Lær, hvordan du farver i Adobe Fresco.

Farver er kun et klik væk fra dig, når du tegner og maler i Adobe Fresco. At vælge en farve fra dit lærred eller vælge en farve fra farvehjulet er ligesom at dyppe en rigtig pensel i en farvepalet.

Og der er fordele, som kun et digitalt værktøj kan give dig – for eksempel hurtig adgang til nyligt anvendte farver (din farvehistorik).

Åbn panelet Farve ved hjælp af ikonet Farvefelt, og vælg den ønskede farve.
Adobe Fresco giver dig værktøjer til at skabe magi med farver!

Farveværktøjer

Dine farveværktøjer i Adobe Fresco er Farvefelt  og Pipetteværktøj . Begge værktøjerne er nemt tilgængelige på værktøjslinjen i Adobe Fresco.

Når du trykker på ikonet Farvefelt, åbnes panelet Farve, og du finder farvehjulet, så du kan lege med farvetone, mætning, opacitet med mere.

Panelet Farve har tre vigtige kontrolelementer: farvehjul, HSB-skydeknapper og nyligt anvendte farver
A: Vælg en farve fra farvehjulet. B: Juster farvetone, mætning og lysstyrke. C: Vælg en nyligt anvendt farve

Sådan vælger du farver

1. Tryk på ikonet Farvefelt for at vise panelet Farve.
  2. Flyt farvestoppet på farvehjulet for at vælge en farve.
  3. Juster farvetone, mætning og lysstyrke ved hjælp af HSB-skydeknapperne. Brug på tilsvarende måde RGB-skydeknapperne til at finjustere den valgte farve.
  4. Vælg en pensel eller værktøjet Fyld  for at anvende farven i din illustration.

Genfarv ved hjælp af udfyldningsværktøj

Du kan nu bruge værktøjet Fyld  til hurtigere og mere præcis genfarvning, mens du bevarer det tilsigtede farvemønster i den originale illustration.

genfarv ved hjælp af udfyldningsværktøj
Genfarv ved hjælp af udfyldningsværktøj

Ved genfarvningen bruges den eksisterende funktionsmåde for fyld med farvetoleranceværdi, og låsning af gennemsigtighed aktiveres for udfyldningshandlingen.

I Indstillinger for udfyldning kan du trykke på skifteknappen Bevar gennemsigtighed for at aktivere eller deaktivere gennemsigtighed.

• Når du aktiverer knappen, aktiverer udfyldningshandlingen Lås gennemsigtighed.
  • Hvis du deaktiverer og genfarver, bevares den aktuelle gennemsigtighedstilstand.

Vil du vælge en farve fra dit lærred?

Tryk længe med fingeren et vilkårligt sted på lærredet for at aktivere pipetteværktøjet og hurtigt tage en prøve af en farve.

Hvor er mine forgrunds- og baggrundsfarver?

I Adobe Fresco behøver du ikke bekymre dig om at styre forgrunds- og baggrundsfarver. Ikonet Farvefelt viser den seneste anvendte farve, herunder opaciteten.

Opret en flerfarvet farveprøve

Vil du indlæse din pensel med flere farver? Brug den flerfarvede farveprøve til at male en række farver ved hjælp af et enkelt penselstrøg.

Opret farveprøver med pipetten og farvesampleren.
Opret farveprøver med pipetten og farvesampleren
  1. Tryk på pipetteværktøjet i værktøjslinjen, og tryk derefter på ikonet for flerfarvesampleren.
  2. Kør pipetteværktøjet over det flerfarvede område på lærredet, indtil du ser en flerfarvet farveprøve i farvefeltet. Sørg for, at dine illustrationer indeholder farver, der ligger tæt nok til sampling.
  3. Vælg en pixel- eller en live-pensel, tilpas den, og begynd at male.

Brug HSB-skydeknapperne til at afprøve forskellige farvevariationer. Du kan ændre farvetone, mætning og lysstyrke i enhver farveprøve.

Fungerer flerfarvede farveprøver med alle typer pensler?

Alle live-pensler og de fleste pixelpensler (undtagen skitse- og markørpensler) understøtter flerfarvede farveprøver. Vektorpensler understøtter ikke flerfarvede farveprøver.

Få mere at vide

"Markering af flere farver er en kraftfuld funktion i Adobe Fresco, som giver alle kunstnere adgang til helt nye muligheder. Alle pixel- eller akvarelpensler kan bruges til at tage prøver af ethvert område på lærredet for at skabe en ny, flerfarvet farveprøve."

Se denne video for at lære at oprette en flerfarvet malerieffekt.

Visningstid: 3 minutter

Gør mere med flerfarvede farveprøver

flerfarvesampler-resultat
Prøv flerfarvet farveprøve med forskellige pensler

Nu, hvor du har forstår mulighederne med flerfarvede farveprøver, kan du læse denne relaterede diskussion i Adobe Fresco Community om, hvordan man bruger flerfarvede farveprøver med Frescos nye mixerpensler.

Få adgang til farver fra Creative Cloud Libraries

Adobe Fresco gør det nemt for dig at få adgang til dine farvetemaer og farveprøver fra Creative Cloud Libraries, der vises automatisk i panelet Farve. Du kan få yderligere oplysninger i Få adgang til Creative Cloud Libraries i Fresco.

Har du et spørgsmål eller en idé?

Vi sørger for, at du kommer godt i gang med at bruge farver i Adobe Fresco. Grænsefladen i Adobe Fresco er intuitiv. Vi håber, at du vil finde det nemt at slippe din kreativitet løs med farver, pensler med mere.

Hvis du har et spørgsmål eller en idé, du vil dele, så benyt dig af Adobe Fresco Community. Vi vil meget gerne høre fra dig og se dine kreationer.