Bij het installeren van de Creative Cloud-desktoptoepassing ontvangt u de volgende fout:

Adobe Creative Cloud, dat is vereist om dit probleem op te lossen, ontbreekt of is beschadigd U kunt proberen het probleem te herstellen of verhelpen. Als het probleem zich blijft voordoen, downloadt en installeert u het nieuwe exemplaar van http://www.adobe.com/go/adobecreativecloudapp_nl.

Creative Cloud is vereist om dit probleem op te lossen

Oplossingen

Klik op Repareren in het foutbericht om het probleem te verhelpen.

1. Voer de Creative Cloud Cleaner Tool uit om de huidige installatie van de Creative Cloud desktop-app te verwijderen. Zie Creative Cloud Cleaner Tool uitvoeren.

2. Kies optie 3 in de Creative Cloud Cleaner Tool: Producten van Creative Cloud 2017, 2015, 2014, Creative Cloud & CS6. Kies vervolgens optie 1: Adobe Creative Cloud Desktop.

3. Wijzig de naam van de volgende OOBE-mappen naar OOBE.old:

Windows

• \Program Files (x86)\Common Files\Adobe\OOBE
    • \Users\AppData\Local\Adobe\OOBE

macOS

/Library/Application Support/Adobe/OOBE

Opmerking:

Als u probeert de naam van een map te wijzigen en de foutmelding Deze map is momenteel in gebruik krijgt, doet u het volgende:

• Sluit alle Adobe-toepassingen die op uw systeem actief zijn.
    • Controleer of een van de volgende achtergrondprocessen wordt uitgevoerd en sluit ze:

Creative Cloud, Adobe Desktop Service, CCXProcess, CCLibrary, CoreSync, CoreSync helper, Adobe IPC Broker, armsvc, AGS Service

4. Download en installeer de Creative Cloud-desktopapp opnieuw.

Maak een nieuwe lokale gebruikersaccount met beheerdersrechten en meld u aan met deze account. Download en installeer vervolgens de Creative Cloud-desktopapp opnieuw.