Pixelpensler

Lær, hvordan du tegner, maler med og styrer pixelpensler i Adobe Fresco.

Med Adobe Fresco får du en stor samling pensler, både raster- og vektorbaserede. Og du kan bruge dem på det samme lærred. Brug ikonerne Pixelpensler  og Live-pensler  på værktøjslinjen til at få adgang til samlingen af pensler til rastertegning, maleri og skitsering.

Du kan også importere dine foretrukne Photoshop-pensler eller få flere pensler fra Kyle T. Websters stadigt voksende samling.

Adobe Fresco leveres med tusinder af pixelpensler
Oplev glæden ved at male med tusinder af pixelpensler

Sådan vælges og finjusteres en pixelpensel

Følg disse trin for at vælge en pixelpensel og tilpasse dens indstillinger:

1. Dobbeltklik på ikonet Pixelpensler for at se listen over pensler i forskellige kategorier, og vælg den pensel, du kan lide.
  2. Tryk på Farve for at åbne farvepanelet, og juster farve og opacitet.
  3. Fra Værktøjsindstillinger nederst på værktøjslinjen kan du ændre penselstørrelse, flow og udjævning efter behov.
  4. Tryk på ikonet Penselindstillinger  for at justere forskellige penselindstillinger såsom afstand, vinkel, blandingstilstand, pennetryk med mere.

Når du begynder at tegne med pixelpenslen, vil du bemærke ikonet  på lagets miniaturebillede, som angiver, at det er et pixellag.

Når du bruger pixelpensler, kan du tilføje en række mixerpensler for at blande og mixe flere farver naturligt.

Pixelpenselkategorier
Udforsk og vælg fra en enorm samling af kategoriserede pixelpensler, og markér dine yndlingspensler, så du kan få hurtig adgang til dem, mens du arbejder.

Indstillinger for pixelpensel
Udforsk de forskellige indstillinger, der du kan bruge til at ændre standardpenselformen på magisk vis, og se ændringerne live i eksempelboksen. Tryk på nulstillingsknappen nederst for at gå tilbage til standardformen.

Tip til at lave en pixelpensel til dig

Typer af pixelpensler

Penseltype Bruges til
Basis Brug de runde standardpensler til at oprette grundlæggende tegninger.
Tegneserier Tegn tegneserier ved hjælp af pensler af typen Skravering og Halvtone.
Trækul Lav bevægelsesstudier, opret enkle skitser, eller tegn menneskekroppen.
Tørre medier Bland skitser med malerier ved hjælp af pensler af typen Blyant, Pastel, Grafit, Farveblyant og Kridt.
FX Opret illustrationer med specialeffekter ved hjælp af pensler af typen Skyer, Støvet, Løv og Blæk.
Blæk Opret kalligrafiske illustrationer ved hjælp af pensler af typen Tegneserier, Pensel, Kuglepen, Fyldepen, Belgiske tegneserier og Klassiske tegneserier.
Tekstskrivning Lav skiltemalerier, kalligrafi, blåtryk og plakater ved hjælp af pensler af typen Mejsel, Fed, Tegneserie-bogstavtegner, Grynet og Bogstav-rive.
Markør Gengiv dine idéer med realistiske, digitale markører ved hjælp af pensler af typen Markørpensel og Mejsel.
Mixer Bland farver på lærredet, og kombiner farver på en pensel.
Maling Lav forskellige typer malerier ved hjælp af pensler af typen Lærred, Cezanne, Børstehår og Blair.
River Opret penselstrøg med flere streger på lærredet ved hjælp af pensler af typen Struktur, Kort, Tekstur, Hældning og Tryk.
Skitsering Lav skitser, inden du maler, ved hjælp af skitsepensler af typen Blyant og Pen.

Indstillinger for pixelpensel

Når du ændrer en indstilling, kan du forhåndsvise effekten live, mens du tegner, i panelet Penselindstillinger. Tryk på nulstillingsikonet nederst på panelet for at gå tilbage til standardindstillingerne. Du kan også justere trykkurven for at optimere pennetrykket.

Hårdhed

Penselindstillinger - hårdhed

Brug skydeknappen til at justere størrelsen på det hårde centrum af din pensel. Ved minimumsværdien er penselstrøget sløret, og ved maksimumsværdien er det skarpt og klart.

Afstand

Penselindstilling-afstand

Brug skydeknappen til at justere afstandene i dine penselstrøg. Ved minimumsværdien er penselstrøget kontinuerligt, og ved maksimumsværdien adskilles penselstrøget af hvide mellemrum som en stiplet linje.

