Adobe Genuine Software Integrity Service

Welke programma's heeft Adobe ontwikkeld om gebruikers te beschermen tegen illegale en vervalste software?

In het kader van het Adobe Genuine-initiatief ontwikkelt Adobe programma's om klanten te beschermen tegen illegale en vervalste software. Het Adobe Genuine-initiatief omvat het volgende: samenwerking met organisaties om softwarepiraterij te voorkomen, het nemen van gerechtelijke stappen tegen en het onderzoeken van leveranciers van vervalste software, het blokkeren van serienummers die illegaal zijn verkregen of gegenereerd door onbevoegde leveranciers en het ondersteunen van technische programma's, zoals validatietests, die klanten helpen te bevestigen dat ze over originele software beschikken.

Wat is de Adobe Genuine Software Integrity Service?

De Adobe Genuine Software Integrity Service is een onderdeel van het Adobe Genuine-initiatief. De service bestaat uit een reeks technologieën, services en functies waarmee kan worden achterhaald of een geïnstalleerd Adobe-product origineel of illegaal is. Wanneer er illegale installaties worden aangetroffen (met een validatieproces), kunnen gebruikers er met een pop-upkennisgeving van op de hoogte worden gesteld dat hun software illegaal is. Deze kennisgeving bevat ook opties voor het oplossen van het probleem. Mogelijk wordt niet alleen deze pop-upkennisgeving weergegeven, maar kunnen klanten het validatieproces ook zien in hun activiteitenweergave of in taakbeheer.

Wanneer is Adobe begonnen met de distributie van de Adobe Genuine Software Integrity Service?

Adobe is in september 2014 begonnen met het validatie-element van de Software Integrity Service. In zomer van 2015 hebben we de eerste klanten van Acrobat X in de Verenigde Staten op de hoogte gebracht van de status van hun software. In zomer van 2016 ontvingen ook klanten van Creative kennisgevingen. Met ingang van 2017 breiden we de kennisgevingsservice uit naar de gebruikers van alle Adobe-producten in bepaalde internationale markten.

Hoe wordt de Adobe Genuine Software Integrity Service gedistribueerd?

Momenteel wordt de service verspreid via productkanalen.

Welke producten omvat de Adobe Genuine Software Integrity Service?

De service is van toepassing op alle Adobe-producten.

Hoe werkt de Adobe Genuine Software Integrity Service?

Er worden periodiek validatietests uitgevoerd door de Adobe Software Integrity Service. Hierbij wordt gecontroleerd of er is geknoeid met programmabestanden van Adobe-software en er wordt naar ongeldige licenties gezocht. Als deze worden aangetroffen, kan Adobe haar klanten via een pop-up, via productmeldingen of op een andere manier op de hoogte stellen.

Wat is het bestand AdobeGCClient.exe, dat ik in mijn activiteitenweergave/taakbeheer zie?

AdobeGCClient.exe is een proces dat wordt uitgevoerd als onderdeel van de Adobe Software Integrity Service-validatietests. Het proces controleert of er is geknoeid met programmabestanden van Adobe-software en zoekt naar onjuiste of ongeldige licenties.

Wat gebeurt er als ik gewoon blijf werken en de berichten over vervalste software negeer?

De melding wordt steeds weer weergegeven totdat u actie onderneemt om het probleem op te lossen. Als u geen actie onderneemt, blijft de softwarefunctionaliteit beperkt tot het probleem is opgelost.

Algemene vragen over piraterij

Hoe komt illegale of vervalste Adobe-software terecht bij mensen zonder kwade bedoelingen?

Het is eenvoudig om illegale of vervalste software aan te schaffen. Op online marktplaatsen van derden is bijvoorbeeld vaak illegale of vervalste software te koop. Elke keer dat een klant een aankoop doet buiten de goedgekeurde kanalen om (rechtstreeks bij Adobe of bij een door Adobe erkende Gold- of Platinum-leverancier), is de kans groot dat de software illegaal is.

Welke risico's brengt het gebruik van illegale of vervalste Adobe-software met zich mee?

Het gebruik van illegale of vervalste software brengt risico's met zich mee voor personen en organisaties. Illegale of vervalste software heeft veel aanpassingen ondergaan. Hackers kunnen schadelijke code toevoegen door de software aan te passen. Om precies te zijn gaat het hierbij om de volgende risico's:

• Een grotere kans op blootstelling aan virussen of spyware, waardoor gegevens kunnen worden vernietigd of in verkeerde handen kunnen vallen.
  • Een grotere kans dat de software niet goed werkt of het volledig laat afweten.
  • Beperkte toegang tot klantenondersteuning, upgrades, technische documentatie, enzovoort.

