Typekit hedder nu Adobe Fonts og er inkluderet med Creative Cloud og andre abonnementer. Få mere at vide.

Samarbejde med Creative Cloud Libraries

Du behøver aldrig at arbejde isoleret mere! Samarbejd med Creative Cloud Libraries ved at dine biblioteker med andre Creative Cloud-brugere. Når du vælger at dele et Creative Cloud-bibliotek, kan dem, du deler biblioteket med, udføre en række opgaver på aktiverne i biblioteket – få vist, bruge, redigere, kopiere, flytte, omdøbe eller slette aktiver.

Du kan finde flere oplysninger om denne forbedrede funktion i afsnittet om samarbejde i artiklen Creative Cloud Libraries.

Creative Cloud Libraries

Creative Cloud Libraries-panel
Creative Cloud Libraries-panel

Har du nogen yndlingsfarver, -teksttypografier eller -grafik? Nu har du dem lige ved hånden – uanset hvor og hvornår du har brug for dem – via Creative Cloud Libraries. Creative Cloud Libraries hjælper dig med at indsamle dine yndlingskomponenter, organisere dem i logiske biblioteker samt åbne og vise dem for at bruge dem igen på tværs af dokumenter og projekter. Du skal bare slippe farver, teksttypografier eller grafikelementer i det nye bibliotekspanel (Vindue > Bibliotek) i Illustrator CC.

På tværs af Illustrator-projekter. Uanset hvad du gemmer i et bibliotek, kan det anvendes på tværs af alle de Illustrator-projekter, som du arbejder på.

På forskellige computere. Biblioteker synkroniseres med Creative Cloud. Dit bibliotek bliver tilgængeligt på den computer, hvor du er logget på vha. dit Creative Cloud-id.

Photoshop CC. Creative Cloud Libraries er nu også indbygget i Photoshop CC 2014. De biblioteker, som du gemmer via Illustrator kan automatisk anvendes i Photoshop.

Apps. De nye Brush CC-, Shape CC- og Color CC-apps gør det muligt at gemme designs i Creative Cloud Libraries. Det betyder, at du kan være kreativ, mens du er på farten vha. dine mobilapps, mens du hele tiden opbygger dine designlagre.

Du kan finde flere oplysninger i artiklen om Creative Cloud Libraries.

Touch-arbejdsrum

Det nye Touch-arbejdsrum
Det nye Touch-arbejdsrum

Touch-arbejdsrummet er udviklet til Windows 8-tablets og indeholder de mest essentielle værktøjer og kontrolelementer, som designere skal bruge til at forblive kreative på farten. Det bliver en større oplevelse at arbejde i Illustrator med en tablet, når der bruges en trykpen og bevægelser med flere berøringer.

Brug også den nye stencilfunktion, som hoster en samling franske kurver. Brug disse formers konturer, som de er, eller skaler dem, og flyt dem for at oprette en række forskellige justerede kurver.

Desuden kan du når som helst skifte tilbage til et traditionelt arbejdsrum for at udnytte det fulde udvalg af Illustrator-værktøjer og -funktioner.

Du kan finde flere oplysninger i artiklen Touch-arbejdsrum.

Krumningsværktøj

Tilgængelig i Touch og traditionelle arbejdsrum

Krumningsværktøj
(Til venstre) En guitar.</br> (Anden fra venstre mod højre) Det samlede billede af guitaren blev hentet ved hjælp af appen Shape CC og derefter hurtigt genskabt ved hjælp af det nye krumningsværktøj i Illustrator CC.

Opret stier hurtigt og med visuel fremsynethed. Vælg krumningsværktøjet (Skift + ~), start med to grundlæggende punkter, og se derefter en eksempelvisning af, hvordan kurven ville se ud, hvis du slap et andet punkt på markørens aktuelle placering.

Vil du ikke have en kurve? I stedet for bare at slippe et punkt skal du trykke på Alternativ/Alt, når du slipper et punkt, så der oprettes en lige linje fra det tidligere punkt. Hvis du allerede har oprettet en blød kurve, skal du dobbeltklikke på et punkt for at skifte mellem en blød kurve og en lige linje.

Brug denne teknik på ethvert punkt i enhver form. Tegn eller rediger – meget hurtigere end før!

Du kan finde flere oplysninger i artiklen Krumningsværktøj.

