Handboek Annuleren

Adobe Premiere Rush | Veelgestelde vragen

Vind antwoorden op veelgestelde vragen over het downloaden, installeren, configureren en upgraden van Premiere Rush op Mac, Windows en iOS.

Basisbeginselen

Adobe Premiere Rush is de eerste alles-in-één app voor meerdere apparaten waarmee u snel online video's kunt maken en delen. Bewerk uw video, corrigeer de kleur, pas audio aan, voeg titels toe en nog veel meer met de gebruiksvriendelijke tools, aanpasbare Motion Graphics-sjablonen en integratie van Adobe Stock. En deel uw video's rechtstreeks vanuit de app op uw favoriete sociale mediakanalen.

 • Eenvoudige bewerkingen: met een intuïtieve interface en meer creatieve flexibiliteit naarmate u vordert, maakt Rush bewerken eenvoudig.
 • Eenvoudige tijdlijn: schik scènes snel en gemakkelijk via slepen en neerzetten, met toegang tot vier videotracks en drie audiotracks zonder hiaten op de tijdlijn.
 • Aanpasbare titels: u kunt nu heel gemakkelijk onze ingebouwde, professioneel ontworpen Motion Graphics-sjablonen toevoegen en aanpassen. Er zijn nog honderden andere titels beschikbaar op Adobe Stock.
 • Audio toevoegen: kies uit duizenden muzieknummers en geluidseffecten in de ingebouwde bibliotheek van royaltyvrije audio of neem uw eigen voice-over direct in de app op Met hulpmiddelen als geluidsbalancering, ruisonderdrukking en auto-ducking kunt u uw audio nauwkeurig afstemmen zodat uw video's geweldig klinken.
 • Delen met één klik op sociale media: voeg een miniatuur toe, plan uw bericht en publiceer het met één klik op meerdere sociale platforms, direct vanuit Premiere Rush.
 • Beschikbaar cross-apparaat: bewerk op uw telefoon, tablet of desktop en synchroniseer met de cloud, zodat u altijd toegang hebt tot uw laatste versie.

Op de volgende webpagina's kunt u meer lezen over Premiere Rush:

Premiere Rush is beschikbaar op macOS, Windows, iOS en Android.

1. macOS of Windows

De eenvoudigste manier om Premiere Rush te installeren, is via de Creative Cloud-desktop-app: kies hiervoor gewoon de optie Installeren op het tabblad Apps. U kunt Rush ook downloaden vanaf de productpagina.

Als u een lidmaatschap op Creative Cloud voor teams of Creative Cloud voor ondernemingen hebt en geen toegang krijgt tot de Creative Cloud desktop-app, neem dan contact op met uw IT-beheerder voor toegang tot Premiere Rush via Creative Cloud Packager.

2. iOS

Download Premiere Rush gratis in de App Store, Google Play of Galaxy Store.

U kunt in Rush snel en eenvoudig video's maken. 

 • iOS of Android: open instellingen in het projectscherm (het tandwielpictogram). Tik vervolgens op Voorkeuren en selecteer Rondleiding opnieuw starten.
 • Desktop: klik in het scherm Projecten op Nieuw project maken, volg de aanwijzingen om uw camera of bestanden te openen, en begin met het maken van uw video. U kunt hier ook een reeks stapsgewijze Aan de slag-zelfstudies bekijken.

Zie de Systeemvereisten voor meer informatie.

Ga naar onze pagina Informatie en ondersteuning voor hulp en zelfstudies.

Of leg contact met andere videomakers die Premiere Rush gebruiken via onze ondersteuningsforums en deel uw ervaringen of om antwoord te krijgen op uw vragen.

 • Engels
 • Frans
 • Spaans
 • Duits
 • Koreaans
 • Deens (mobiel)
 • Fins (mobiel)
 • Tsjechisch (mobiel)
 • Japans
 • Italiaans
 • Russisch
 • Portugees
 • Noors Bokmal
 • Oekraïens
 • Nederlands
 • Pools
 • Zweeds
 • Turks
 • Traditioneel Chinees
 • Vereenvoudigd Chinees

Adobe CC-services worden momenteel niet ondersteund in Premiere Rush in China. Als gevolg hiervan is Premiere Rush niet beschikbaar in deze regio.

Premiere Rush-projecten kunnen native worden geopend in Premiere Pro voor verdere bewerking. Kies Rush-project openen op het Premiere Pro-startscherm om een Rush-project in Premiere Pro te openen.

Premiere Pro-projecten kunnen niet worden geopend in Premiere Rush.

Zie Premiere Rush-projecten openen in Premiere Pro voor meer informatie.

Premiere Rush-lidmaatschappen: gratis en betaald

Premiere Rush is gratis beschikbaar als onderdeel van een startersabonnement, en er zijn ook betaalde abonnementen beschikbaar. Ga naar de vergelijkingspagina met abonnementen om de verschillende opties voor betaalde abonnementen te bekijken.

Dit gratis lidmaatschap is beschikbaar voor iedereen met een gratis Creative Cloud-lidmaatschap. Het omvat toegang tot eenvoudige maar krachtige videotools in Premiere Rush op mobiele apparaten en desktop, inclusief onbeperkte gratis exports, een ingebouwde bibliotheek met royaltyvrije audio, volledig aanpasbare geanimeerde titels en 2 GB cloud-opslag Start Premiere Rush hier gratis.

Zie Upgraden van het starterslidmaatschap naar het betaalde lidmaatschap voor meer informatie over het upgraden van Premiere Rush.