Beschermt mijn antivirussoftware me niet tegen de risico's van illegale of vervalste software?

In de meeste gevallen worden de malwaretypen die vaak worden aangetroffen in vervalste of illegale software, niet gedetecteerd door standaard antivirus- en beveiligingssoftware. Antivirussoftware is tegenwoordig wel noodzakelijk, maar niet onfeilbaar.

Werkt een kopie niet even goed als het origineel?

Software die via onbevoegde leveranciers en/of online-marktplaatsen wordt aangeschaft, heeft veel aanpassingen ondergaan. Door de software aan te passen, kunnen hackers zwakke punten en schadelijke code toevoegen die de beveiliging van de software en de klantervaring nadelig beïnvloedt. Veel welwillende klanten hebben onbewust vervalste of illegale software gekocht. Adobe wil klanten beschermen door dit risico te beperken en door alle betroffen klanten verschillende opties te bieden.

Mag ik een softwarepakket uit een winkel huren?

Nee. De Gebruiksvoorwaarden staan het verhuren, leasen, verkopen, in sublicentie verlenen of het toewijzen van rechten in de software niet toe.

Kan ik de Adobe-software van een vriend(in) kopiëren?

Nee. Software wordt beschermd door het auteursrecht. Dit betekent dat u niet zonder toestemming van de uitgever van de software kopieën mag maken.

Hoe kan ik mezelf beschermen tegen softwarepiraterij van Adobe-producten?

Als u software rechtstreeks aanschaft op Adobe.com/nl of via een Adobe-partner, weet u zeker dat u Adobe Genuine-software koopt.

Wat is softwarepiraterij?

Volgens de Business Software Alliance:

• Softwarepiraterij is het zonder toestemming kopiëren of verspreiden van auteursrechtelijk beschermde software. Het kan hierbij gaan om het downloaden, delen, verkopen of installeren van meerdere kopieën van in licentie gegeven software.
  • Onder softwarepiraterij valt ook de schending van licenties (software vaker installeren dan volgens de licentie is toegestaan) en het delen van de codes van softwarelicenties, het uploaden van softwarecodes naar websites zodat anderen deze kunnen downloaden en gebruiken, het delen van codes of sleutels voor de activering van softwarelicenties en het delen van gebruiker-id's en wachtwoorden voor online softwaretoepassingen.

Softwarepiraterij brengt voor bedrijven en consumenten beveiligingsrisico's met zich mee, waaronder malware, spyware en virussen. Bovendien kunnen organisaties als gevolg van piraterij minder efficiënt werken.

Wat is Adobe Genuine-software?

Adobe Genuine-software is originele, legaal in licentie gegeven software die rechtstreeks bij Adobe of een bevoegde leverancier is aangeschaft. Adobe Genuine-software werkt precies volgens de informatie in de documentatie bij het product en de gebruiksvoorwaarden. Bovendien bevat het geen van de zwakke punten die soms in illegale of vervalste software worden aangetroffen.

Wat zijn de voordelen van het aanschaffen van Adobe Genuine-software?

Alleen met Adobe Genuine-software hebt u gegarandeerd toegang tot de nieuwste updates, functies en functionaliteit. Hierdoor blijft de productiviteit voor klanten en organisaties optimaal en is de kans op prestatieproblemen minder groot. Bovendien wordt alleen Adobe Genuine-software gegarandeerd en ondersteund door Adobe. Als klanten Adobe Genuine-software aanschaffen, profiteren ze van de volgende voordelen:

• Gemoedsrust: met Adobe Genuine-software kunt u zonder onderbrekingen aan belangrijke zakelijke projecten werken en kunt u uw klanten, uw organisatie en uw professionele reputatie beschermen
  • Veiligheid: met Adobe Genuine-software beschermt u uw organisatie en uzelf tegen de risico's van vervalste software, zoals spyware en virussen. Adobe Genuine-software is betrouwbaar en veilig.
  • Waar voor uw geld: wanneer u Adobe Genuine-software rechtstreeks bij Adobe of bij een geautoriseerde leverancier koopt, krijgt u waar voor uw geld in de vorm van toegang tot de nieuwste functies en voordelen, toekomstige productupgrades en technische ondersteuning.

Wat is het verschil tussen vervalste en illegale software?

De termen 'vervalst' en 'illegaal' worden vaak door elkaar heen gebruikt. Vervalste software is software die op illegale wijze is gekopieerd of gehackt voordat deze wordt verkocht. Vervalste software wordt verkocht als originele software en de kopieën zijn vaak niet van echt te onderscheiden. Illegale software wordt vaak in bredere zin gebruikt om software zonder officiële licentie te beschrijven.

