Doe-het-zelf-kit voor het oplossen van problemen met Dreamweaver

Los een aantal van de meest voorkomende Adobe Dreamweaver-problemen op met behulp van deze handleiding.

Volg de onderstaande procedures voor het oplossen van verschillende Dreamweaver-problemen, van het vastlopen van het systeem en systeemfouten tot ontbrekende extensies en functies.

Fouten met betrekking tot extensies (2014 en eerder)

De extensie wordt niet weergegeven in Dreamweaver
Zorg ervoor dat u Dreamweaver afsluit voordat u de extensie installeert. Als u de extensie eerder hebt geïnstalleerd met Dreamweaver geopend, sluit u Dreamweaver, installeert u de extensie opnieuw en probeert u het opnieuw.

Er wordt een bericht weergegeven dat de extensie alleen op Dreamweaver 12 en later geïnstalleerd kan worden
U hebt niet de nieuwste versie van Extension Manager. Installeer Extension Manager om extensies voor Dreamweaver (2014 en eerder) te installeren.

Kan Dreamweaver niet zien in Extension Manager
Zorg dat uw versie van Extension Manager overeenkomt met de versie van Dreamweaver die op uw computer is geïnstalleerd. Als bijvoorbeeld Dreamweaver op uw computer is geïnstalleerd, moet u zorgen dat Extension Manager is geïnstalleerd.

Kan extensie niet installeren,
Zorg dat u het juiste add-on-bestandstype voor uw versie van Dreamweaver gebruikt.

 • Extension Manager : gebruik ZXP-bestanden.
 • Extension Manager CS: gebruik MXP-bestanden.

Fouten met betrekking tot extensies (2015 en later)

Vanaf Creative Cloud 2015 installeert u extensies en invoegtoepassingen via de Creative Cloud-desktopapp. Zie Extensies en invoegtoepassingen installeren voor meer informatie.

Problemen met het deelvenster Extraheren

Deelvenster Extraheren uitgeschakeld (grijs weergegeven)
Het deelvenster is uitgeschakeld als er geen document is geopend. Open een HTML-document om het deelvenster te activeren.

Kan geen bestanden in deelvenster Extraheren zien
Los eventuele problemen met bestandssynchronisatie op met Creative Cloud. Zie Synchroniseer uw bestanden met behulp van cloudopslag voor informatie over het synchroniseren van bestanden naar Creative Cloud. 

FTP-problemen

Preventieve handeling: volledige site ophalen van de server
Het werken met bestanden op een lokale computer voorkomt netwerkproblemen evenals problemen als gevolg van verbroken koppelingen.

Definieer een nieuwe site in Dreamweaver om uw volledige site van de server op te halen. Selecteer de hoofdmap op de server en klik op Site > Ophalen (of klik op ophalen).

Selecteer de hoofdmap

Als u meer dan één externe site hebt, voert u de volgende stappen uit:

1. Zorg ervoor dat u verbinding hebt met de externe server door te klikken op Verbinding maken met externe server.

2. Klik op het pop-upmenu Externe server en selecteer uw server in de lijst.

3. Selecteer de hoofdmap en klik op ophalen.

Alle bestanden en mappen van de externe server worden gekopieerd naar uw lokale harde schijf.

FTP-fouten

 • Gebruikerslimiet bereikt: dit probleem heeft betrekking op de server die uw site host. Neem contact op met uw hostprovider.
 • Toegang geweigerd 530: onjuiste aanmeldingsgegevens of onvoldoende machtigingen. Neem contact op met uw beheerder.
 • Kan geen verbinding maken wegens firewall of proxy-instelling op netwerk: schakel de firewall uit of verwijder proxy-instellingen:
  • Windows 7 of Vista: zie Mijn pc beveiligen tegen virussen en scrol naar de sectie Windows-firewall in- of uitschakelen. 
  • Windows 8: zie Windows-firewall in- of uitschakelen.
  • Mac OS X: Ga naar Apple-menu > Systeemvoorkeuren. Klik op Beveiliging en privacy en vervolgens op Firewall. Als het deelvenster is vergrendeld, ontgrendelt u het door op het vergrendelingspictogram in de linkerbenedenhoek te klikken en het beheerderswachtwoord in te voeren. Klik vervolgens op de knop Firewall uitschakelen.
 • Onjuiste FTP-instellingen: controleer of uw FTP-instellingen juist zijn. Voor informatie over het configureren van FTP-instellingen voor Dreamweaver raadpleegt u Verbinding maken met de externe server.

Bestanden worden niet bijgewerkt op de server

 • Bestand bijgewerkt naar onjuiste map vanwege andere hoofdmapstructuur: zorg dat de paden op de lokale computer en de netwerkmap voor het bestand hetzelfde zijn.
 • Probleem met servercache: wis de cache van uw server. Zie voor hulp de communitydiscussie Een beschadigd cachebestand verwijderen.
 • Bestand is geüpload maar wijzigingen worden niet weergegeven in de webbrowser: als de wijzigingen wel worden weergegeven op een andere computer, wist u de browsercache. Gebruik Ctrl+F5 in Windows.

Problemen bij het openen van Dreamweaver

Met foutbericht

 • Server bezet: ontkoppel externe stations en start uw computer opnieuw op.
 • OnLoad JavaScript-fout: herstel de voorkeuren (zie Voorkeuren van Dreamweaver herstellen). Als het opnieuw instellen van voorkeuren niet helpt, verwijdert u Dreamweaver en installeert u het opnieuw. Wanneer u Dreamweaver verwijdert, moet u de optie selecteren om de voorkeuren te verwijderen.

