Vereisten voor technische ondersteuning voor gevirtualiseerde omgevingen en serveromgevingen

Het technische ondersteuningsbeleid van Adobe voor Creative Cloud-producten in gevirtualiseerde omgevingen.

Ondersteuningsbeleid

Creative Cloud-producten zijn toegestaan (*) in gevirtualiseerde omgevingen.

Hoewel u mogelijk Creative Cloud-toepassingen kunt installeren en uitvoeren in gevirtualiseerde omgevingen, moet u een uitgebreide test van de functies en prestaties uitvoeren. Adobe heeft beperkte tests uitgevoerd van bepaalde Creative Cloud-producten in een gevirtualiseerde omgeving of serveromgeving. Dit zijn basistests. Adobe raadt aan uw workflows in een proefversie van deze producten te testen voordat u definitief besluit één van deze producten te gebruiken. Testen is de enige manier om na te gaan of dit type oplossing echt aan uw behoeften voldoet. Zie Gids met best practices voor meer informatie over de best practices voor de implementatie van Creative Cloud op Virtual Desktop Infrastructures.

Virtuele omgevingen bevatten mogelijk, maar zijn niet beperkt tot: Microsoft Azure, Amazon Web Services, Google Cloud Platform, Citrix Virtual Apps and Desktops, VMware, Microsoft App-V, Parallels en Virtual PC. Als u problemen ondervindt, kan de Adobe-klantenservice proberen u zo goed mogelijk te helpen.

(*)Gebruikerslicenties op naam kunnen worden geïmplementeerd in een gevirtualiseerde omgeving. Licenties voor gedeelde apparaten zijn op dit moment niet toegestaan voor gevirtualiseerde omgevingen.

Adobe Acrobat DC ondersteunt virtuele omgevingen. Zie Gevirtualiseerde implementaties voor Acrobat DC voor meer informatie.

Overwegingen bij licenties

Uw gebruik van de Adobe-oplossingen, zoals vermeld in dit document, is onderhevig aan de Algemene gebruiksvoorwaarden van Adobe of de Enterprise Term Licensing (hier beschikbaar of overeengekomen tussen u en Adobe).

Implementatie op naam van de gebruiker

Bij gebruikerslicenties op naam worden geen serienummers gebruikt voor licentieverlening: de eindgebruiker 'activeert' de software gewoon door zich aan te melden. Een gebruikerslicentie op naam werkt op toegewezen virtuele desktops (ook wel VM's genoemd) omdat dit vergelijkbaar is met de implementatie op een lokale computer.

Gebruikers kunnen zich aanmelden met  om de software te activeren. Zie Gebruikerslicenties op naam voor meer informatie.

Evaluatie vóór aankoop

Eindgebruikers kunnen een gratis Adobe ID aanmaken en zich aanmelden om een evaluatie- of proefversie van de apps te activeren. De functionaliteit van proefversies is op geen enkele manier beperkt, maar de proefversie is tijdsgebonden vanaf het moment dat de gebruiker voor de eerste keer tekent. Zorg ervoor dat gebruikers zich aanmelden en het product alleen activeren als ze klaar zijn om de workflows te testen.

Adobe biedt geen garantie dat een bepaald virtualisatieproduct aan een bepaalde behoefte voldoet. Het virtualisatieproduct moet aan de systeemvereisten van de Adobe-oplossing voldoen. Let vooral op eventuele beperkingen van de systeembronnen of prestaties die uw productiviteit of efficiëntie zouden kunnen beïnvloeden.

Technische problemen na de aankoop

Als u technische problemen ondervindt in een virtuele omgeving, test dan dezelfde functionaliteit in een ondersteunde OS-omgeving. Als u het probleem niet kunt reproduceren, is het waarschijnlijk een probleem in het virtualisatieproduct. Neem voor hulp contact op met de leverancier van de virtualisatieoplossing.

Als u problemen ondervindt met gevirtualiseerde omgevingen, kan de Adobe-klantenservice proberen u zo goed mogelijk te helpen. De Adobe-klantenservice kan uw probleem mogelijk niet oplossen, afhankelijk van het type virtualisatietechnologie.

Als u ondersteuning voor uw probleem wilt aanvragen, opent u een aanvraag voor technische ondersteuning op de Ondersteuningsportal met de volgende gegevens:

Gegevens over het besturingssysteem van de server

Het besturingssysteem en versienummer van de server waarop de gevirtualiseerde omgeving wordt uitgevoerd. Service Pack (indien aanwezig) dat op het besturingssysteem van uw server is toegepast.

Gegevens over het besturingssysteem van de client

De versie van het besturingssysteem van de Windows-client op de clientcomputer. Service Pack (indien aanwezig) dat op het besturingssysteem van uw client is toegepast. Controleer of deze programma's aan de systeemvereisten voldoen die op adobe.com voor uw Adobe-oplossing worden vermeld.

Gegevens over de virtuele omgeving

De versie van virtualisatiesoftware die u momenteel uitvoert, samen met eventueel geïnstalleerde hotfixes en de Service Packs.

Probleemformulering

Een beschrijving van het probleem (bijvoorbeeld, wanneer ik X doe met Z, gebeurt Z)

Als er een foutbericht wordt getoond, de exacte verwoording van het bericht.

Gebruikersprofiel

Het gebruikersprofiel waarmee op de clientcomputer is aangemeld (bijvoorbeeld Beheerder of Hoofdgebruiker). Of het probleem optreedt wanneer een beheerderprofiel bij de clientcomputer is aangemeld.

Stappen voor de reproductie

De reproduceerbaarheid van het probleem op de server (dat wil zeggen, kunt u het probleem reproduceren wanneer u het probleem op de server test?). Als dit het geval is, de stappen voor het reproduceren van het probleem.

Doel

Het doel dat u probeert te bereiken en of u dit in het verleden hebt kunnen bereiken. Noteer de wijzigingen in uw omgeving die met het probleem te maken kunnen hebben.