Overzicht van nieuwe functies

De nieuwste versie van Acrobat DC is nu beschikbaar. Zie Overzicht van nieuwe functies | De nieuwste versie van Acrobat DC voor meer informatie.

Acrobat DC (oktober 2016)

Volledig nieuw gereedschap Bestanden vergelijken

  Beschikbaar in: Acrobat DC Continuous (Doorlopend)

Met het volledig nieuwe gereedschap Bestanden vergelijken kunt u nu snel en nauwkeurig alle verschillen tussen twee versies van een PDF-bestand bekijken.

  • Vergelijk twee versies van een document en ontdek alle wijzigingen in zowel tekst als afbeeldingen.
  • Bekijk een overzichtelijke samenvatting van de resultaten waarin alle verschillen tussen de bestanden zijn opgenomen.
  • Blader eenvoudig door het document en controleer elk verschil in de weergave met een enkele pagina, of in de weergave met pagina's naast elkaar.
  • Filter de wijzigingen om snel alle verschillen te bekijken die betrekking hebben op de tekst, afbeeldingen, annotaties, opmaak, kop- of voetteksten en de achtergrond van het document.
  1. Kies Gereedschappen > Bestanden vergelijken.

    Opmerking: Dit gereedschap werd voorheen Documenten vergelijken genoemd.

    Selecteer bestanden om te vergelijken

  2. Klik op Bestand selecteren aan de linkerkant om de oude bestandsversie te selecteren die u wilt vergelijken. Klik op Bestand selecteren aan de rechterkant om de nieuwere bestandsversie te selecteren die u wilt vergelijken.

  3. Klik op Vergelijken.

  4. Acrobat toont de resultaten in een nieuw document met een overzichtelijk overzicht van alle bestandsverschillen.

    Resultaten vergelijken

  5. Klik op de knop Naar eerste wijziging om te starten en elk verschil in detail te bekijken.

Uitgebreid gereedschap Certificaten

  Beschikbaar in: Acrobat DC Continuous (Doorlopend)

Met het volledig nieuwe gereedschap Certificaten kunt u nu nog eenvoudiger uw digitale handtekening zetten, en documenten certificeren en verifiëren met een digitale id.

  • U kunt direct aan de slag. Zoek naar uw bestaande digitale id's van bestanden, smartcards of USB-tokenapparaten en configureer deze snel en gemakkelijk voor ondertekening.
  • Pas de weergave van uw handtekening aan. Voeg waardevolle informatie toe aan uw handtekeningen, zoals een logo, datum, locatie, of een reden voor de ondertekening.
  • Gebruik uw handtekeningafbeelding. Teken uw handtekening of upload een gescande afbeelding om deze toe te voegen aan uw digitale identiteit.

Nieuwe workflows voor de configuratie van digitale id's

U kunt bestaande digitale id's gebruiken of nieuwe id's maken. U ziet een van de twee onderstaande workflows, afhankelijk van het feit of een digitale id op uw computer al dan niet beschikbaar is.

Als er geen digitale id beschikbaar is:

  1. Wanneer u een ondertekeningsveld maakt of erop klikt, en er is geen digitale id beschikbaar, wordt de volgende schermaanwijzing weergegeven.

    Aanwijzing Digitale id configureren

  2. Klik op Digitale id configureren. Het dialoogvenster Een digitale id configureren voor ondertekening wordt weergegeven.

    Selecteer het type digitale id

  3. Selecteer het gewenste type digitale id, klik op Doorgaan en volg de aanwijzingen van de wizard om de id te maken.

    Als u de optie Een nieuwe digitale id maken kiest, wordt de volgende set met opties weergegeven. Deze zijn gebaseerd op uw besturingssysteem.

    Selecteer de opslaglocatie voor de digitale id
    Bij Windows

    Selecteer de opslaglocatie voor de digitale id
    Bij Mac OS wordt een nieuwe optie getoond: Opslaan naar Apple Keychain

Wanneer een of meer digitale id's worden gevonden:

  1. Wanneer u een ondertekeningsveld maakt of erop klikt en er zijn een of meer geldige digitale id's voor ondertekening beschikbaar, wordt het volgende dialoogvenster weergeven waarin u de gewenste id kunt kiezen.

    Een digitale id uit de lijst kiezen

  2. Selecteer de gewenste id en ga door met het ondertekenen.

Zie Digitale id's voor meer informatie.

Opmerking:

Als u de oudere gebruiksmethode wilt behouden voor het toepassen van een digitale handtekening, gebruikt u de volgende nieuwe voorkeurinstelling waarmee u kunt schakelen tussen de oude en nieuwe methode.

