JavaScript-fouten in Dreamweaver

Veelvoorkomende problemen met JavaScript in Dreamweaver oplossen.

Meer informatie over JavaScript-fouten

Wij hebben veel van de functionaliteit van Dreamweaver geïmplementeerd door het gebruik van JavaScript-bestanden. Dit intensieve gebruik van JavaScript zorgt dat Dreamweaver gemakkelijk kan worden aangepast. Ontwikkelaars kunnen de eigen functionaliteit van Dreamweaver wijzigen. De fouten die Dreamweaver echter genereert als het een probleem tegenkomt bij het uitvoeren van een actie, zijn vaak JavaScript-fouten.

Deze JavaScript-fouten tijdens de ontwerpfase, zoals 'Bij het uitvoeren van onLoad in tempURL_afterSave.htm, trad een JavaScript-fout op' verhinderen u vaak om een gedeelte van Dreamweaver-functionaliteit te implementeren.

Soms gaan deze interne JavaScript-fouten ook vergezeld van een foutbericht van het conversieprogramma:

“De volgende conversieprogramma's zijn vanwege fouten niet geladen: ASP.htm heeft configuratie-informatie die niet geldig is. ASP.NET.htm: heeft configuratie-informatie die niet geldig is. ColdFusion.htm: heeft configuratie-informatie die niet geldig is. PHP_MySQL.htm: heeft configuratie-informatie die niet geldig is. JSP.htm: heeft configuratie-informatie die niet geldig is. XSLT.htm: heeft configuratie-informatie die niet geldig is."

Opmerking:

Deze pop-upfouten van JavaScript in Dreamweaver zijn anders dan JavaScript-uitvoerfouten die u tegen kunt komen bij het bekijken van een pagina in een webbrowser. JavaScript-fouten in een webbrowser duiden op een probleem met ingebed of gekoppeld JavaScript in de HTML-pagina. Deze soorten uitvoerfouten van JavaScript liggen buiten het bereik van dit artikel. Zie de helpbestanden van Dreamweaver of een JavaScript-referentie van een derde voor foutoplossing van handmatig gecodeerd JavaScript.

Oorzaken van JavaScript-fouten

JavaScript-fouten in Dreamweaver duiden vaak op een conflicterende Dreamweaver-extensie, een conflict met de code op een pagina of een slechte installatie van Dreamweaver. Deze vragen kunnen u helpen het probleem te isoleren:

 • Treedt de fout op bij het gebruik van een specifieke functie?
  Ziet u bijvoorbeeld hetzelfde foutbericht telkens wanneer u probeert een webfotoalbum te maken? Dit kan duiden op een conflicterende extensie of een slechte installatie van Dreamweaver.
 • Treedt de fout op een specifieke pagina of op alle pagina's op?
  Als de fout niet optreedt bij alle pagina's, dan is er mogelijk sprake van een conflict met de code op een specifieke pagina.
 • Treedt de fout op alle sites of op slechts één site op?
  Om dit op een goede manier te testen, test u een andere site die niet gebruikmaakt van dezelfde bestanden. Als de fout alleen op een bepaalde site optreedt, dan kan het probleem specifiek zijn voor bestanden en de code binnen die site.
 • Blijft het probleem bestaan als u Dreamweaver opnieuw opstart?
  Als het probleem niet opnieuw optreedt wanneer u Dreamweaver opnieuw start, is aanvankelijk een JavaScript-bestand mogelijk verkeerd geladen.
 • Treedt het probleem op bij alle databases en tabellen als u gebruikmaakt van een servergedrag?
  Als dit niet het geval is, is er mogelijk een probleem met de verbindingsbestanden van de database of met de tabellen van de database zelf.

Technieken voor probleemoplossing

Na het beantwoorden van de vragen hierboven, kunt u onderstaande technieken proberen voor het oplossen van eventuele problemen met JavaScript in Dreamweaver.

Installeer de nieuwste Dreamweaver-updates.

Updates bevatten oplossingen voor een aantal problemen in Adobe-toepassingen. Download updates vanaf de Dreamweaver Updates-pagina. Ga voor meer informatie naar Creative Cloud-apps bijwerken.