Zonder foutbericht

 • Herstel de voorkeuren (zie Voorkeuren in Dreamweaver herstellen). 
 • Als u de CrowdStrike Falcon Sensor-versie van minder dan 4.25 hebt geïnstalleerd, werk deze dan bij naar de nieuwste Falcon-sensor om startproblemen met Dreamweaver op de Mac op te lossen. Voor bedrijven moet u mogelijk samenwerken met uw interne IT-team voor het bijwerken van de Falcon-sensor.
 • Controleer de machtigingen voor de Adobe-map. (Neem voor hulp contact op met uw systeembeheerder.)
Opmerking:

Locatie van Adobe-map voor Dreamweaver:

Windows 7 en 8
~ Bestanden/Mappen ~
%temp%
C:/Program Files/Adobe*
C:/Program Files/Common Files/Adobe*
C:/Program Files (x86)/Adobe*
C:/Program Files (x86)/Common Files/Adobe*
C:/Gebruikers/[gebruiker]/AppData/Roaming/Adobe*
C:/Gebruikers/[gebruiker]/AppData/Local/Adobe*

Mac OS
[gebruiker]/Library/Application Support/Adobe*
[gebruiker]/Library/Preferences/Adobe*

Opmerking: in Mac OS is de map Bibliotheek verborgen. Zie Toegang krijgen tot verborgen bestanden voor hulp.

 • Schakel de firewall, proxy of antivirussoftware op uw computer uit:
  • Windows 7 of Vista: zie Mijn pc beveiligen tegen virussen en scrol naar de sectie Windows-firewall in- of uitschakelen.
  • Windows 8: zie Windows-firewall in- of uitschakelen.
  • Mac OS X: Ga naar Apple-menu > Systeemvoorkeuren. Klik op Beveiliging en privacy en vervolgens op Firewall. Als het deelvenster is vergrendeld, ontgrendelt u het door op het vergrendelingspictogram in de linkerbenedenhoek te klikken en het beheerderswachtwoord in te voeren. Klik vervolgens op de knop Firewall uitschakelen.
 • Verwijder Dreamweaver en installeer het programma opnieuw.
 • Als u Dreamweaver hebt geïnstalleerd via een back-up of een herstelbewerking, verwijdert u Dreamweaver en installeert u het opnieuw volgens de normale installatieprocedure.
 • Voer een 'schone' installatie van Dreamweaver uit (raadpleeg Installatieproblemen oplossen).
 • Activeer de verborgen beheerder (Windows-besturingssysteem) of de rootgebruiker (Mac OS). (Zie Verborgen beheerderaccount inschakelen in Windows of Rootgebruiker in OS X inschakelen.)
 • Maak een nieuw gebruikersprofiel aan en meld u aan met dit nieuwe profiel. Als u Dreamweaver niet kunt openen met het nieuwe gebruikersprofiel, neemt u contact op met het ondersteuningsteam voor uw besturingssysteem voor verdere probleemoplossingen.
 • Als u Dreamweaver in macOS hebt geïnstalleerd, controleert u of de naam van de mac HD een speciaal teken bevat. Speciale tekens in de naam van de mac HD voorkomen dat Dreamweaver wordt gestart.Ga naar Finder > Ga > Computer als u de naam van de mac HD wilt wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de mac HD en selecteer Naam wijzigen.

Fouten en crashes 

Als Dreamweaver vastloopt of blokkeert, probeert u de volgende oplossingen in deze volgorde:

 • (Loopt vast bij het openen van bestanden) Als het bestand op een netwerklocatie of locatie van een derde staat, zoals Google Drive, Dropbox of Creative Cloud, verplaatst u de bestanden naar een lokale map.
 • Verleen de juiste machtigingen voor de Adobe-map. Raadpleeg de opmerking hierboven over de locatie van de Adobe-map in Windows en Mac OS.
 • (Mac OS) Verifieer en herstel volumebevoegdheden via Schijfhulpprogramma. Zie Apple-ondersteuning voor meer informatie. 
 • Als machtigingen beperkt zijn tot één pagina, voert u de pagina door W3C-validatie om te zien of er een probleem op codeniveau is. Open andere HTML-bestanden of maak een bestand en controleer of het probleem nog steeds optreedt.
 • Maak een nieuw gebruikersprofiel aan en meld u aan met dit nieuwe profiel. Als u Dreamweaver niet kunt openen met het nieuwe gebruikersprofiel, neemt u contact op met het ondersteuningsteam voor uw besturingssysteem voor verdere probleemoplossingen.

Als het probleem zich blijft voordoen, probeer dan de volgende tussenoplossing:

Verouderde functies

Schermen voor Servergedrag, databases en bindingen zijn buiten gebruik gesteld in DW 13.0. Lees Servergedrag, databases en bindingen in Dreamweaver als u ze wilt herstellen.

Problemen met de gebruikersinterface

 • Ontbrekende functie: als u de software hebt bijgewerkt, maar een nieuwe functie niet ziet, is de update waarschijnlijk niet gelukt. Om de versie van Dreamweaver op uw computer te controleren, kiest u Help > Over Dreamweaver (Windows) of Dreamweaver > Over Dreamweaver (Mac OS).
 • Venster verticaal splitsen werkt niet: selecteer Weergeven > Verticaal splitsen. 
 • Geen Ontwerpmodus voor Dynamische rasterlay-out: raadpleeg de forumdiscussie Ontwerpmodus weergeven in dynamische rasterlay-out voor een tijdelijk oplossing.
 • Eigenschappenvenster ontbreekt: selecteer Venster > Eigenschappen.
 • Ontbrekend deelvenster Standaard, Document of Code: schakel deze opties in via Weergeven > Werkbalken.
Werkbalken
Werkbalken

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online