Værktøjet Sammensætning

Tilgængelig i Touch og traditionelle arbejdsrum

Det nye sammensætningsværktøj
Det nye sammensætningsværktøj

A. Studs overlappende dele af kurver B. Udvid og sammensæt kurver C. Studs en, udvid den anden, sammensæt.

Du kan nu bruge værktøjet Sammensætning til at rette kurver, som ikke gennemskæres på præcis den måde, du ønsker. Var der ingen gennemskæring i de kurver, du tegnede? Eller de mødtes, men de gik ud over skæringspunktet? Vælg værktøjet Sammensætning, flyt det hen over kurvernes punkter, hvor du gerne vil have dem til at gennemskæres, og det er det! Kurverne forenes og studses ved skæringspunktet, men uden at ændre de oprindelige kurvers baner.

Bemærk:

Sammenføjningerne, der er oprettet ved hjælp af værktøjet Sammenføj, er altid hjørnepunkter.

Automatisk størrelse for områdetekst

Områdetekstrammer kan nu skrumpe og udvide sig, så det passer til den tekst, du fylder i typerammen. Du kan konvertere til og fra en ramme med automatisk størrelse eller fast størrelse. Når det er indstillet til automatisk størrelse og vækst, er det ikke nødvendigt at administrere eller bekymre sig om overskudsfelter.

Dobbeltklik på den widget, der er placeret nederst i områdetekstrammen for at skifte mellem automatisk størrelse og fast størrelse i områdetekstrammen. Når du tilføjer, sletter eller redigerer tekst, ændres rammens størrelse automatisk.

Bemærk:

Funktionen til automatisk størrelse for områdetekst virker kun til rektangulære rammer, der kun har én defineret række og ramme.

Dynamiske former

Rektangler og afrundede rektangler

Alle rektangler og afrundede rektangler har hjørner, der kan ændres. Mens hvert hjørne kan have en selvstændig radiusværdi, bevares alle attributter, selv når du skalerer eller roterer rektanglet. Rektangler og afrundede rektangler husker nu alle de ændringer, der er udført, uanset om det er bredde, højde, rotation eller hjørnebehandling. Denne funktion betyder, at du altid kan gå tilbage til objektets oprindelige form.

Dynamiske former
<b>(venstre)</b> Formen rundt om kassettespindlerne er en simpel Live rektangel <br> <b>(midte og højre)</b> Brug panelet Transformer eller Live-hjørner-widgets til at omforme dit live rektangel til et live afrundet rektangel

Du kan finde flere oplysninger i artiklen om Live-former.

Eksempelvisning for penneværktøj og tegneforbedringer

Eksempelvisning af værktøjet Pen

Værktøjet Pen giver en eksempelvisning af, hvad der bliver tegnet på tegnebrættet, inden du klikker og markerer det næste punkt. Dette er en hjælp til at visualisere den næste kurve, inden du går videre til næste punkt – dette giver dig langt større kontrol og sparer dig tid, som du ville have brugt på tegning, gennemsyn og derefter tegning af nye kurver, der skulle laves om.

Du kan se flere oplysninger i artiklen om Eksempelvisning af elastikfunktion til værktøjet Pen.

Forbedringer af ankerpunkter

Finjustering af kurver er nu blevet lettere. Den forbedrede styring af ankerpunkter giver mulighed for, at håndtag med uens eller forskellige håndtag kan trækkes, mens du tegner, så du kan styre udjævningen af hvert segment. Du kan endda ændre et hjørnepunkt, der skal udjævnes, uden at ødelægge formen.

Opdatering af fastgørelse (punkt, pixel, gitter)

Når fastgørelse er slået til, justerer dine ankerpunkter og håndtag (retningslinjer) sig i forhold til dit valg af pixel, gitter eller punkt. Håndtag, der fastgøres til gitteret, begrænser dog friheden, mens du tegner. I 2014-versionen af Illustrator CC er håndtagene helt uden begrænsninger, uanset hvad du vælger at fastgøre til. Når håndtag ikke fastgøres til et gitter, har du langt større kontrol over tegnings- og redigeringsprocessen.