Controleer of elk object waarnaar JavaScript verwijst, in de code wordt genoemd.

Als u bijvoorbeeld een gedrag hebt toegepast op een afbeelding, dan moet die afbeelding een naam hebben in de code. Bovendien geldt dat als het gedrag verwijst naar een andere afbeelding, die afbeelding ook een naam moet hebben. Alle objectnamen moeten uniek zijn en moeten voldoen aan andere criteria.

Wis FileCache.dat-bestanden uit de gebruikersconfiguratiemap van Dreamweaver.

 1. Zoek de configuratiemap van de gebruiker voor Dreamweaver op:

  • Mac OS: [gebruikersnaam]/Library/Application Support/Adobe/Dreamweaver [versie]/[taal]/Configuration
  • Windows 7 of Windows Vista: C:/Users/[gebruikersnaam]/AppData/Roaming/Adobe/Dreamweaver [versie]/[taal]/Configuration
  • Windows XP: C:/Documents and Settings/[gebruikersnaam]/Application Data/Adobe/Dreamweaver [versie]/[taal]/Configuration
  Opmerking:

  De mappen Application Data en AppData zijn standaard verborgen. Raadpleeg voor meer informatie Verborgen bestanden en mappen weergeven (Windows) of Toegang krijgen tot verborgen bestanden (Mac OS).

 2. Verwijder deze bestanden:

  • Windows: WinFileCache-7A9586CB.dat
  • Mac OS: MacFileCache-BFE7CE2E.dat

  De tekenreeks na 'FileCache-' kan variëren, afhankelijk van uw systeem.

 3. Wanneer u een JavaScript-fout hebt die gerelateerd is aan 'dwscripts' of als u het foutbericht 'conversieprogramma's werden niet geladen' krijgt, verwijdert u ook dit bestand:

  • FileCache.dat-bestand

  De locatie van het bestand FileCache.dat hangt af van uw besturingssysteem en uw versie van Dreamweaver.

Maak een nieuwe pagina.

Er kan op een pagina sprake zijn van conflicterende code of Dreamweaver-gedragingen. Probeer van begin af aan een nieuwe pagina te bouwen met minimum gedragingen en andere ontwerpelementen om te zien of u de fout opnieuw kunt genereren. Aangepaste codes of gewijzigde Dreamweaver-codes kunnen af en toe problemen veroorzaken.

Maak de sitecache opnieuw en kijk of het probleem blijft bestaan.

Deze procedure is vooral nuttig voor JavaScript-fouten met betrekking tot sjablonen, bibliotheekitems en het uploaden van bestanden. Deze procedure is alleen mogelijk als de site is gedefinieerd voor het gebruik van een sitecache:

 1. Open in Dreamweaver het deelvenster Site door Venster > Bestanden te kiezen.
 2. Klik vanuit de deelvenstergroep Bestanden op het menu Opties in de rechterbovenhoek en kies Site > Sitecache opnieuw aanmaken.

Probeer voor sitespecifieke fouten het .dws-sitecachebestand te wissen.

Als de JavaScript-fout alleen bij één sitedefinitie optreedt, wist u het sitecachebestand .dws voor die site. Wanneer u de cache wilt verwijderen, kiest u Site > Geavanceerd > Sitecache opnieuw aanmaken.

Mac OS-gebruikers: controleer op speciale tekens in paden.

Controleer op alle speciale tekens in de naam van de harde schijf, in het pad naar de configuratiemap van Dreamweaver, of in het pad naar uw sitebestanden. Hier zijn enkele voorbeelden van speciale tekens die conflicten kunnen veroorzaken:

~ @ # $ % ^ & * ( ) + | / \ ' ;

Controleer of extensies compatibel zijn met uw versie van Dreamweaver.

Er kan een conflicterende extensie geïnstalleerd zijn in Dreamweaver. Een extensie kan bijvoorbeeld ontworpen zijn om te werken met een oudere versie van Dreamweaver. Controleer de website van de ontwikkelaar van de extensie om te kijken of de extensie compatibel is met uw versie van Dreamweaver.

