Overzicht

Met het penseel (B) in Adobe Animate kunt u een aangepast penseel maken door parameters van het penseel, zoals de vorm en hoek, in te stellen. U kunt natuurlijke illustraties in uw projecten maken door het penseel aan te passen aan uw tekenbehoeften. U kunt een aangepast penseel kiezen, bewerken en maken in Animate via de Eigenschapcontrole als het penseel is geselecteerd in de werkset.

Een aangepast penseel kiezen

Het gereedschap Penseel biedt u standaard verschillende penselen (acht vooringestelde formaten) met aangepaste vormen om te voldoen aan verschillende tekenbehoeften. U kunt verschillende penseelvormen zien wanneer u het gereedschap Penseel kiest in de werkset en onder de instelling "Penseel" in Eigenschapcontrole.

U kunt een penseel kiezen in de vervolgkeuzelijst voor Penseel en beginnen met het tekenen van uw illustraties en afbeeldingen op het werkgebied.

Nieuwe penseelgrootten

Animate biedt een groot aantal penseelgrootten met meer gedetailleerde controle en bevat de volgende verbeteringen:

• Nieuwe penseelgrootten in het bereik van 1-200 pixels
  • Live voorvertoning bij het aanpassen van penseelgrootten
  • Penseel en Gummetje gebruiken de omtrekmodus-weergave en worden niet belemmerend wanneer u in de context van andere illustraties tekent
  • Herinnert penseelinstellingen zoals laatst gebruikte penseelgrootte, vorm en modus tijdens Animate-sessies
  • Verbeterde tekenervaring, vooral voor kortere penseelstreken
Erasor tool Cursor Outline
Gummetje: cursoromtrek

Schuifregelaar voor penseelgrootte
Schuifregelaar voor penseelgrootte

Schuifregelaar voor penseelgrootte – livevoorvertoning
Schuifregelaar voor penseelgrootte – livevoorvertoning
New Brush Cursors
Nieuwe penseelcursoren

Opties voor vloeiend maken in gereedschap Penseel

In Animate is de factor vloeiend maken veranderd van een tekstvak met bereik 0-100 in een schuifregelaar van laag naar hoog met 5 stappen.

Vloeiend maken
Vloeiend maken

Een aangepast penseel maken

U kunt als volgt aangepaste penselen maken met een aangepaste grootte, hoek of afvlakking:

1. Klik op het gereedschap Penseel (B) in de werkset en klik op de knop Nieuw bestand naast de instelling Penseel in de Eigenschapcontrole.
Aangepast penseel toevoegen
Aangepast penseel toevoegen
  1. Selecteer een vorm in het dialoogvenster voor de penpuntopties en geef een hoek en een afvlakkingspercentage op. U kunt een voorbeeld van het penseel zien terwijl u de parameters instelt.
Penpuntopties
Penpuntopties
  1. Klik op OK. Het nieuwe aangepaste penseel is in de Eigenschapcontrole geselecteerd als het standaardpenseel voor het huidige document.

Penseelgrootten zoomen en aanpassen

Met het selectievakje Zoomen met werkgebied kunt u de penseelgrootte proportioneel instellen op het veranderende zoomniveau van het werkgebied. U kunt naadloos tekenen en aanpassen aan elk zoomniveau.

Schakel het selectievakje van de 'Zoomgrootte met werkgebied' uit in de Penseeleigenschapcontrole om naar het eerdere standaardgedrag van penselen te terugkeren.

Met de optie Grootte kunt u het penseel instellen op het gewenste formaat.

Gebruik de schuifregelaar om het penseel aan de gewenste grootte aan te passen. U kunt de waarde van de penseelgrootte naast de schuifregelaar bekijken en bewerken.

Penseelgrootte
Penseelgrootte

Een aangepast penseel bewerken

U kunt de eigenschappen van het aangepaste penseel dat u hebt gemaakt als volgt wijzigen:
  1. Klik in de Eigenschapcontrole op de knop met een potloodpictogram naast de penseelopties om het penseel te selecteren dat u wilt wijzigen.
Aangepast penseel bewerken
Aangepast penseel bewerken
  1. Wijzig in het dialoogvenster voor penpuntopties de eigenschappen zoals de vorm, hoek en afvlakking en klik op OK.
Penpuntopties bewerken
Penpuntopties bewerken

Opmerking:

U kunt alleen de penselen bewerken die u zelf hebt gemaakt en aangepast. U kunt geen eigenschappen wijzigen van de standaardpenselen.

Een aangepast penseel verwijderen

1. Als u een aangepast penseel dat u hebt gemaakt wilt verwijderen, selecteert u het gereedschap Penseel (B) in de werkset. Kies het aangepaste penseel dat u wilt verwijderen binnen Vullingen en Lijnen in de Eigenschapcontrole.
  2. Klik op de verwijderknop die is ingeschakeld. Het geselecteerde aangepaste penseel wordt uit de lijst verwijderd.
Aangepast penseel verwijderen
Aangepast penseel verwijderen

Opmerking:

U kunt alleen de penselen verwijderen die u hebt gemaakt. U bent niet gemachtigd om de standaardpenselen te verwijderen.

Aangepaste penselen synchroniseren met de cloud

Aangepaste penselen die door u zijn gemaakt, kunnen met de cloud worden gesynchroniseerd via de Animate-voorkeuren. Om dit te doen gaat u naar Bewerken > Voorkeuren op Windows of Animate > Voorkeuren op een Mac. De optie om aangepaste penselen in de sectie "Instellingen synchroniseren" te synchroniseren wordt hieronder getoond:

Opmerking:

Deze functie is alleen van toepassing op Animate 18.0 en eerdere versies.

flashpro-custombrush-05