Wissel je aankoop voor de editie voor studenten en docenten in, zet een inwisselingscode om in een serienummer en meer.

Serienummer of inwisselingscode

Afhankelijk van de manier waarop je de editie voor studenten en docenten van je Adobe-product hebt gekocht, heb je mogelijk een serienummer of een inwisselingscode ontvangen.

Je hebt het serienummer nodig om je product te registreren, je product bij te werken, te upgraden naar een Creative Cloud-lidmaatschap of in aanmerking te komen voor bepaalde soorten services. Gebruik de inwisselingscode, die wordt verzonden in minder veilige situaties, om je productlicentie in te wisselen en je serienummer te ontvangen.

Een product inwisselen dat je rechtstreeks bij Adobe hebt aangeschaft

Er is geen serienummer nodig voor lidmaatschapsproducten. Meld je eenvoudig aan met je Adobe ID om je lidmaatschap te activeren.

Als je een zelfstandige versie van een product hebt gekocht, via een kaart, als download of op discs in een doos (bijvoorbeeld Acrobat XI, Photoshop Elements of Lightroom 6), heb je je serienummer nodig om de app te installeren. Voer je serienummer in wanneer daarom wordt gevraagd tijdens de installatie van de app.

Ik kan mijn serienummer niet vinden

Als je je product hebt geregistreerd op of gedownload van Adobe.com, kun je eenvoudig je serienummer vinden. Adobe houdt het voor je bij.

1. Als je een ​​lijst met geregistreerde producten en hun serienummer wilt bekijken, meld je je aan met je Adobe ID en wachtwoord.

Opmerking:

Heb je problemen met je Adobe ID? Zie Hulp bij Adobe ID, aanmelden en account.

2. Klik op het tabblad Lidmaatschappen en klik vervolgens op Mijn producten aan de linkerkant. Er wordt een lijst met je geregistreerde producten en serienummers weergegeven.

Lijst met geregistreerde producten

Wordt het serienummer niet weergegeven in je Adobe-account?

Raadpleeg de volgende tabel om je serienummer te vinden.

Hoe heb je je product ontvangen?

Je serienummer zoeken:

In een productdoos.

Afgedrukt op de disc of de hoes van de disc.

Opmerking: Voor Elements-producten staat het serienummer op de hoes van de Windows-dvd.

Als download van Adobe.

In een e-mail van Adobe met het serienummer van het product dat je hebt gekocht. Zoek naar de onderwerpregel 'Je serienummer' of 'Je serienummers'.

Producten inwisselen die zijn gekocht in een (online) winkel

Gebruik het filter om het soort product te selecteren.

Lidmaatschap

Er is geen serienummer nodig voor lidmaatschapsproducten zoals het Creative Cloud-lidmaatschap voor studenten en docenten. Meld je eenvoudig aan met je Adobe ID om je lidmaatschap te activeren.

Als je echter een lidmaatschap in de winkel hebt gekocht, heb je mogelijk een inwisselingscode ontvangen, bijvoorbeeld onder het kraslaagje op de achterkant van een prepaidkaart. Als je een inwisselingscode hebt, volg je de onderstaande stappen om je code in te wisselen en je lidmaatschap te activeren.

Een inwisselingscode inwisselen om je lidmaatschap te activeren.

1. Ga naar creative.adobe.com/educard en voer een van de volgende stappen uit:

• Heb je een Adobe ID? Voer je Adobe ID en je Adobe-wachtwoord in en klik op Aanmelden.
    Aanmelden
    • Heb je geen Adobe ID? Klik op Aanmelden en volg de aanwijzingen op het scherm.
  2. Voer de gevraagde gegevens over je academische status in en klik op Doorgaan.

Een code inwisselen
  3. Voer de 24-cijferige alfanumerieke inwisselingscode in en klik op Lidmaatschap activeren.

Opmerking:

Inwisselingscodes bevatten zowel letters als cijfers. De andere numerieke codes, zoals de UPC-code op het inlegvel of de kaart of in je e-mail, zijn geen inwisselingcode.

Inwisselingscode invoeren
  4. Lees de voorwaarden voor verlenging van het lidmaatschap en klik op Algemene voorwaarden accepteren.

5. Voer desgevraagd factureringsgegevens in en klik op Doorgaan.

6. Klik op Aan de slag.

Aan de slag
  7. Klik in het venster dat verschijnt nogmaals op Aan de slag.

8. Je hebt nu toegang tot de apps die zijn opgenomen in je lidmaatschap. Klik op De Creative Cloud-app openen om de software te downloaden.

Zelfstandig product

Als je een zelfstandige versie van een product hebt gekocht (bijvoorbeeld Acrobat XI, Photoshop Elements of Lightroom 6), heb je een serienummer nodig om de app te activeren. Kies in de volgende tabel de optie die op jou van toepassing is om informatie over het serienummer of de inwisselingscode te vinden.

