Handboek Annuleren

Weblettertypen gebruiken in HTML5 Canvas-documenten

1. Adobe Animate-handboek
  2. Inleiding tot Animate
    1. Nieuw in Animate
    2. Visuele verklarende woordenlijst
    3. Systeemvereisten voor Animate
    4. Animate-sneltoetsen
    5. Werken met meerdere bestandstypen in Animate
  3. Animatie
    1. Grondbeginselen voor animaties in Animate
    2. Frames en hoofdframes gebruiken in Animate
    3. Frame-voor-frame-animaties in Animate
    4. Werken met klassieke tween-animaties in Animate
    5. De tool Penseel
    6. Hulplijnen voor bewegingen
    7. Bewegings-tween en ActionScript 3.0
    8. Informatie over animaties met bewegings-tween
    9. Animaties met bewegings-tweens
    10. Een animatie met bewegings-tween maken
    11. Eigenschapshoofdframes gebruiken
    12. Een positie animeren met een tween
    13. Bewegings-tweens bewerken in de Bewegingseditor
    14. Het bewegingspad van een tween-animatie bewerken
    15. Bewegings-tweens manipuleren
    16. Aangepaste versnellingen toevoegen
    17. Voorinstellingen voor beweging maken en toepassen
    18. Animatietween-reeksen instellen
    19. Werken met als XML-bestanden opgeslagen bewegings-tweens
    20. Bewegings-tweens en klassieke tweens
    21. Vormen tweenen
    22. De tool Bone-animatie gebruiken in Animate
    23. Werken met structuren voor personages in Animate
    24. Maskeerlagen gebruiken in Adobe Animate
    25. Werken met scènes in Animate
  4. Interactiviteit
    1. Knoppen maken met Animate
    2. Animate-projecten converteren naar andere documentindelingen
    3. HTML5 Canvas-documenten maken en publiceren in Animate
    4. Interactiviteit toevoegen met codefragmenten in Animate
    5. Aangepaste HTML5-componenten maken
    6. Componenten in HTML5 Canvas gebruiken
    7. Maken van aangepaste componenten: Voorbeelden
    8. Codefragmenten voor aangepaste componenten
    9. Tips en trucs: Adverteren met Animate
    10. Ontwerp en publicatie van virtual reality
  5. Werkruimte en workflow
    1. Penselen maken en beheren
    2. Google-lettertypen gebruiken in HTML5 Canvas-documenten
    3. Creative Cloud Libraries en Adobe Animate gebruiken
    4. Het werkgebied en het deelvenster Tools voor Animate gebruiken
    5. Workflow en werkruimte in Animate
    6. Weblettertypen gebruiken in HTML5 Canvas-documenten
    7. Tijdlijnen en ActionScript
    8. Werken met meerdere tijdlijnen
    9. Voorkeuren instellen
    10. Deelvensters voor ontwerp in Animate gebruiken
    11. Tijdlijnlagen maken met Animate
    12. Animaties exporteren voor mobiele apps en game-engines
    13. Objecten verplaatsen en kopiëren
    14. Sjablonen
    15. Zoeken en vervangen in Animate
    16. Ongedaan maken, Opnieuw en het deelvenster Historie
    17. Sneltoetsen
    18. De tijdlijn gebruiken in Animate
    19. HTML-extensies maken
    20. Optimalisatieopties voor afbeeldingen en geanimeerde GIF-bestanden
    21. Exportinstellingen voor afbeeldingen en GIF-bestanden
    22. Deelvenster Elementen in Animate
  6. Multimedia en video
    1. Grafische objecten transformeren en combineren in Animate
    2. Symboolinstanties maken in Animate en ermee werken
    3. Afbeeldingen overtrekken
    4. Geluid gebruiken in Adobe Animate
    5. SVG-bestanden exporteren
    6. Videobestanden maken voor gebruik in Animate
    7. Een video toevoegen in Animate
    8. Werken met videoactiepunten
    9. Objecten tekenen en maken met Animate
    10. Lijnen en vormen omvormen
    11. Streken, verlopen en vullingen met Animate CC
    12. Werken met Adobe Premiere Pro en After Effects
    13. Deelvensters voor kleuren in Animate CC
    14. Flash CS6-bestanden openen met Animate
    15. Werken met klassieke tekst in Animate
    16. Illustraties opnemen in Animate
    17. Geïmporteerde bitmaps in Animate
    18. 3D-afbeeldingen
    19. Werken met symbolen in Animate
    20. Lijnen en vormen tekenen met Adobe Animate
    21. Werken met bibliotheken in Animate
    22. Geluiden exporteren
    23. Objecten selecteren in Animate CC
    24. Werken met Illustrator AI-bestanden in Animate
    25. Patronen toepassen met het sproeipenseel
    26. Overvloeimodi toepassen
    27. Objecten rangschikken
    28. Taken automatiseren met het menu Opdrachten
    29. Meertalige tekst
    30. De camera gebruiken in Animate
    31. Animate gebruiken met Adobe Scout
    32. Werken met Fireworks-bestanden
    33. Grafische filters
    34. Geluid en ActionScript
    35. Tekenvoorkeuren
    36. Tekenen met de pen
  7. Platforms
    1. Animate-projecten converteren naar andere documentindelingen
    2. Ondersteuning voor aangepaste platforms
    3. HTML5 Canvas-documenten maken en publiceren in Animate
    4. Een WebGL-document maken en publiceren
    5. Toepassingen verpakken voor AIR voor iOS
    6. AIR voor Android-toepassingen publiceren
    7. Publiceren voor Adobe AIR voor desktop
    8. Publicatie-instellingen voor ActionScript
    9. Tips en trucs: ActionScript organiseren in een toepassing
    10. ActionScript gebruiken met Animate
    11. Tips en trucs: Richtlijnen voor toegankelijkheid
    12. Toegankelijkheid in de Animate-werkruimte
    13. Scripts schrijven en beheren
    14. Ondersteuning voor aangepaste platforms inschakelen
    15. Overzicht van ondersteuning voor aangepaste platforms
    16. Toegankelijke inhoud maken
    17. Werken met plug-in voor ondersteuning voor aangepaste platforms
    18. Foutopsporing in ActionScript 3.0
    19. Ondersteuning voor aangepaste platforms inschakelen
  8. Exporteren en publiceren
    1. Bestanden exporteren uit Animate CC
    2. OAM-publicatie
    3. SVG-bestanden exporteren
    4. Afbeeldingen en video's exporteren met Animate
    5. AS3-documenten publiceren
    6. Animaties exporteren voor mobiele apps en game-engines
    7. Geluiden exporteren
    8. QuickTime-videobestanden exporteren
    9. Afspelen van externe video met ActionScript beheren
    10. Tips en trucs: Tips voor het maken van inhoud voor mobiele apparaten
    11. Tips en trucs: Videoconventies
    12. Tips en trucs: Richtlijnen voor het ontwerpen van SWF-toepassingen
    13. Tips en trucs: Structuur geven aan FLA-bestanden
    14. Beste werkwijzen voor het optimaliseren van FLA-bestanden voor Animate
    15. Publicatie-instellingen voor ActionScript
    16. Publicatie-instellingen opgeven voor Animate
    17. Projectorbestanden exporteren
    18. Afbeeldingen en geanimeerde GIF-bestanden exporteren
    19. HTML-publicatiesjablonen
    20. Werken met Adobe Premiere Pro en After Effects
    21. Snel uw animaties delen en publiceren

