Live-pensler

Lær, hvordan du i Adobe Fresco opretter realistiske akvarel- og oliemalerier med live-pensler.

En illustration, der er oprettet med live-pensler, ligner et rigtigt maleri. Akvarellen forbliver våd, oliemalingen ser tyk og cremet ud.

Blanding af farver ved hjælp af en live-akvarelpensel
Blanding af farver ved hjælp af en live-akvarelpensel

Blanding af farver ved hjælp af en live-oliepensel
Blanding af farver ved hjælp af en live-oliepensel

Når du maler med en live-akvarelpensel, kan du se farven sprede sig ind i tilstødende områder på lærredet. Med en oliepensel kan du oprette varierede hvirvler af farve ved at blande oliefarver. Live-pensler er pixelbaserede og fra Adobe Sensei

Bemærk:

Du kan ikke forhåndsvise penselforløb eller -størrelse, når du arbejder med levende pensler i Fresco 1.1 på Windows. Du kan få yderligere oplysninger i Understøttede funktioner på Windows og iOS.

Videoselvstudier: Sådan maler du med live-pensler

Hvis du bruger Adobe Fresco-live-pensler for første gang, kan du se disse videoer for at blive fortrolig med brugergrænsefladen:

Sådan maler du med akvareller, der forbliver våde

Sådan maler du med realistiske olier

Typer af live-pensler

Live-akvarelpensler

Pensler med papirtekstur og blomsterspredning.

Pensler med akvarelpapirtekstur, der blomstrer og spreder sig

Rund detalje - Mal i forskellige strøgtykkelser fra supertynd til fed, og udfyld med maling.

Blød lavering - Skab lysere nuancer på et lærred med et blødt, udvasket look.

Flad lavering – Dæk store områder hurtigt med et udvasket akvaral-look.

Vådstænk - Mal baggrunde til illustrationer med farvedråber.

Live-oliepensler

Pensler med tekstur og tykkelse som ægte oliemaling

Flad - Lav fede strøg, og dæk hurtigt store områder. Bland to områder med en jævn overgang, og brug kanten til tynde linjer.

Rund - Lav kalligrafisk maleri. Brug varianttryk til at skabe forskellige strøgtykkelser.

Filbert - Dæk store områder, der indeholder nogle finere pensler. Brug det til at skabe en fin blanding med penslens runde kanter.

Detalje - Skab finere detaljer i mindre områder på en effektiv måde.

Lasur - Skab en unik effekt af farvet glasmosaik med fluiditet.

Fed - Kom nemt i gang, og brug teknikker med tør pensel.

Kort - Lav håndskrift med stilfulde streger.

Sådan bruges live-akvarelpensler

Illustrationer oprettet med live-akvarelpensler i Adobe Fresco
Oprettet ved hjælp af live-akvarelpensler i Adobe Fresco

Prøv disse trin for at oprette den illustration, der vises her, med live-akvarelpensler.

1. I et nyt dokument kan du bruge værktøjet Fyld  til at give baggrunden en flad udfyldning.
  2. Tilføj et nyt lag, og opret en grundlæggende form med en orange farve ved hjælp af Lasso-markeringsværktøjet.
  3. Dobbelttryk på Live-pensler, og vælg penslen Flad akvarel lavering, og mal det valgte område.
  4. Indstil børsteindstillingerne for at få en mindre størrelse, et lavt akvarelforløb og et 100 % farveforløb. Føj flere detaljer til bladet og stilken.
  5. Brug Pensel-markeringsværktøjet til at tilføje andre detaljer såsom prikker på den orange farve.

Sådan bruges live-pensler

Illustrationer med live-oliepensler
Oprettet ved hjælp af live-oliepensler i Adobe Fresco

Prøv disse trin for at oprette den illustration, der vises her, med live-pensler til olie.

1. Start et nyt dokument, dobbelttryk på ikonet Pixelpensler , og vælg penslen Blyant fra Skitsering, og tegn en ugle.
  2. Tilføj et nyt lag, og vælg en farve til baggrunden, og udfyld laget med værktøjet Fyld
  3. Tilføj et andet lag. Dobbelttryk på Live-pensler-ikonet , og vælg Oliemaling – glasur, og begynd at male uglen.
  4. Vælg Oliemaling – rund (lille størrelse), når du maler øjnene. Vælg penslen Oliemaling – filbert for at tilføje afvekslende farvestrøg.
  5. Arbejd fra mørke toner til lyse toner for at skabe større variation i illustrationen.
  6. For at fjerne lærredsteksturen skal du åbne kontrolelementet Indstillinger for oliepensel og ændre Lærredstekstur til Ingen.

Har du et spørgsmål eller en idé?

Vi sørger for, at du kommer godt i gang med at bruge live-pensler i Adobe Fresco. Grænsefladen i Adobe Fresco er intuitiv. Vi håber, at du vil finde det nemt at slippe din kreativitet løs med live-pensler, pixelpensler, vektorpenslerfarver med mere.

Hvis du har et spørgsmål eller en idé, du vil dele, så benyt dig af Adobe Fresco Community. Vi vil meget gerne høre fra dig og se dine kreationer.