Dit artikel bevat een overzicht van bekende compatibiliteitsproblemen die u kunt tegenkomen bij het uitvoeren van Illustrator CC in macOS 10.14 (Mojave).

De instelling Donkere modus van macOS wordt niet toegepast in dialoogvensters voor bestandsinvoer/-uitvoer

Wanneer u het thema Donkere modus van macOS inschakelt via Systeemvoorkeuren > Algemeen, wordt het thema niet toegepast in Illustrator-dialoogvensters in het menu Bestand die invoer- en uitvoerbewerkingen uitvoeren. In plaats daarvan worden deze dialoogvensters weergegeven in het thema Licht.

De invoer-/uitvoerdialoogvensters in het menu Bestand kunnen worden geopend via de volgende menuopties:

• Bestand > Openen
  • Bestand > Exporteren
  • Alle opties voor Bestand > Opslaan
  • Bestand > Plaatsen

GPU Sniffer- en Veilige modus-apps worden afzonderlijk in de dockbar geplaatst

Wanneer u Illustrator start, worden alle starttoepassingen die op de achtergrond worden uitgevoerd, zoals GPU Sniffer en Veilige modus, samen met Illustrator in de dockbar geplaatst. macOS beschouwt ze als zelfstandige toepassingen en geeft afzonderlijke pictogrammen voor deze toepassingen weer in de dockbar.

Als tussenoplossing kunt u de onderstaande stappen volgen:

1. Ga naar Systeemvoorkeuren > Dock
  2. Schakel het selectievakje Recente toepassingen in Dock tonen uit.