Handboek Annuleren

Een beeld-in-beeld-effect maken

Leer hoe u een beeld-in-beeld-effect maakt in uw Adobe Premiere Rush-video.

Een beeld-in-beeld-effect is wanneer twee video's of afbeeldingen tegelijkertijd worden weergegeven met een kleinere video of afbeelding bovenop een grotere. U kunt dit beeld-in-beeld-effect gebruiken om een extra video of afbeelding in uw hoofdvideo in te voegen, zodat bepaalde onderdelen van uw verhaal duidelijker naar voren komen of beter worden geïllustreerd.

Bekijk deze video om te zien hoe u snel beeld-in-beeld-effecten kunt maken met Premiere Rush.

Kijktijd: 45 seconden

Een beeld-in-beeld-effect toevoegen:

 1. Als u nog geen media hebt op de V1-track, klik dan op het pictogram om een mediaclip te importeren naar de V1-hoofdtrack op de tijdlijn.

 2. Klik nogmaals op het pictogram om de afbeelding of video te importeren die u als kleiner item bovenop wilt plaatsen, en plaats deze op een track boven de clip in de V1-hoofdtrack. Klik of tik hiervoor op de clip op de tijdlijn en sleep deze naar de juiste plek boven de V1-hoofdtrack.

  Een beeld-in-beeld-effect creëren
  Een beeld-in-beeld-effect creëren

 3. Selecteer de clip in de secundaire track en pas het formaat aan of bewerk de clip, net zoals u elke andere videoclip zou bewerken. Enkele bewerkingen die u kunt maken:

  • De positie van de beeld-in-beeld-clip verplaatsen: Sleep het beeld-in-beeld-venster in de voorvertoningsmonitor.
  • Het formaat van de beeld-in-beeld-clip wijzigen: Versleep een van de hoeken van de clip in de voorvertoningsmonitor.
  • Interessante overgangen toevoegen aan de beeld-in-beeld-clip: Klik op het menu Overgang en kies een van de beschikbare overgangen. U kunt bijvoorbeeld de kleinere afbeelding of video in en uit laten faden door de overgang 'Overgaan in' aan de clip toe te voegen.

  Zie De eigenschappen van een clip transformeren voor meer informatie over het bewerken van de eigenschappen van een clip.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account