Hoe draagt Adobe bij aan het terugdringen van piraterij?

Welke programma's heeft Adobe ontwikkeld om gebruikers te beschermen tegen illegale en vervalste software?

In het kader van het Adobe Genuine-initiatief ontwikkelt Adobe programma's om klanten te beschermen tegen illegale en vervalste software. Het Adobe Genuine-initiatief omvat het volgende: samenwerking met organisaties om softwarepiraterij te voorkomen, het nemen van gerechtelijke stappen tegen en het onderzoeken van leveranciers van vervalste software, het blokkeren van serienummers die illegaal zijn verkregen of gegenereerd door onbevoegde leveranciers en het ondersteunen van technische programma's, zoals validatietests, die klanten helpen te bevestigen dat ze over originele software beschikken.

Wat is het verschil tussen activering en registratie?

Alle gebruikers moeten hun software binnen een bepaald aantal dagen activeren, anders werkt deze niet naar behoren. Registratie van uw software bij Adobe is niet verplicht. Het is belangrijk om te weten dat activering en registratie niet garanderen dat u oorspronkelijke software gebruikt.

Wat kan ik doen als ik het vermoeden heb dat mijn software illegaal of vervalst is?

Als u een melding van Adobe krijgt met de mededeling dat uw software niet authentiek is, kunt op de koppeling in het bericht klikken voor meer informatie, zoals informatie over de optie voor het aanschaffen van Adobe Genuine-software tegen een lagere prijs. U kunt ook contact opnemen met de klantenondersteuning. Als u het vermoeden hebt dat u andere of nog meer illegale of vervalste software hebt aangeschaft, hebt u de volgende opties:

Kan ik de kopie die ik al in huis heb blijven gebruiken als ik een originele licentie aanschaf?

Adobe raadt u aan de illegale software te verwijderen omdat deze een gevaar kan betekenen voor de beveiliging van uw computer.

Moet ik mijn vaste schijf opnieuw formatteren als ik mijn software vervang door Adobe Genuine-software?

Adobe raadt u aan om, nadat u de Adobe Genuine-software hebt geïnstalleerd, een systeemkopie terug te zetten op de vaste schijf om alle sporen van de illegale software te verwijderen.

Hoe kan ik een leverancier aangeven die me illegale of vervalste software heeft verkocht?

Ga naar de pagina www.adobe.com/nl/genuine en volg de desbetreffende koppeling en instructies.

Over de Adobe Genuine Software Integrity Service

Wat is de Adobe Genuine Software Integrity Service?

De Software Integrity Service is een onderdeel van het Adobe Genuine-initiatief. De service bestaat uit een reeks technologieën, services en functies waarmee kan worden achterhaald of een geïnstalleerd Adobe-product origineel of illegaal is. Wanneer er illegale installaties worden aangetroffen (met een validatieproces), kunnen gebruikers er met een pop-upkennisgeving van op de hoogte worden gesteld dat hun software illegaal is. Deze kennisgeving bevat ook opties voor het oplossen van het probleem. Mogelijk wordt niet alleen deze pop-upkennisgeving weergegeven, maar kunnen klanten het validatieproces ook zien in hun activiteitenweergave of in taakbeheer.

Wanneer is Adobe begonnen met de verspreiding van de Software Integrity Service?

Adobe is in september 2014 begonnen met het validatie-element van de Software Integrity Service. In zomer van 2015 hebben we de eerste klanten van Adobe Acrobat X in de Verenigde Staten op de hoogte gebracht van de status van hun software. In zomer van 2016 ontvingen ook klanten van Creative kennisgevingen. Met ingang van 2017 breiden we de kennisgevingsservice uit naar de gebruikers van alle Adobe-producten in bepaalde internationale markten.

Hoe wordt de Software Integrity Service verspreid?

Momenteel wordt de service verspreid via kanalen voor productupdates.

Welke producten omvat de Adobe Genuine Software Integrity Service?

De service is van toepassing op alle Adobe-producten.

Hoe werkt de Adobe Genuine Software Integrity Service?

Er worden periodiek validatietests uitgevoerd door de Adobe Software Integrity Service. Hierbij wordt gecontroleerd of er is geknoeid met programmabestanden van Adobe-software en er wordt naar ongeldige licenties gezocht. Als deze worden aangetroffen, kan Adobe haar klanten via een pop-up, via productmeldingen of op een andere manier op de hoogte stellen.