Werken met weblettertypen van Adobe Fonts

Adobe Fonts-weblettertypen zijn nu beschikbaar voor HTML5 Canvas-documenten in Adobe Animate.

Dankzij de integratie van Adobe Fonts met Animate zijn duizenden uitmuntende weblettertypen van uitstekende leveranciers direct voor u beschikbaar in uw HTML5 Canvas-documenten.

U kunt een beperkte selectie lettertypen uit de Adobe Fonts-bibliotheek uitproberen bij elk Creative Cloud-abonnementsniveau. Als u een betaald abonnement hebt, hebt u toegang tot de volledige bibliotheek met duizenden lettertypen.

Voor meer informatie over abonnementsplannen voor Adobe Fonts, leest u Weblettertypen hosten met Adobe Fonts.

In tegenstelling tot weblettertypen die zichzelf hosten, functioneert Adobe Fonts als host voor de lettertypen die u in uw gehoste inhoud wilt gebruiken. Als u lettertypen uit de Adobe Fonts-bibliotheek selecteert en uw document vervolgens op het web publiceert, worden die lettertypen automatisch gehost door Adobe Fonts en wordt uw Adobe Fonts-account gekoppeld aan uw inhoud op het web.

De Adobe Fonts-bibliotheek is beschikbaar via uw Creative Cloud-abonnement. Zie https://fonts.adobe.com voor meer informatie. U kunt ook nieuwe Adobe Fonts-weblettertypen kopen. Start Animate opnieuw om de aangeschafte lettertypen te bekijken op het tabblad Alle lettertypen in het scherm Adobe Fonts.

Weblettertypen gebruiken in een HTML5 Canvas-document

1. Open een HTML5 Canvas-document en selecteer de teksttool in het deelvenster Gereedschappen.

2. Selecteer Dynamische tekst in het deelvenster Eigenschappen en klik op de knop Weblettertypen toevoegen, naast de vervolgkeuzelijst Lettertypefamilie.

3. Klik in het venster Adobe fonts toevoegen op Aan de slag.

Adobe Fonts toevoegen
    Adobe Fonts toevoegen

4. Het dialoogvenster Adobe Fonts toevoegen bevat een lijst met alle Adobe-lettertypen die beschikbaar zijn in uw Creative Cloud-abonnement. Selecteer het lettertype dat het beste bij uw ontwerp past. Blader door de lettertypen, zoek naar specifieke lettertypen of filter op de eigenschappen van de lettertypen.

Klik op Filter om een van de volgende filters toe te passen:

• Classificatie: filter op weblettertypen op basis van hun classificaties, zoals Serif, Sans Serif en Script.
    • Aanbevolen voor: filter op lettertypen die door Weblettertypen worden aanbevolen voor alinea's of koppen.
    • Eigenschappen: filter op basis van eigenschappen, zoals dikte, breedte en hoogte.
    Dialoogvenster Adobe Fonts toevoegen
    Dialoogvenster Adobe Fonts toevoegen

5. Als u een lettertype hebt gevonden dat u wilt gebruiken, klikt u er gewoon op. Een vinkje geeft aan dat het lettertype is geselecteerd. U kunt meerdere lettertypen tegelijkertijd selecteren en toevoegen. Het tabblad Geselecteerde lettertypen bevat alle lettertypen die u hebt geselecteerd.

Klik op de voettekst van de lettertypevoorvertoning om alle variaties te bekijken, zoals dun, vet en cursief.

Lettertypen selecteren
    Lettertypen selecteren

Klik op OK om de geselecteerde lettertypen toe te voegen.

geselecteerd-web-font-familie-menu
    geselecteerd-web-font-familie-menu

6. Selecteer het toegevoegde weblettertype om dit in uw HTML5 Canvas-document te gebruiken.

Lettertype in gebruik
    Het geselecteerde lettertype gebruiken in het document