Illustrator en macOS Catalina (10.15)

Illustrator en macOS Catalina (10.15)

Welke Illustrator-versies zijn compatibel met macOS Catalina?

Illustrator 24.0 en Illustrator 23.1 werken met macOS 10.15 (Catalina), maar ze hebben een aantal bekende compatibiliteitsproblemen. Het is misschien een goed idee uw huidige versie van macOS te blijven gebruiken totdat deze problemen zijn opgelost.

Adobe raadt klanten aan om hun eigen tests uit te voeren op een partitie die niet voor productiedoeleinden wordt gebruikt, om te controleren of hun huidige hardware en stuurprogramma's werken met het nieuwe besturingssysteem (zoals bijvoorbeeld de printer). 

Als u problemen ondervindt die nog niet zijn gedocumenteerd, rapporteer ze dan op onze feedback-site.

Zijn oudere of doorlopende versies van Illustrator compatibel met macOS Catalina?

Nee, oudere/doorlopende versies van Illustrator zijn niet gemaakt voor of getest op macOS 10.15 (Catalina). Ze worden op geen enkele manier ondersteund voor gebruik op macOS Catalina.

Adobe raadt klanten die oude versies van Illustrator gebruiken niet aan om te upgraden naar macOS Catalina.

Illustrator-versie 22.0. en eerder worden niet weergegeven in de lijst 'Oudere versies' in de Creative Cloud-desktopapp.

Oudere versies maken gebruik van 32-bits licentieonderdelen en installatieprogramma's. Daarom kunnen ze niet worden geïnstalleerd en geactiveerd na een upgrade naar macOS Catalina. Wanneer u een upgrade uitvoert naar macOS Catalina en er al een oudere versie van Photoshop op uw computer is geïnstalleerd, kan Photoshop tot op zekere hoogte werken. U kunt het echter niet opnieuw installeren of activeren na de macOS-upgrade.

Verwijder een oudere versie voordat u een upgrade naar macOS Catalina uitvoert. Het verwijderingsprogramma werkt na de upgrade namelijk niet meer. Als u al een upgrade naar macOS Catalina hebt uitgevoerd, kunt u de Creative Cloud Cleaner Tool gebruiken om oudere versies te verwijderen.

Bekende compatibiliteitsproblemen

Hier zijn enkele bekende compatibiliteitsproblemen bij het gebruik van Illustrator op Catalina:

Extendscript Toolkit werkt niet

De ExtendScript Toolkit, een 32-bits toepassing, werkt niet meer op macOS 10.15. De ExtendScript Toolkit is vervangen door ExtendScript Debugger 1.1.0.

Geen weergave van deelvensters en documenten

Wanneer u Illustrator gebruikt met macOS Catalina, kan er een probleem optreden waarbij de toepassing geen deelvensters en documenten meer weergeeft. U kunt dit probleem oplossen door Illustrator opnieuw op te starten.

Toestemming voor toegang tot Agenda, Contacten, Camera of Locatie

Als Illustrator om uw toestemming vraagt om het scherm op te nemen of vast te leggen of om de Agenda, Contacten, Camera of Locatie te openen, kunt u deze melding negeren. Het is het nieuwe privacybeveiligingsbeleid van Apple dat van toepassing is op de mappen die uw agenda's, contactpersonen, foto's, e-mails en berichten bevatten. Zie dit artikel voor meer informatie. 

Opmerking: Adobe-apps hebben geen toegang tot uw agenda, contactpersonen of locatie nodig.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account