Wat is het bestand AdobeGCClient.exe, dat ik in mijn activiteitenweergave/taakbeheer zie?

AdobeGCClient.exe is een proces dat wordt uitgevoerd als onderdeel van de Adobe Software Integrity Service-validatietests. Het proces controleert of er is geknoeid met programmabestanden van Adobe-software en zoekt naar onjuiste of ongeldige licenties.

Hoe weet Adobe of mijn software illegaal is?

Adobe kan achterhalen of de software illegaal is door het serienummer te controleren en te zoeken naar aanwijzingen dat er met de software is geknoeid of dat deze is aangepast. Software die gebruikmaakt van een illegaal serienummer (een serienummer dat is gegenereerd door externe software in plaats van door Adobe) en/of een of meer bekende softwarehacks bevat, is illegaal.

Hoe kan het dat ik een bericht ontvang als ik geen Adobe Genuine-software heb geïnstalleerd?

Zelfs als de software illegaal is, kunnen gebruikers van softwarecode van Adobe nog updates ontvangen.

Als mijn software illegaal is, waarom kan ik dan toch productupdates downloaden?

Zelfs als de software illegaal is, kunnen gebruikers van softwarecode van Adobe nog updates ontvangen.

Waarom komt Adobe hier nu mee?

Adobe heeft er altijd naar gestreefd klanten te beschermen tegen de risico's van illegale of vervalste software. We werken al een hele tijd aan deze service en nemen daarbij de tijd om ervoor te zorgen dat de service uiteindelijk in een begrijpelijke en werkbare vorm aan de klanten kan worden geleverd.

Over de kennisgevingen van de Software Integrity Service

Ik heb zojuist een kennisgeving ontvangen dat mijn Acrobat-software illegaal is, maar ik gebruik deze al een hele tijd. Waarom krijg ik nu pas deze kennisgeving?

Dit is een nieuwe service die ontwikkeld is om onze klanten te informeren over en te beschermen tegen de risico's van illegale en vervalste software.

Kan het zijn dat ik de kennisgeving onterecht heb ontvangen? Ik weet zeker of ik originele software heb geïnstalleerd.

Het is helaas heel eenvoudig om illegale of vervalste software aan te schaffen. Als u deze kennisgeving hebt ontvangen, betekent dit dat uw software niet door de validatiecontrole is gekomen en dus illegaal is.

Wat gebeurt er als ik gewoon blijf werken en de berichten over vervalste software negeer?

De melding wordt steeds weer weergegeven totdat u actie onderneemt om het probleem op te lossen. Als u geen actie onderneemt, blijft de softwarefunctionaliteit beperkt tot het probleem is opgelost.

Kom ik dan in de problemen?

Adobe toont deze kennisgeving om u te laten weten dat u geen Adobe Genuine-software hebt geïnstalleerd. Bovendien bieden we u opties voor het aanschaffen van Adobe Genuine-software. Als u de meldingen blijft negeren, kan de softwarefunctionaliteit worden beperkt totdat het probleem is opgelost.

De testresultaten van Adobe Genuine begrijpen

Waar kan ik mijn Adobe Genuine-testresultaten vinden?

Op dit moment zijn de resultaten van de softwarevalidatietest alleen beschikbaar voor gebruikers die een melding van Adobe hebben ontvangen met de mededeling dat ze niet-authentieke software gebruiken. Als u een bericht hebt ontvangen, kunt u de resultaten van de softwarevalidatietest zien door in de melding te klikken op Meer informatie.

Wat betekent de licentiestatus in de Adobe Genuine-testresultaten voor mijn computer?

De kolom Licentiestatus is bedoeld om u meer informatie te geven over de serienummers voor de software die u gebruikt.

• Geslaagd geeft aan dat het serienummer de meest recente validatietest heeft doorstaan. Onze test bepaalt momenteel of aan de basisvoorwaarden voor authentieke software wordt voldaan. In de toekomst gaat Adobe mogelijk aanvullende controles toevoegen om te controleren of de serienummers en de softwarelicenties op de juiste wijze worden gebruikt. Het is dus mogelijk dat de resultaten in de toekomst veranderen van GESLAAGD in MISLUKT als een serienummer deze extra controles niet doorstaat.
  • Mislukt geeft aan dat deze softwarevalidatie is mislukt. Dit gebeurt meestal in twee gevallen: 1) het serienummer is niet uitgegeven door Adobe of 2) het is bekend dat het een gesaboteerd serienummer is dat wordt gebruikt voor gestolen of vervalste software. Als er sprake is van gesaboteerde software, is de klant extra kwetsbaar op het gebied van malware en bugs.
  • 'Mislukt - abonnement' verwijst naar een abonnementsversie van de software die niet goed is gelicentieerd.
  • 'Mislukt - alleen proefversie' geeft aan deze software alleen voor een proefversie is bedoeld en dat de proefperiode is verlopen.

