Problem: Forkert konvertering af decimal- og tusindtalsseparatorer (. og ,) fra PDF til Excel i Adobe Acrobat DC

Punktummer og kommaer i cellerne registreres ikke korrekt, når du eksporterer en PDF-fil til Excel.

Eksempel: Hvis en PDF-fil indeholder tal som 71.328,57 (hvor "." er tusindtalsseparator, og "," er decimalseparator), og den gemmes som et Excel-regneark, konverteres tallet til 71.32857

Løsning:

Decimalseparatorens funktion afhænger af operativsystemets landestandard.

Eksempel: Hvis filen eksporteres i et fransk operativsystem med en fransk version af Acrobat, ser den eksporterede fil rigtig ud i MS Excel.

Hvis du arbejder med landestandarden ENU, bliver resultatet anderledes.

Du kan løse problemet ved at angive en indstilling i Acrobat og Excel, så der bruges komma som decimalseparator.

Acrobat:

Eksport af PDF-filer til alle formater i Acrobat

I Excel: Vælg Filer > Indstillinger > Avanceret, og fjern markeringen af "Brug systemseparatorer". Angiv , som decimalseparator og . som tusindtalsseparator.

Eksport af PDF-filer til alle formater i Excel

Hvis du nu konverterer filen til et Excel-regneark i Acrobat DC, bliver den rigtig.