Vinkel

Penselindstilling - Vinkel

Brug skydeknappen til at finjustere drejningen på din pensel, så du kan tegne mejslede strøg. Rundheden på penselspidsen skal have en mindre værdi, hvis du ønsker penselstrøg med skarpere vinkler.

Blandingstilstand

Vælg en mulighed for at indstille, hvordan to farver blandes.

Penselindstillinger-blandingstilstand
Styr, hvordan farverne blandes. Tegn på det samme lag for at se blandingseffekten.

Formdynamik

Indstil størrelse og rundhed på penslen.

Spredning

Spredning skaber et sprayagtigt strøg

Vælg, hvordan penselspidsen skal spredes langs akserne, for at skabe et sprayagtigt strøg.

Overfør

Vælg en mulighed for at styre, hvordan malingen ændres i løbet af et strøg.

Importér yderligere pixelpensler

Pixelpenslerne i Photoshop er branchestandard. Som supplement til standardpixelpenslerne kan du importere Photoshop-pensler, der er gemt i dit bibliotek, eller vælge pensler i den enorme samling fra den berømte penselmager Kyle T. Webster.

Sådan importeres yderligere pixelpensler:
  1. Klik på ikonet nederst i panelet Pixelpensler
  2. Benyt følgende fremgangsmåde:
    • Tryk på Se nye pensler for at få adgang til Kyle T. Websters pensler, og log på adobe.com.
    • Tryk på Importér fra filer, gå til den downloadede fil, og tryk derefter på filen for at importere dine favoritpensler.
Se flere pensler
Kyle T. Webster-pensler til Creative Cloud-medlemmer.

Administrer pensler

Du kan skjule de pensler, du aldrig bruger, ved at skjule hele kategorier af pixelpensler eller individuelle pensler inden for kategorier.

Mindst én penselsamling skal være synlig. Du kan ikke skjule alle dine penselsamlinger.

Administrer pensler
Styring af pensler

Sådan styrer du dine pensler:

1. Tryk på Pixelpensler
  2. Tryk på ikonet Flere indstillinger  i øverste højre hjørne, og tryk derefter på Administrer pixelpensler.
  3. Vælg kategorien med de pensler, du vil skjule, og vælg indstillingen Fra. Du kan også skjule specifikke pensler i en kategori.
  4. Tryk på valgmuligheden Vis alt eller Gem alt nederst for at vise eller skjule alle pixelpensler.

Brug til-/fra-funktion til at skjule eller vise pensler
Skjul og vis pensler

Forhåndsvisning af penselstempel

Forhåndsvisning af penselstempel giver dig mulighed for at bruge pixelpensler og viskelæder mere præcist ved at oprette mønstre, i det øjeblik din finger eller blyant berører skærmoverfladen. Din forhåndsvisning af penselstempel er indstillet til Fra som standard.

Live-pensler eller Vektor-viskelædere kan også bruge forhåndsvisningsfunktionen til penselstemplet.

Adobe Fresco leveres med tusindvis af pixelpensler
Aktivere forhåndsvisning af penselstempel

Sådan aktiverer du forhåndsvisning af penselstempel:

1. Vælg Indstillinger > Appindstillinger.
  2. Vælg Input, og klik på Pensler.Du kan øge eller formindske stempelstørrelsen ved at ændre penselstørrelsen.
  3. Indstil indikatoren Forhåndsvisning af pensel, der er indstillet til Fra som standard, til Penselstempel.
  4. Klik på ikonet Pixelpensler , og vælg en hvilken som helst pensel i menuen, og vælg også en farve fra farvehjulet.
  5. Tryk på lærredet, og se, at forhåndsvisningen af stemplet har en tydelig kontur til identifikation.
  6. Bevæg dig rundt, og se med hvert strøg forhåndsvisningen af stemplet.

Her er nogle eksempler på forhåndsvisninger af penselstempler:

Varierende bredde
Forhåndsvisning af penselstempel med pixelpensler

Varierende bredde
Forhåndsvisning af penselstempel med pixelpensler

Varierende skrå
Forhåndsvisning af penselstempel som oliemaling

Har du et spørgsmål eller en idé?

Vi sørger for, at du kommer godt i gang med at bruge pixelpensler i Adobe Fresco. Grænsefladen i Adobe Fresco er intuitiv. Vi håber, at du vil finde det nemt at slippe din kreativitet løs med pixelpensler, live-pensler, mixerpenslervektorpenslerfarver og meget mere.

Hvis du har et spørgsmål eller en idé, du vil dele, så benyt dig af Adobe Fresco Community. Vi vil meget gerne høre fra dig og se dine kreationer.