Wanneer u tekst in een PDF-bestand toevoegt, worden de nabijgelegen lettertypekenmerken voor de nieuwe tekst standaard uitgekozen door Acrobat. Op dezelfde manier geldt dat wanneer u bestaande tekst in een PDF bewerkt en het lettertype niet beschikbaar is op het systeem, dat er een specifiek terugvallettertype wordt toegepast in een bepaald script. Zo wordt bijvoorbeeld Minion Pro toegepast voor romeinse scriptlettertypen. Dit standaardgedrag kan leiden tot een inconsistente weergave van lettertypen in een PDF-document. Als u deze weergave consistent wilt toepassen in all PDF's, moet u, in plaats van de standaardinstellingen te gebruiken, een specifiek lettertype kiezen voor zowel tekst toevoegen en als terugvaloptie voor tekstbewerkingsfuncties. Hiervoor gebruikt u Lettertype-opties onder de voorkeuren Inhoud bewerken.

Instellingen voor lettertype-opties voor tekst bewerken en nieuwe tekst toevoegen

Opmerking:

Als u de instellingen Alternatief lettertype voor bewerken en Standaardlettertype voor het toevoegen van tekst niet ziet in de sectie Opties voor lettertypen, dient u Acrobat DC bij te werken naar de nieuwste versie. Als u automatisch wilt bijwerken vanuit Acrobat DC, kiest u Help > Controleren op updates en volgt u de stappen in het Updater-venster om de nieuwste updates te downloaden en installeren.

Het standaard terugvallettertype wijzigen voor tekst bewerken:

1. Ga naar Bewerken > Voorkeuren > Inhoud bewerken > Opties voor lettertypen.

2. Selecteer een geschikt lettertype in de vervolgkeuzelijst Alternatief lettertype voor bewerken.

3. Klik op OK.

De eigenschappen van het standaardlettertype wijzigen voor tekst toevoegen:

1. Ga naar Bewerken > Voorkeuren > Inhoud bewerken > Opties voor lettertypen.

2. Selecteer een geschikt lettertype in de vervolgkeuzelijst Standaardlettertype voor het toevoegen van tekst.

3. Selecteer de gewenste lettertypegrootte in de vervolgkeuzelijst Grootte.

4. Klik op OK.

Opmerking:

Als u het standaardgedrag wilt herstellen, selecteert u Acrobat laten kiezen in de vervolgkeuzelijst.