Handboek Annuleren

Adobe Stock-assets toevoegen aan en delen in Creative Cloud Libraries

Creative Cloud Libraries bieden je één plek om assets op te slaan en te openen, inclusief Adobe Stock-voorvertoningen. Deel voorvertoningen en assets met licentie met je team of anderen, zodat ze er toegang toe hebben vanuit apps die Creative Cloud Libraries gebruiken.

Adobe Stock-assets toevoegen aan een Creative Cloud-bibliotheek

Een asset toevoegen aan een bibliotheek

Heb je een asset gevonden op de Adobe Stock-website die je leuk vindt, maar weet je niet zeker hoe dit werkt in combinatie met je bestaande assets of lay-outs? Sla een voorvertoning met watermerk rechtstreeks op in je bibliotheek door te klikken op Opslaan in bibliotheek. Je hebt dan toegang tot de voorvertoning vanuit al je apps die Creative Cloud Libraries gebruiken. Voeg de voorvertoning toe aan je lay-outs en bewerk het zoals elk ander asset. Als je klaar bent, kun je rechtstreeks vanuit de app een licentie kopen.

Adobe Stock-assets delen met je team

Nodig je team uit om je bibliotheken te bekijken of te bewerken

Teambibliotheken zorgen ervoor dat je hele team dezelfde set assets en dezelfde versie van assets gebruikt, waardoor tijd wordt bespaard en er minder werk opnieuw moet worden gedaan. Mensen waarmee je samenwerkt, kunnen ook zien welke updates in de bibliotheek zijn aangebracht, zodat ze altijd weten wanneer assets zijn gewijzigd.

Als je een bibliotheek wilt delen, open je het deelvenster Bibliotheken in een Creative Cloud desktop-applicatie. Klik op het menu Opties van de bibliotheken en kies Samenwerken... Je kunt vervolgens genodigden en samenwerkingsinstellingen opgeven.  

Uw collega's ontvangen e-mailuitnodigingen voor de bibliotheek. Ze kunnen de gedeelde assets in de bibliotheek aan hun lay-outs toevoegen, deze bewerken en er een licentie voor aanschaffen vanuit elke app die toegang heeft tot Creative Cloud Libraries. Zie Samenwerken op Creative Cloud Libraries en mappen voor meer informatie.

Adobe Stock-assets delen in een openbare bibliotheek

Je kunt je bibliotheek met anderen delen zonder dat ze wijzigingen in de bibliotheek mogen aanbrengen.

Open het deelvenster Bibliotheken in je Creative Cloud desktop-applicatie en kies Koppeling delen... in het menu Opties van de bibliotheek. Wanneer het dialoogvenster 'Koppeling naar <bibliotheek> delen' wordt geopend op de Creative Cloud-website, klik je op Koppeling kopiëren. Stuur de koppeling vervolgens naar degenen die je toegang wilt geven tot je bibliotheek. 

Openbare koppelingen delen

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?