Juster illustrationen problemfrit med pixel-gitteret ...

Introduceret i Illustrator CC 2017-versionen

Med Illustrator kan du skabe pixel-perfekte illustrationer, der ser skarpe og flotte ud på skærme, med streger med forskellig bredde og justeringsmuligheder. Du kan vælge at justere et eksisterende objekt til pixel-gitteret med et enkelt klik eller at justere et nyt objekt, mens du tegner det. Når du omdanner objekter, kan du bevare pixel-justeringen uden at forvrænge illustrationen. Pixel-justering virker med objekter samt individuelle kurvesegmenter og ankerpunkter, der omfatter dem.

Et objekt før og efter justering efter pixel-gitteret

A. Objektet er ikke justeret efter pixel-gitteret B. Objekt er pixeljusteret

Juster eksisterende objekter efter pixel-gitteret

Du kan markere objekter eller objektsegmenter i din eksisterende illustration og justere dem med pixel-gitteret. Denne funktion er især nyttig, når du kopierer og indsætter ikke-pixeljusterede objekter fra andre dokumenter.

1. Ved hjælp af værktøjetMarkering skal du markere det objekt, du vil justere i forhold til pixel-gitteret.

Alternativt kan du pixeljustere særlige segmenter af objektet. For at gøre dette skal du bruge værktøjet Direkte markering til at markere vandrette eller lodrette segmenter i objektet.

2. Benyt en af følgende fremgangsmåder for at gøre et eksisterende objekt pixelperfekt:

• Klik på Juster markeret illustration til pixel-gitter ()-ikonet i kontrolpanelet.
    • Vælg Objekt > Gør pixelperfekt.
    • Højreklik på objektet, og vælg Gør pixelperfekt i genvejsmenuen.

Bemærk:

I stedet for at pixeljustere et objekt som helhed kan du pixeljustere bestemte segmenter af den. For at gøre dette skal du bruge værktøjet Direkte markering () til at markere vandrette eller lodrette segmenter i objektet. Nu skal du bruge en af indstillingerne for justering af pixel, ligesom du ville gøre med et objekt.

Overvejelser

• Objekter, der ikke har nogen lige lodrette eller vandrette segmenter, ændres ikke, så de bliver justeret efter pixel-gitteret.
  • Hvis det valgte objekt allerede er pixeljusteret, vises følgende meddelelse i Illustrator:
  • Illustrator gør dig opmærksom på, hvis illustrationen i markeringen ikke kan pixeljusteres. Den markerede illustration nedenfor har for eksempel ingen lodrette eller vandrette segmenter.

Juster nye/omdannede objekter til pixel-gitteret

Når du opretter eller omdanner objekter, kan du sikre at de fastgøres til pixel-gitteret for præcis placering af kanter og kurver. Denne indstilling er som standard aktiveret for dokumenter, der oprettes med web- og mobildokumentprofilen.

1. Benyt en af følgende fremgangsmåder:

• Klik på Juster illustration til pixel-gitter på opret og omdan ()-ikonet i kontrolpanelet.
    • Vælg Vis > Fastgør til pixel.
  2. Du kan også ændre indstillinger for Fastgør til pixel ved hjælp af rullelisten (). Klik på pilikonet, og vælg de ønskede indstillinger i dialogboksen Pixelfastgørelsesindstillinger.

Dialogboksen Pixelfastgørelsesindstillinger

Fastgør til pixel, mens du tegner

Tegn kurver, der er justeret efter nærmeste pixel for at oprette skarpe segmenter.

Tegn et objekt, der er justeret efter pixel-gitteret

Fastgør til pixel, mens du flytter

Fastgør det objekt, du vil flytte til den nærmeste pixel. Du kan vælge at fastgøre kurver, segmenter, og ankerpunkter, mens du flytter objektet.

Hold et objekt pixeljusteret, mens du flytter det

Fastgør til pixel, mens du skalerer

Fastgør de objektkanter, du skalerer efter den nærmeste pixel.

Hold et objekt pixeljusteret, mens du skalerer det

3. Klik på OK.

Annexure: Vis pixel-gitteret

1. Vælg i Illustrator Vis > Pixeleksempel.
  2. Zoom lærredet til 600 % eller højere.

Bemærk:

Du kan vælge ikke at vise pixel-gitteret i tilstanden Pixeleksempel, selv ved høje zoomniveauer. I Illustrator skal du fravælge Indstillinger > Hjælpelinjer og net > Vis pixelgitter (over 600% zoom).

Deaktiver pixelgitteret