In dit onderwerp leert u hoe u penselen maakt en beheert.

Animate introduceert de mogelijkheid om vectorpenselen (kunst- en patroonpenselen) te maken en te delen op basis van vormen die u in Animate tekent. Voordat deze functie bestond, kon u de app Adobe Capture gebruiken om penselen te maken en die via CC Libraries synchroniseren met Animate. Met deze functie kunt u aangepaste penselen maken van vectorelementen in Animate CC.

1. Teken een illustratie of gebruik een bestaande vorm in het werkgebied.

2. Selecteer de vorm, klik met de rechtermuisknop en selecteer Penseel maken of klik op de knop Nieuw penseel maken in het deelvenster Eigenschappen.

Createpb1_p
    Penseel toevoegen

3. Stel de verschillende penseelopties in. Zie Patroonpenselen bewerken voor meer informatie over het instellen van deze opties.

create_PB_2
  4. Klik op Toevoegen als u het penseel wilt toevoegen aan het document. U kunt het nieuwe penseel bekijken in de vervolgkeuzelijst Streek in het deelvenster Eigenschappen.

Use_brush_CC_lib
    Het penseel uit CC Libraries gebruiken

Documentpenselen opslaan of verwijderen

1. Klik op Penselen beheren in het deelvenster Eigenschappen. Gebruik de optie Penselen beheren om de nieuwe penselen voor toekomstig gebruik op te slaan of om ongebruikte penselen uit het document te verwijderen.

Penselen beheren
    Penselen beheren

2. Selecteer één of meer penselen in het scherm Documentpenselen beheren.

Penseel selecteren
    Penselen selecteren

3. Klik op Opslaan om de penselen op te slaan of op Verwijderen om de penselen uit de penseelbibliotheek te verwijderen. U kunt de opgeslagen penselen bekijken in Mijn penseelfamilie in de penseelbibliotheek.

Opmerking:

In de penseelbibliotheek is de naam van de penseelfamilie hetzelfde als de naam van het document waarin de penseelfamilie is gemaakt. Penselen uit twee verschillende documenten met dezelfde bestandsnaam worden opgeslagen in dezelfde familie in de penseelbibliotheek.

Mijn penselen
    Mijn penselen

Penselen uit de penseelbibliotheek gebruiken

1. Selecteer één of meer penselen of klik op een penseelfamilie in het deelvenster Penseelbibliotheek.

2. Klik op de knop In document gebruiken linksonder in het deelvenster om de geselecteerde penselen toe te voegen aan het document. Het penseel wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst Streek in het deelvenster Eigenschappen.

Opmerking:

U kunt ook dubbelklikken op een penseel om het toe te voegen aan het document.

3. Als u ongewenste penselen uit Mijn Penselenfamilie wilt verwijderen, klikt u op de Knop Verwijderen onder in het deelvenster.

Druk en Overhelling met penselen

Animate CC biedt Druk en Overhellingondersteuning voor getekende lijnen met het Penseel. U kunt illustraties en patroonstreken tekenen met een variabele breedte die afhankelijk is van de druk of overhelling op het penseel. Voor verdere verfijning gebruikt u de Breedte-tool om de breedtepunten aan te passen.

Zie Werken met het gereedschap Penseel voor meer informatie.

Opmerking:

De pictogrammen voor Druk en Overhelling in de werkbalk worden slechts getoond als u een Wacom drukgevoelig tablet op uw computer hebt aangesloten.

Kunstpenselen toevoegen aan CC Libraries

1. Gebruik het gereedschap Penseel om een streek te tekenen in het werkgebied en deze te selecteren.

2. Klik onder in het deelvenster van CC Libraries op de knop +, en selecteer Penselen > Toevoegen.

Opmerking:

De optie Penselen uploaden is alleen beschikbaar als voor de geselecteerde vorm in het werkgebied kunstpenselen worden gebruikt. Patroonpenselen kunnen niet in CC Libraries worden opgeslagen.

Brushes_CClib
    Penselen toevoegen aan CC Libraries

Penselen uit CC Libraries gebruiken

1. Selecteer het gereedschap Penseel. Klik op het penseel of klik met de rechtermuisknop op het penseel in CC Libraries en selecteer In document gebruiken.

2. Het toegevoegde penseel is ingesteld als de actieve streekstijl en kan worden gebruikt in het document. Het wordt ook toegevoegd aan de penseelbibliotheek.