Lær, hvordan du tegner og maler med vektorpensler i Adobe Fresco.

Med Adobe Fresco får du en stor samling pensler, både raster- og vektorbaserede. Og du kan bruge dem på det samme lærred.

Når du vil oprette en illustration, der skal skaleres godt til forskellige størrelser, skal du bruge vektorpensler. Du kan endda eksportere illustrationerne fra Adobe Fresco og arbejde i Adobe Illustrator, som er et af de mest avancerede værktøjer til vektorgrafikdesign.

Vektorpensler i Adobe Fresco giver en naturlig oplevelse og et naturligt resultat, når du tegner og maler.

Skab skalerbar grafik med vektorpensler
Skab uendeligt skalerbare illustrationer med vektorpensler

Sådan vælges og finjusteres en vektorpensel

Når du ændrer indstillingerne for vektorpensel, kan du se, hvordan penselstrøget ændres.
Liveforhåndsvisningen ændres, mens du finjuster penselindstillingerne

Følg disse trin for at vælge en vektorpensel og tilpasse penselindstillingerne for at få den ønskede pensel:

1. Dobbelttryk på ikonet Vektorpensler .
  2. Vælg den pensel, du kan lide, på listen med pensler.
  3. Rediger om nødvendigt egenskaben for penselstørrelse  og -udjævning .
  4. Tryk på ikonet Penselindstillinger , og juster penselindstillingerne.

Når du begynder at tegne med vektorpenslen, vil du bemærke, at ikonet  på lagets miniaturebillede angiver, at det er et vektorlag.

Tip til at lave en vektorpensel til dig

Den pensel, du vælger fra listen med pensler, penselstørrelsen, udjævningsniveauet og indstillingerne i panelet Penselindstillinger hjælper dig alle med at gøre penslen helt rigtig til dig.

Typer af vektorpensler

Penseltype Brug til...
Basis rund Opret naturlige og flydende penselstrøg.
Basis spids Kontrollér tykkelsen på penselstrøget med koniske kanter.
Basis flad Dæk hurtigt store dele af lærredet.
Basis mejsel Få en skarp mejseleffekt, når du tegner bjerge eller sten.
Basis terminal Opnå præcision i maskin- og udstyrstegninger.

Udjævning

Brug indstillingen for Udjævning til at opnå glatte strøg med penslen.

Indstillinger for vektorpensel

Når du ændrer en indstilling, kan du tegne og forhåndsvise effekten live i panelet Penselindstillinger.

Rundhed

Rundhed styrer formen på penselspidsen.
Angiv formen på penselspidsen

Brug skydeknappen til at angive formen på din penselspids. Hvis du sætter skydeknappen på 100 %, får du en helt rund penselspids. Ved 0 % er din penselspids skarp og lineær.

Drejning

Angiv drejningen på penslen for at få mejslede strøg.
Angiv drejningen for penselspidsen

Brug skydeknappen til at finjustere drejningen på din pensel, så du kan tegne mejslede strøg. Rundheden på penselspidsen skal have en mindre værdi, hvis du ønsker penselstrøg med skarpere vinkler.

start- og afslutningskontroller til indsnævring

Juster tykkelsen af enderne på penselstrøgene
Angiv tykkelsen af enderne på penselstrøgene

Brug skydeknappen til at justere tykkelsen af enderne på penselstrøgene. Brug start- og afslutningskontroller til indsnævring til at indsnævre starten eller slutningen af dit strøg.  Maksimal indsnævring opnås ved at flytte skydeknappen til 100 %. Ved 0 % indsnævring bevarer strøget sin standardtykkelse.

Begynd indsnævring

Brug Begynd indsnævring til at justere tykkelsen af begyndelsen på penselstrøget.

Afslut indsnævring

Brug Afslut indsnævring til at justere tykkelsen af enden på penselstrøget.

Trykdynamik

Brug skydeknappen til at styre pennens trykfølsomhed.

Hastighedsdynamik

Brug skydeknappen til at styre pennens hastighedsfølsomhed.

Hastighedsindsnævring

Du kan nu få en indsnævret effekt i begge ender af et strøg ved at bruge hastigheds- og trykkontroller samtidigt. For at opnå en skarp strøgslutning skal du tilpasse dine penselindstillinger og derefter tegne et hurtigt strøg.

Beskær et vektorstrøg

Beskær et segment eller et helt strøg
Beskær et segment eller et helt strøg

Brug vektorbeskæringsfunktionen til hurtigt at fjerne gennemskærende vektorstrøg.

For at beskære dine vektorstrøg skal du aktivere den sekundære tilstand i touch-genvejen og derefter stryge en gang over det vektorsegment, du vil fjerne. For at fjerne et strøg helt skal du stryge tre gange over strøget. Når du løfter fingeren eller pennen fra lærredet, fjernes hele strøget.

Har du et spørgsmål eller en idé?

Vi sørger for, at du kommer godt i gang med at bruge vektorpensler i Adobe Fresco. Grænsefladen i Adobe Fresco er intuitiv. Vi håber, at du vil finde det nemt at slippe din kreativitet løs med vektorpensler, pixelpensler, mixerpenslerlive-pensler, farver med mere.

Hvis du har et spørgsmål eller en idé, du vil dele, så benyt dig af Adobe Fresco Community. Vi vil meget gerne høre fra dig og se dine kreationer.