Wat heb je?

Stuur je productcode en een bewijs dat je in aanmerking komt naar Adobe:

Zoek de inwisselingscode of het serienummer:

Zet je inwisselingscode om in een serienummer:

Een prepaidkaart

Je vindt de 19-cijferige productcode onder het kraslaagje op de achterkant van de kaart.

Afhankelijk van je regio ga je naar een van de volgende sites om je verificatieverzoek in te dienen of te lezen hoe je dit doet:

Noord-Amerika: www.adobe.com/go/edu-validate

Buiten Noord-Amerika, een van de volgende:

Europa, Midden-Oosten, Afrika | Duitsland | Frankrijk | Spanje | Italië | Nederland | Tsjechische Republiek | Polen | Azië/Pacifisch gebied | Korea

De verificatie kan 2-30 dagen duren.

Nadat je verificatieverzoek is goedgekeurd:

Als je je in Noord-Amerika bevindt:

Je ontvangt een e-mail met een 24-cijferige alfanumerieke inwisselingscode en een koppeling naar www.adobe.com/go/getserial waar je je serienummer kunt ophalen.

Als je je buiten Noord-Amerika bevindt:

Je ontvangt een e-mail met een koppeling naar je ondersteuningsaanvraag bij de klantenondersteuning. De aanvraag bevat je 24-cijferige alfanumerieke inwisselingscode en een koppeling naar www.adobe.com/go/getserial waar je je inwisselingscode kunt inwisselen.

1.    Ga naar www.adobe.com/go/getserial en meld je aan met je Adobe ID en wachtwoord. Als je geen Adobe ID hebt, klik je op Een Adobe ID maken en volg je de aanwijzingen op het scherm.

2.    Voer de 24-cijferige alfanumerieke inwisselingscode in die je in de e-mail hebt ontvangen en klik op Inwisselen.

3.    Afhankelijk van je product wordt een serienummer, een downloadkoppeling of beide weergegeven.

4.    Noteer het serienummer en klik op Downloaden om je product te gaan installeren.

Zorg dat je het serienummer bewaart voor het geval je je product ooit moet bijwerken of productondersteuning nodig hebt. Het wordt aanbevolen je Adobe-product te registreren, zodat je serienummer veilig wordt opgeslagen in je Adobe-account.

Een productdoos

Je vindt de 22-cijferige alfanumerieke productcode op de hoes van de disc, op een inlegvel of op de doos van het product.

Volg de instructies op het inlegvel in de productdoos.

Afhankelijk van je regio ga je naar een van de volgende sites om je verificatieverzoek in te dienen of te lezen hoe je dit doet:

Noord-Amerika: www.adobe.com/go/edu-validate

Buiten Noord-Amerika, een van de volgende:

Europa, Midden-Oosten, Afrika | Duitsland | Frankrijk | Spanje | Italië | Nederland | Tsjechische Republiek | Polen | Azië/Pacifisch gebied | Korea

De verificatie kan 2-30 dagen duren.

Nadat je verificatieverzoek is goedgekeurd, ontvang je een e-mail met een 24-cijferig numeriek serienummer.

Noteer het serienummer en voer je serienummer in wanneer je daarom wordt gevraagd tijdens de installatie van het product.

Zorg dat je het serienummer bewaart voor het geval je je product ooit moet bijwerken of productondersteuning nodig hebt. Het wordt aanbevolen je Adobe-product te registreren, zodat je serienummer veilig wordt opgeslagen in je Adobe-account.

Niet van toepassing.

Een e-mail van de verkoper

Zoek je 19-cijferige numerieke productcode in een e-mail van de verkoper waar je het product hebt gekocht.

Volg de instructies in de e-mail.

Afhankelijk van je regio ga je naar een van de volgende sites om je verificatieverzoek in te dienen of te lezen hoe je dit doet:

Noord-Amerika: www.adobe.com/go/edu-validate

Buiten Noord-Amerika, een van de volgende:

Europa, Midden-Oosten, Afrika | Duitsland | Frankrijk | Spanje | Italië | Nederland | Tsjechische Republiek | Polen | Azië/Pacifisch gebied | Korea

De verificatie kan 2-30 dagen duren.

Nadat je verificatieverzoek is goedgekeurd, ontvang je een e-mail met een 24-cijferig numeriek serienummer.

Noteer het serienummer en voer je serienummer in wanneer je daarom wordt gevraagd tijdens de installatie van het product.

Zorg dat je het serienummer bewaart voor het geval je je product ooit moet bijwerken of productondersteuning nodig hebt. Het wordt aanbevolen je Adobe-product te registreren, zodat je serienummer veilig wordt opgeslagen in je Adobe-account.

Niet van toepassing.