Luk kurver med bedre kontrol

En opgave såsom præcis lukning af en kurve er et ofte gentaget arbejdsforløb i vektorgrafik. I 2014-versionen af Illustrator CC har du nu langt bedre og mere præcis kontrol, mens du forbinder slut- og startpunkter. Med denne forbedring kan du flytte et lukkepunkt eller vælge at opbryde håndtagene for at justere lukkekurven, nøjagtigt som du har brug for.

Skærm

Se denne korte introduktionsvideo om forbedringerne af værktøjet Pen, ankerpunkter, håndtag og tegneadfærd ved tegnig med penneværktøjet. Se dette videolink!

GPU-ydeevne

(Kun Windows)

2014-versionen af Illustrator CC kan udnytte fordelene ved en GPU (Graphics Processing Unit) på din computer. På dette eksperimenterende stadie kan Windows 7- eller 8-brugere, som har et kompatibelt NVIDIA-grafikkort, bruge funktionen for GPU-ydeevne.

Du kan se flere oplysninger i vidensbaseartiklen om GPU-ydeevnefunktionen.

Typekit: Arbejdsforløb ved manglende skrifttyper

Skrifttyper, der er tilgængelige lokalt og Typekit-baserede, kan let blive integreret i illustrationer i Illustrator CC. Der kan dog være tilfælde, hvor du åbner en illustrationsfil på en anden computer og opdager, at nogle skrifttyper mangler. I en sådan situation fremhæves alle tekstelementer, der bruger ikke-tilgængelige skrifttyper, med lyserød og gengives ved hjælp af en standardskrifttype. I 2014-versionen af Illustrator CC søges der automatisk efter den manglende skrifttype i Typekits onlinebibliotek for skrivebordsskrifttyper. Hvis den manglende skrifttype er tilgængelig online, kan du synkronisere den til din aktuelle computer.

Du kan finde flere oplysninger i artiklen om, hvordan du finder manglende skrifttyper med Typekit.

Velkomstskærm

Velkomstskærmen
Velkomstskærmen

2014-versionen af Illustrator CC har også en ny funktion, der hjælper dig med at opdage, lære og bruge funktionerne på en mere dybdegående måde. Velkomstskærmen er en enkelt placering, der viser indhold, som er relevant for dit abonnement og din brug. Skærmen vises, hver gang du starter Illustrator, eller når du klikker på Hjælp > Velkommen. Velkomstskærmen viser Illustrator-relevante selvstudier, videoer, interaktive spil, indhold i Hjælp og meget mere. Den fanebaserede tilgang hjælper dig med at finde interessant indhold, uanset om det er nye funktioner, kom godt i gang-lanceringer eller smarte tip og teknikker.

Bemærk:

Velkomstskærmfunktionen er aktiveret for alle Illustrator CC 2014-brugere i USA (en_US) og Storbritannien (en_GB).

Andre vigtige forbedringer

Forbedringer af værktøjet Blyant

Værktøjet Blyant er blevet opdateret med en ekstra Naturtro-indstilling, så du får en mere nøjagtig styring af de kurver, du tegner. Dette ekstra niveau er også blevet udvidet til værktøjerne Pensel og Klatpensel.

Du kan også aktivere en funktion, der konverterer værktøjerne Blyant eller Pensel til værktøjet Udjævn, når du trykker på tasten Option/Alt.

Du kan se flere oplysninger i artiklen om det forbedrede Blyant-værktøj.

Tekstforbedringer

Tekstprogrammet i 2014-versionen af Illustrator CC er blevet forbedret for at gøre oplevelsen med at arbejde med tekst og skrifttyper på forskellige sprog mere forudsigelig. Nye typografiske notationer er blevet tilføjet, og nogle eksisterende er blevet opdateret.

Du kan se flere oplysninger i artiklen om tekstrelaterede forbedringer.

Panelet Handling

• Når du genindlæste et gemt handlingssæt, var der visse handlinger, der kunne forårsage fejl. Årsagen til disse fejl er blevet udbedret.
  • Når du genstartede Illustrator, var der nogle handlinger, der forårsagede fejl under afspilning. Denne fejl er blevet udbedret.

SVG-forbedringer

• I SVG-dialogboksen Gem indstillinger, markeres afkrydsningsfeltet Brug textPath som standard. Dette reducerer genererede markeringer, hvilket giver mindre SVG-outputfiler.
  • Markeringer for genereret visning af HTML er blevet ryddet op.