Bewerken > Voorkeuren > Handtekeningen > Digitale handtekeningen > Meer > Maken: Moderne interface gebruiken voor ondertekening en configuratie van digitale id.

Nieuwe DirectInk-ondersteuning

  Beschikbaar in: Acrobat DC Continuous (Doorlopend)

Acrobat ondersteunt nu de nieuwe DirectInk-technologie van Microsoft. Schrijf en teken nu nog vloeiender en nauwkeuriger direct in uw PDF-bestand met het verbeterde gereedschap Pen dat gebruikmaakt van de DirectInk-technologie. Voor nog betere DirectInk-resultaten gebruikt u een hardware-pen op Windows 10-apparaten, zoals Microsoft Surface Pros.

Ondersteuning voor Ongedaan maken en Opnieuw in de Code-editor

  Beschikbaar in: Acrobat DC Continuous (Doorlopend)

De bewerkingen Ongedaan maken en Opnieuw worden nu ondersteund in de Code-editor (Beeld > Tonen/Verbergen > Navigatievensters > Codes).

  • Nieuwe code maken: met Ongedaan maken verwijdert u de laatste code die u hebt gemaakt, en met de optie Opnieuw herstelt u deze weer.
  • Code verwijderen: met Ongedaan maken herstelt u een verwijderde code, en met de optie Opnieuw verwijdert u de code.
  • Code bewerken: met Ongedaan maken wordt de laatste bewerking die op de code is uitgevoerd, ongedaan gemaakt. Met de optie Opnieuw wordt de staat van de code hersteld die voorafging aan de laatste Ongedaan maken-handeling.
  • Code knippen en plakken: met Ongedaan maken wordt de knip- en plakbewerking geannuleerd, terwijl de staat met de optie Opnieuw wordt hersteld.
  • Meerdere codes die zijn gemaakt van de selectie: met Ongedaan maken worden alle codes verwijderd die zijn gemaakt op basis van de selectie, en met Opnieuw worden deze allemaal hersteld.

Dialoogvenster Opslaan als PDF is uitgebreid

  Beschikbaar in: Acrobat DC Continuous (Doorlopend)

Als u een bestand hebt geopend  vanuit de cloud  (Creative Cloud, Document Cloud, DropBox, OneDrive, enz.), wordt nu standaard de bronlocatie van het bestand weergegeven in het dialoogvenster Opslaan als PDF, in plaats van Mijn computer.

Aangepast dialoogvenster Opslaan als

PDFMaker-ondersteuning voor 64-bits Office 2016 op Mac OS

  Beschikbaar in: Acrobat DC Continuous (Doorlopend)

Dankzij de ondersteuning (nieuw) van de PDFMaker-invoegtoepassing kunt u nu Adobe PDF's van hoge kwaliteit maken in de 64-bits versie van Microsoft Word 2016 en PowerPoint 2016 voor Mac met behulp van het Acrobat-lint (Acrobat > PDF maken).

Scannen van twee zijden met ICA op de Mac

  Beschikbaar in: Acrobat DC Continuous (Doorlopend)

Het scannen van twee zijden is nu ingeschakeld met ICA op Mac OS. U kunt nu beide zijden scannen, zelfs als de scanner niet dubbelzijdig is.

Nieuwe OCR-bibliotheek

  Beschikbaar in: Acrobat DC Continuous (Doorlopend)

Acrobat DC beschikt nu over een nieuwe versie van de OCR-bibliotheek (iDRS 15.2.2.1819).

Beëindiging van QuickTime-ondersteuning op Windows

  Beschikbaar in: Acrobat DC Continuous en Classic (Doorlopend en Klassiek)

Apple maakt geen nieuwe beveiligingsupdates meer beschikbaar voor de verouderde (legacy) QuickTime-software voor Windows. Het risico op misbruik van deze software wordt hierdoor vergroot. Om Acrobat en Reader te beschermen, heeft Adobe daarom ook de ondersteuning voor de QuickTime op Windows beëindigd. Acrobat DC en Reader DC gebruiken nu de ingebouwde Windows-videospeler om verouderde QuickTime-video's af te spelen: video's die zijn ingesloten in PDF's die zijn gemaakt in Acrobat 9 en eerder.

Zie Beëindiging van QuickTime-ondersteuning op Windows voor meer informatie.

Acrobat DC-release van juli 2016

Acrobat DC-versie van mei 2016

Acrobat DC-versie van januari 2016

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?