Diverse JavaScript-fouten hebben betrekking op extensies van derden. Kijk of u in de Dreamweaver-community een oplossing kunt vinden. Doorzoek het forum op enkele van de trefwoorden in uw JavaScript-foutbericht (zoek bijvoorbeeld naar tekst van de JS-bestandsnaam).

Schakel extensies uit.

Als u handmatig wilt testen op een extensieconflict, schakelt u alle extensies uit die u in Dreamweaver hebt geïnstalleerd.Als u hiermee de problemen kunt verhelpen, schakelt u ze één voor één in tot u de extensie vindt die het probleem veroorzaakt. Als u een problematische extensie identificeert, breng dan de ontwikkelaar van de extensie op de hoogte.

Dreamweaver (2015 en later):

 1. Ga naar de pagina Adobe add-ons om uw invoegtoepassingen te bekijken.
 2. Klik op Verwijderen rechts van de extensienamen om ze uit te schakelen.

Dreamweaver (2014 en eerder):

 1. Kies Commando's > Extensies Beheren.
 2. Selecteer in de Extensiemanager uw versie van Dreamweaver uit de productenlijst
 3. In de lijst met geïnstalleerde extensies zet u de optie Aan/Uit op Uit voor alle Dreamweaver-extensies.

Verwijder extensies.

Als de JavaScript-fout blijft bestaan nadat u alle extensies hebt uitgeschakeld, maakt u de installatie van de extensies ongedaan in de Extensiemanager. Als u een problematische extensie identificeert, breng dan de auteur van de extensie op de hoogte.

 1. Selecteer elke extensie in de Extensiemanager.
 2. Kies Bestand > Extensie verwijderen.

Maak de gebruikersconfiguratiemap van Dreamweaver opnieuw.

Mac OS

 1. Sluit Dreamweaver af.
 2. Zoek de configuratiemap van Dreamweaver op: 
  • In Mac OS 10.7 en hoger is deze map verborgen. U kunt de map zichtbaar maken door de Finder te openen en op Cmd+Shift+G te drukken. 
  • Typ /Library/Application Support in het dialoogvenster en klik op Ga
  • Ga in het venster Toepassingsondersteuning naar /Adobe/Dreamweaver [versie]/[taal]/Configuration.
Opmerking:

In eerdere versies van Mac OS bladert u in de Finder naar de volgende map: /[gebruiker]/Library/Application Support/Adobe/Dreamweaver [CS4 of CS5]/[taal]/Configuration

3.   Wijzig de naam van de map in Configuratie-oud.

4. Start Dreamweaver opnieuw om te zien of het probleem blijft bestaan.

Windows 8, 7, Vista

 1. Sluit Dreamweaver af.
 2. Zoek de configuratiemap van Dreamweaver op: 
  • In Windows is de configuratiemap verborgen. Zie Verborgen bestanden en mappen weergeven voor informatie over het zichtbaar maken van verborgen mappen.
  • U vindt de configuratiemap in dit pad: C:/Gebruikers/[gebruikersnaam]/AppData/Roaming/Adobe/Dreamweaver [versie]/[taal]/Configuration
 3. Wijzig de naam van de map in Configuratie-oud.
 4. Start Dreamweaver opnieuw om te zien of het probleem blijft bestaan.

Voer Dreamweaver uit in de selectieve opstartmodus of veilige modus.

Start de computer opnieuw op in de veilige modus en start vervolgens Dreamweaver om te zien of het probleem blijft bestaan:

Als het probleem is opgelost als u in de veilige modus opstart, probeert u opnieuw op te starten zonder gebruik te maken van de veilige modus. Als het probleem is opgelost wanneer u normaal opstart, werd het probleem mogelijk veroorzaakt door iets wat in de veilige modus is verholpen.

Extra hulp

Als JavaScript-fouten blijven optreden nadat u de suggesties hierboven hebt uitgevoerd, raadpleegt u het volgende helpdocument voor extra tips over het oplossen van problemen. Een belangrijke test die u kunt uitvoeren is het verwijderen en opnieuw installeren van Dreamweaver terwijl de antivirussoftware is uitgeschakeld:

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?