De resultaten van de softwarevalidatietest geven aan dat er met mijn software is geknoeid. Wat betekent dit?

Als onderdeel van het validatieproces controleert Adobe niet alleen de serienummers, maar ook of er met de software is geknoeid. Ook als het serienummer geldig is, kan worden gedetecteerd of er met de software is geknoeid. Met geknoeide software bedoelen we dat de code is gewijzigd of 'gehackt'. Dit kunnen wijzigingen zijn aan het product zelf, bijvoorbeeld aan Photoshop of aan de bijbehorende product- of besturingssysteembestanden. In beide gevallen kan dit gevolgen hebben voor de manier waarop de software wordt uitgevoerd. Als met de software is geknoeid, is de klant extra kwetsbaar op het gebied van malware en bugs.

Is mijn software authentiek als er Geslaagd staat in de kolom Licentiestatus, maar een vinkje in de kolom Geknoeide software?

De software is niet authentiek. Deze combinatie geeft aan dat de code is gewijzigd of 'gehackt'. Softwarevervalsers die met Adobe-software knoeien, doen dit om de beveiligingscontroles te omzeilen of in sommige gevallen om malware op te nemen in de software. Het is mogelijk dat de vervalsers de aangetaste software hebben gecombineerd met een origineel serienummer dat door Adobe is uitgegeven. Als de software is aangetast, functioneert deze minder goed en is de klant extra kwetsbaar op het gebied van malware en bugs.

Waarom blijf ik eerdere versies van Adobe-toepassingen op mijn computer zien nadat ik deze toepassingen heb verwijderd?

Daar zijn twee mogelijke oorzaken voor die hieronder worden beschreven. Adobe raadt u aan BEIDE handelingen uit te voeren om ervoor te zorgen dat de toepassingen volledig worden verwijderd:

• Het programma is mogelijk niet goed verwijderd. Gebruik de Adobe Uninstaller om ervoor te zorgen dat het programma volledig wordt verwijderd.
  • Het verwijderingsproces zelf kan beschadigd zijn. Gebruik de Creative Cloud Cleaner Tool en/of de Acrobat Cleaner Tool om dit probleem op te lossen.

Over de Adobe Genuine Software Integrity Service – Welke gegevens worden er verzameld/verzonden?

Welke gegevens worden er door de Software Integrity Service verzameld en naar Adobe verzonden?

De Software Integrity Service kan voor verschillende versies van Adobe-software de integriteit van de software en de geldigheid van de licenties controleren.

U vindt meer informatie op http://www.adobe.com/nl/privacy/policy.html.

Hoe worden deze gegevens gebruikt?

Adobe gebruikt de verzamelde gegevens om te controleren of de gebruikte software al dan niet origineel is.

Hoe beschermt Adobe deze gegevens?

Zie voor meer informatie over hoe Adobe deze gegevens beschermt het Privacybeleid van Adobe.

Zijn de gegevens versleuteld?

Ja. De Adobe Genuine Software Integrity Service maakt gebruik van asymmetrische versleuteling, waaronder AES en RSA.

Worden er gegevens verzameld waarmee eindgebruikers persoonlijk geïdentificeerd kunnen worden?

Er worden geen persoonlijke, identificeerbare gegevens verzameld. Zie het Adobe Privacybeleid voor meer informatie.

Ongeldige en ingetrokken serienummers

Wat zijn ongeldige en ingetrokken serienummers?

Ongeldige en ingetrokken serienummers zijn serienummers die door Adobe zijn geblokkeerd omdat ze op illegale wijze zijn verkregen of gegenereerd door onbevoegde leveranciers. Wanneer Adobe dit frauduleuze gedrag detecteert, worden deze serienummers gedeactiveerd om verder misbruik te voorkomen. Klanten merken mogelijk pas dat de serienummers zijn geblokkeerd wanneer ze proberen om de software te installeren of opnieuw te installeren.

Waarom werkte mijn serienummer of software voor installatie eerst wel maar nu niet?

Software, zelfs niet-authentieke software, kan normaal werken totdat Adobe het frauduleuze serienummer identificeert, blokkeert of deactiveert in het kader van gerechtelijke stappen tegen de leverancier. Zodra het serienummer is geblokkeerd, mislukken nieuwe pogingen het programma te installeren of opnieuw te installeren.