller ett webbgalleri.

Hur arbetar jag med metadata?

Lär dig hur du visar och redigerar metadata med Metadata-panelen och Metadata-brickan.

Kan jag klassificera eller märka filer i Bridge?

Ja. Genom att lägga till en klassificering, färg eller annan märkning kan du enkelt sortera och visa specifika filer.

Kan jag rensa cacheminnet?

Ja. Du kan hantera cacheminnet genom att rensa det eller ändra inställningarna för att begränsa dess storlek och välja plats.

Insticksprogram och tillägg

Hur installerar jag utdatamodulen för att kunna skapa PDF-filer?

Från och med oktober 2017-versionen av Bridge CC har en ny arbetsyta lagts till i Utdata för att generera PDF-kontaktark internt i Bridge. Hämta anvisningarna för att skapa ett PDF-kontaktark på utdataarbetsytan

Den befintliga Adobe Output-modulen (AOM) stöds inte längre i Bridge CC 2018. Om du använder Bridge CC 2017 eller tidigare kan du hämta plugin-programmet Adobe Output Module (AOM) och få installationsanvisningar

Välj Hjälp > Om Bridge i menyraden för att se vilken Bridge-version du har.

Se Uppdatera Creative Cloud-program för att uppdatera till den senaste versionen av Bridge.

Var hittar jag det senaste installationsprogrammet till Camera Raw?

Hämta den senaste uppdateringen till insticksprogrammet Camera Raw och se installationsanvisningar.

Vanliga problem

Varför kraschar Bridge på Mac gång på gång?

Bridge kraschar ifall du använder tidigare versioner av Mac OS X El Capitan med specifika externa bildskärmsinställningar. Prova lösningarna i denna felsökningsguide för att åtgärda problemet.

Bridge låser sig gång på gång. Vad kan jag göra åt det?

Varför känner inte Bridge igen min enhet?

Se lösningarna i den här felsökningsguiden om du använder en Mac och Bridge inte känner igen din kamera eller någon annan enhet.

Community

Delta i konversationen.

Populära relaterade forum