Premiere Rush is inbegrepen in de volgende lidmaatschappen:

 • Het Premiere Rush Mobile-lidmaatschap omvat toegang tot alle Premium-functies en -content in Premiere Rush Mobile, onbeperkte export naar mobiele apparaten, 100 GB cloudopslag om projecten op mobiele apparaten te synchroniseren zodat u overal kunt werken, alsook Adobe Fonts en Adobe Portfolio.
 • Het Adobe Express-lidmaatschap omvat Adobe Express Plus Premiere Rush met toegang tot alle premiumfuncties en -inhoud, onbeperkt exporteren op mobiel en desktop, 100 GB cloudopslag om projecten op verschillende apparaten te synchroniseren en overal te werken, Adobe Fonts, Adobe Portfolio, alle workflows via Firefly en toegang tot de Firefly-webapp.
   
 • Het Premiere Pro-lidmaatschap omvat Premiere Pro, Adobe Express en Premiere Rush met toegang tot alle premiumfuncties en inhoud, onbeperkt exporteren op elk apparaat, 100 GB cloudopslag om projecten te synchroniseren en overal te werken, Adobe Fonts en Adobe Portfolio.
 • Het Creative Cloud All Appsl-idmaatschap omvat alle creatieve applicaties (Premiere Rush, Premiere Pro en Adobe Express, plus After Effects, Photoshop, Illustrator en meer) die nodig zijn voor het maken van professionele video's en afbeeldingen, plus 100 GB cloudopslag, Adobe Fonts, Adobe Portfolio en alle workflows via Firefly en toegang to de Firefly-webapp.

Ja, Premiere Rush is inbegrepen bij het Premiere Pro-lidmaatschap voor losse app.

Premiere Rush is beschikbaar als onderdeel van Creative Cloud Alle apps in het lidmaatschap van Student, Creative Cloud Team en Enterprise.

Meer informatie over het annuleren van uw Premiere Rush-abonnement vindt u:

Technische vragen

Wanneer u een gesynchroniseerd project maakt in Premiere Rush, wordt automatisch een kopie of proxy van de media geüpload naar Creative Cloud. Uw andere apparaten hebben vervolgens toegang tot die media in Creative Cloud, waardoor u naadloos kunt doorgaan met het bewerken van het project. Projectsync is een Premium-functie die beschikbaar is bij elk betaald lidmaatschap dat Premiere Rush bevat.

Een gesynchroniseerd project maken in Premiere Rush
Een gesynchroniseerd project maken in Premiere Rush

De hoeveelheid cloudopslag is afhankelijk van uw Creative Cloud-lidmaatschap. U kunt uw beschikbare opslagruimte op zowel iOS als desktop controleren:

 • Mobiel: open instellingen in het projectscherm (het tandwielpictogram). Tik vervolgens op uw naam.
 • Desktop: open de Creative Cloud desktop-app en klik op de drie puntjes naast uw avatar in de rechterbovenhoek.

Zie Vereisten en upgrades voor Adobe Premiere Rush-bestandsopslag voor meer informatie over het upgraden van uw opslag.

U kunt de opslagruimte optimaliseren door de synchronisatie-instellingen te wijzigen van projecten die u niet langer op verschillende apparaten wilt bewerken of door deze projecten te verwijderen. Selecteer in Uw projecten (startknop) de drie puntjes onder de miniatuur van een project om synchronisatie uit te schakelen of te verwijderen. Elk van deze opties verwijdert alle media die aan dat project zijn gekoppeld uit Creative Cloud en vermindert de hoeveelheid opslag die u gebruikt.

Opmerking:

Als u synchronisatie uitschakelt, kunt u niet op verschillende apparaten werken. Als u een project verwijdert is dat permanent en onomkeerbaar. U kunt ook niet opnieuw toegang krijgen tot het project.

Als u voor het eerst een project maakt en geen cloudsynchronisatie wilt toepassen, dan schakelt u Synchroniseren met Creative Cloud uit op het scherm Projectcreatie.

Een gesynchroniseerd project maken
Een gesynchroniseerd project maken

Als u de synchronisatie wilt uitschakelen voor een project dat u al hebt gemaakt, kan dat via de drie puntjes onder de projectminiatuur in Uw projecten (startknop).

Opties voor projecten
Opties voor projecten

Het verwijderen van een account is permanent en onomkeerbaar. Voordat u uw account sluit, moet u ervoor zorgen dat u al uw gesynchroniseerde video's en elementen die in de cloud zijn opgeslagen, hebt gedownload en dat u alle voltooide video's van Rush hebt geëxporteerd en opgeslagen.

Als uw opslagruimte wordt overschreden, kunt u Rush nog steeds gebruiken en projecten maken. Nieuwe projecten en alle media die u aan nieuwe of bestaande projecten toevoegt, worden echter niet gesynchroniseerd met Creative Cloud. Dat betekent dat u alleen het apparaat waarop de clips zijn gemaakt of opgeslagen kunt gebruiken, en geen andere apparaten. Alle media die u toevoegt voordat de opslagruimte opraakt, zijn wel voor u beschikbaar op meerdere apparaten (tenzij het project is verwijderd of projectsynchronisatie is uitgeschakeld).

De soundtracks in Premiere Rush kunnen vrij worden gebruikt voor persoonlijk of commercieel gebruik. Zie de Adobe-voorwaarden hieronder. 

Uw gebruik van de soundtracks wordt behandeld in sectie 2.5 van de gebruiksvoorwaarden van Adobe (http://www.adobe.com/legal/terms.html). U kunt de soundtracks opnemen als onderdeel van een Premiere Rush-project voor uw klanten, maar u kunt ze niet afzonderlijk distribueren (of beschikbaar maken)

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?