Handboek Annuleren

Je bestanden synchroniseren met cloudopslag

1. Creative Cloud-handboek
  2. Inleiding tot Creative Cloud
    1. Veelgestelde vragen | Creative Cloud
    2. Systeemvereisten voor Creative Cloud
  3. Downloaden, installeren, configureren en bijwerken
    1. Creative Cloud-apps downloaden
    2. Creative Cloud-apps openen
    3. De werkruimte Start
    4. Creative Cloud-apps bijwerken
    5. De taal van je Creative Cloud-apps wijzigen
    6. De Creative Cloud desktop-app verwijderen
    7. Creative Cloud-apps verwijderen
  4. Je account beheren
    1. Een proefversie van Creative Cloud omzetten in een betaald lidmaatschap
    2. Je Adobe-wachtwoord opnieuw instellen
    3. Je Adobe-lidmaatschap wijzigen
    4. Creditcard en factuuradres bijwerken
    5. Je Adobe-factuur weergeven, downloaden of mailen
    6. Een mislukte of gemiste betaling herstellen
    7. Een Adobe-proefversie of -lidmaatschap annuleren
  5. Creative Cloud-services
    1. Adobe Stock gebruiken in Creative Cloud-apps
    2. Adobe Fonts gebruiken in Creative Cloud-apps
    3. Creative Cloud Market is niet meer beschikbaar
  6. Samenwerkings- en opslagservices
    1. Wat zijn clouddocumenten?
    2. Clouddocumenten | Veelgestelde vragen
    3. Clouddocumenten maken of bestanden omzetten in clouddocumenten
    4. Clouddocumenten instellen voor offline gebruik
    5. Teruggaan naar een eerdere versie van een clouddocument
    6. Je werk delen om opmerkingen te ontvangen
    7. Waarom kan ik mijn clouddocumenten niet offline zien?
    8. Creative Cloud Libraries
    9. Samenwerken aan Creative Cloud Libraries en mappen
    10. Veelgestelde vragen over samenwerking
    11. Je bestanden synchroniseren met cloudopslag
    12. Achterhalen hoeveel cloudopslag je hebt
    13. Synchronisatieopties instellen
  7. Mobiele Creative Cloud-apps
    1. Veelgestelde vragen | Mobiele apps
    2. Adobe Creative Cloud voor mobiele apparaten
  8. Ondernemingen en teams
    1. Leren en ondersteuning voor ondernemingen
    2. Leren en ondersteuning voor teams
    3. Snelstartgids voor teamleden

Lees hoe je Creative Cloud-bestanden synchroniseert, zodat je projecten toegankelijk zijn vanaf verschillende apparaten en computers.

Wat is bestandssynchronisatie?

Met cloudopslag worden je bestanden, mappen, Creative Cloud Libraries en assets op verbonden apparaten gesynchroniseerd via je Creative Cloud-account. Bestanden die beschikbaar zijn in je map Creative Cloud Files, worden automatisch gesynchroniseerd met de Creative Cloud-website. Omgekeerd wordt, als je een bestand uploadt naar de sectie Gesynchroniseerde bestanden van de Creative Cloud-website of naar een mobiele app, het bestand gesynchroniseerd met de map Creative Cloud Files op je desktop.

Gesynchroniseerde bestanden kunnen direct in de eigen bestandsindelingen van Adobe worden weergegeven zonder dat je ze hoeft te downloaden of weer te geven in de Creative Cloud-apps zelf.

Bestanden opslaan in de cloud

Synchroniseer je bestanden automatisch door ze rechtstreeks in de Creative Cloud bestandsmap op te slaan.

1. Start je Creative Cloud-app.

2. Maak een bestand aan of open een bestaand bestand.

3. Kies ofwel Bestand > Opslaan voor een nieuw bestand of Bestand > Opslaan als voor een bestaand bestand.

Speciale tekens

Bestanden waarvan de namen speciale tekens als |, ", ?, <, >, /, * of : bevatten, worden niet gesynchroniseerd. Dit geldt ook voor bestanden met gereserveerde namen, zoals AUX of Com1. Als er een fout optreedt, moet je de bestandsnaam van het asset wijzigen om het te synchroniseren met Creative Cloud. Zie Fout: 'Kan geen assets synchroniseren' voor meer informatie.

4. Ga naar de Creative Cloud bestandsmap en sla je bestand daar op. Je bestanden worden automatisch gesynchroniseerd met je Creative Cloud-account.

Creative Cloud bestandsmap
    Creative Cloud bestandsmap

Met Creative Cloud-apps zoals Adobe Aero, Adobe Fresco, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator en Adobe XD kun je je bestanden opslaan als clouddocumenten. Met clouddocumenten worden je bewerkingen in realtime opgeslagen in de cloud. Meer informatie over clouddocumenten.

Bestaande bestanden naar de cloud verplaatsen

Houd al je assets bij elkaar. Je kunt je cloudopslag gebruiken voor alle soorten bestanden, niet alleen bestanden die je hebt gemaakt met Creative Cloud-apps.

1. Klik op het tabblad Gesynchroniseerde bestanden op het pictogram Uploaden  in de rechterbovenhoek.

Assets uploaden naar de Creative Cloud-website

2. Selecteer de bestanden op je computer die je wilt uploaden en selecteer Openen.

De geüploade bestanden worden automatisch gesynchroniseerd met het tabblad Gesynchroniseerde bestanden van de Creative Cloud-website.

De synchronisatiestatus van je bestanden controleren

Gebruik de Creative Cloud desktop-app om de status van je gesynchroniseerde bestanden te controleren.

1. Open de Creative Cloud desktop-app. (Selecteer het pictogram   op de Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Selecteer het pictogram Cloudactiviteit  rechtsboven.

In het contextmenu wordt de synchronisatiestatus van je Creative Cloud-bestanden weergegeven.

De synchronisatiestatus van je Creative Cloud-bestanden controleren

Je bestanden vinden en beheren

Je kunt je bestanden op de Creative Cloud-website openen en beheren.

1. Ga naar het tabblad met je bestand:

• Clouddocumenten: Bestanden die je hebt gemaakt in Adobe Aero, Adobe Fresco, XD, Illustrator en Photoshop (als je bestanden hebt opgeslagen als clouddocumenten).
    • Gepubliceerde koppelingen: Bestanden die je hebt gemaakt in en gedeeld vanuit Adobe Aero, Dimension, XD en InDesign.
    • Gesynchroniseerde bestanden: bestanden die je hebt opgeslagen in de map Creative Cloud-bestanden of rechtstreeks hebt geüpload naar de Gesynchroniseerde bestanden van Creative Cloud-web.
    • Mobiele creaties: Bestanden gemaakt met Creative Cloud mobiele apps.
  2. Selecteer een bestand en selecteer daarna het pictogram Meer acties  om te kijken wat je ermee kunt doen. Je kunt bestanden delen, verplaatsen, kopiëren, downloaden of verwijderen of de naam ervan wijzigen. (Je kunt zelfs de nieuwe versie uploaden.)

Selecteer het pictogram Meer acties

Als je de Creative Cloud-bestandsmap wilt openen vanuit de Creative Cloud desktop-app, ga je naar het tabblad Bestanden en selecteer je Gesynchroniseerde map openen in de linkerbenedenhoek. Zodra de map is geopend, kun je je bestanden rechtstreeks uploaden om ze te synchroniseren met je Creative Cloud-account. (Als je een eerdere versie van de Creative Cloud desktop-app gebruikt, selecteer je Bestanden > Map openen.)