Zoeken naar mediabestanden

In de Elements Organizer kunt u naar foto's en mediabestanden zoeken op basis van datum, visuele gelijkenis, aantal sterren, album, maplocatie, bestandsnaam, mediatype, trefwoordtag, tekst of andere criteria. U kunt bestanden ook sorteren in chronologische volgorde, omgekeerde chronologische volgorde en in albumvolgorde.

Mediabestanden zoeken

In de Elements Organizer kunt u naar foto's en mediabestanden zoeken op basis van datum, visuele gelijkenis, aantal sterren, album, maplocatie, bestandsnaam, mediatype, trefwoordtag, tekst of andere criteria. U kunt bestanden ook sorteren in chronologische volgorde, omgekeerde chronologische volgorde en in albumvolgorde.

U kunt in de Elements Organizer op diverse manieren naar mediabestanden zoeken. U kunt een van de volgende mechanismen, of een combinatie ervan, gebruiken om de gewenste media te zoeken.

Deelvenster met albums en mappen

Selecteer een album of een map om de daarin opgeslagen mediabestanden weer te geven. U kunt het deelvenster verbergen of weergeven met de knop Deelvenster tonen/verbergen in de besturingsbalk onder aan het toepassingsvenster.

Het menu Zoeken

Gebruik de opdrachten in dit menu om mediabestanden te zoeken op basis van datum, bijschrift of notitie, bestandsnaam, historie, versie, mediatype, metagegevens of visuele gelijkenis. Er zijn ook opdrachten voor het starten van geavanceerde zoekopdrachten naar foto's en mediabestanden zonder datum en tijd, zonder trefwoordtags of die niet in een album staan. Zie voor meer informatie Het menu Zoeken gebruiken.

Tijdlijn

Klik op een maand of stel een bereik in om foto's en mediabestanden chronologisch op datum, importbatch (beschikbaar in de balk Sorteren op) of maplocatie (beheerde weergave en boomstructuurweergave) te zoeken. Kies Weergave > Tijdlijn (CTRL of Command + L) om de tijdlijn weer te geven. Zie voor meer informatie Mediabestanden zoeken met behulp van de tijdlijn.

Het filter Sterrenwaardering

Dit filter geeft alleen de mediabestanden weer die een sterrenwaardering (aantal sterren) hebben die groter is dan, gelijk is aan of kleiner is dan het aantal sterren dat u hebt opgegeven. Zie voor meer informatie Items met een sterrenwaardering zoeken.

Het deelvenster Trefwoordtags

Selecteer een trefwoordtag als u de mediabestanden met die tag wilt bekijken. Zie voor meer informatie Mediabestanden zoeken op trefwoordtags.

Zoekbalk

Sleep een fototrefwoordtag, project of album naar de zoekbalk als u een zoekopdracht wilt verfijnen. De zoekbalk wordt niet standaard weergegeven, maar verschijnt nadat u een zoekopdracht uitvoert.

Opmerking:

Gebruik de opdrachten in het menu Weergave om de bestandstypen van foto's, video's, audio, projecten en PDF-bestanden te tonen of te verbergen. Het menu Weergave bevat bovendien opties om mediabestanden weer te geven die als ''verborgen'' zijn gemarkeerd.

Met de functie Geavanceerd zoeken, die in Elements Organizer 15 is geïntroduceerd, kunt u snel en effectief zoeken naar mediabestanden. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar alle bestanden die een of meer familieleden bevatten en die zijn gemaakt op verjaardagen in de afgelopen twee jaar. Zie voor meer informatie Geavanceerd zoeken gebruiken.

De functie Geavanceerd zoeken is beschikbaar in Elements Organizer 15 en later.

Bestanden zoeken op schijf

Als u het bestand uploadt naar een server of het in de lay-out van een document insluit, hebt u het feitelijke bestand nodig. Ga als volgt te werk om de feitelijke foto- of mediabestanden te zoeken:

  1. Selecteer de foto of mediaclip waarvan u het bestand zoekt.
  2. Druk op Alt + Enter (Windows) of Option + Enter (Mac OS) om het deelvenster Informatie te openen.
  3. In de sectie Algemeen wordt de werkelijke locatie op de schijf weergegeven. Klik op Locatie om de desbetreffende map te openen in Verkenner (Windows) of de Finder (Mac OS).
Adobe-logo

Aanmelden bij je account