Om indstillinger

Mange programindstillinger gemmes i Adobe Photoshop-indstillingsfilen, herunder generelle visningsindstillinger, indstillinger for hvor og hvordan filer gemmes, ydelsesindstillinger, markørindstillinger, indstillinger for gennemsigtighed, tekstindstillinger og indstillinger for ekstramoduler og arbejdsdiske. De fleste af disse indstillinger angives i dialogboksen Indstillinger. Indstillingerne gemmes, hver gang du afslutter programmet.

Sker der noget uventet, kan det være tegn på, at indstillingerne er beskadiget. Hvis du har mistanke om, at indstillingerne er beskadigede, skal du gendanne indstillingerne til standard.

Hvis du vil genskabe indstillingsfilerne til Photoshop, skal du starte programmet, mens du holder Ctrl+Alt+Skift (Windows) eller Kommando+Alternativ+Skift (Mac OS) nede. Klik derefter på Ja i meddelelsen "Vil du slette indstillingsfilen til Adobe Photoshop?"

Vigtigt: Hvis du genskaber indstillingerne ved at slette Adobe Photoshop CS5-indstillingsfilen, skal du sikre dig, at du kun sletter dén fil. Hvis du sletter hele mappen med indstillinger, sletter du også alle ikke-gemte handlinger og faste indstillinger.

Geninstallation af Photoshop fjerner ikke indstillingsfilen. Før du geninstallerer Photoshop, skal du genskabe dine indstillinger.

Mac OS

Vigtigt: Med udgivelsen af Mac OS X 10.7 sørgede Apple for, at brugerens biblioteksmappe som standard er skjult. Hvis du skal have adgang til filerne i den skjulte biblioteksmappe for at udføre Adobe-relateret fejlfinding, kan du se Sådan får du adgang til filer i det skjulte bibliotek.

Indstillinger for Photoshop Filnavn Sti
Generelle indstillinger Adobe Photoshop CS5 Prefs.psp Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe Photoshop CS5 Settings
Handlinger Handlingspanel.psp Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe Photoshop CS5 Settings
Camera Raw-indstillinger Adobe Camera Raw 6.x Prefs Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger
Farveindstillinger (Farvestyring) Color Settings.csf  Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe Photoshop CS5 Settings
Brugerdefinerede farveindstillinger (Farvestyring) Userdefined.csf Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Programsupport/Adobe/Color/Settings
Brugerdefineret korrekturopsætning (Farvestyring) Userdefined.psf  Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Programsupport/Adobe/Color/Proofing
Redigerings- og maleværktøjer Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, RepoussePresets.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe Photoshop CS5 Settings/

Stier Adobe Photoshop CS5 – Stier Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger
Gem til web Indstillinger for Adobe Gem til web 12.0  Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger
Filtre og effekter Adobe Effect CS5 Prefs, Adobe Filter Gallery CS5 Prefs, Adobe Lens Blur CS5 Prefs, Adobe Lens Correction CS5 Prefs, Adobe Liquify CS5 Prefs, Adobe VanishingPoint CS5 Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe/Plugins/[navn på effekt eller filter]/Photoshop

Linseprofiler (oprettet i programmet Linseprofiler) Userdefined.lcs Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe/LensCorrection/1.0/Settings
Arbejdsrum

[Brugerdefineret]

Arbejdsrum, der er ændret

Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe Photoshop CS5 Settings/
WorkSpaces

Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe Photoshop CS5 Settings/
WorkSpaces (ændret)
Indstillinger for ekstramoduler fra tredjepart (f.eks. placeringen af mappen med ekstramoduler) (varierer) Mappen Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger
Gemte faste indstillinger [Brugerdefinerede] Bruger/[Brugernavn]/Bibliotek/Programsupport/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Presets/[funktionens navn]

Windows XP

Indstillinger for Photoshop Filnavn Sti
Generelle indstillinger Adobe Photoshop CS5 Prefs.psp Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings
Handlinger Handlingspanel.psp Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings
Camera Raw Windows-registreringsnøgle

.xmp-filer gemt fra dialogboksen Camera Raw
HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Camera Raw/6.0

Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/CameraRaw/Settings
Farveindstillinger (Farvestyring) Color Settings.csf Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings
Brugerdefinerede farveindstillinger (Farvestyring) Userdefined.csf Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Color/Settings
Brugerdefineret korrekturopsætning (Farvestyring) Userdefined.psf  Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Color/Proofing
Redigerings- og maleværktøjer Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings/Presets
Stier Indstillingerne bliver gemt som værdier for SettingsFilePath i registreringsdatabasen i Windows. HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/12.0
Gem til web Indstillinger for Adobe Gem til web 12.0 Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Save For Web/12.0
Filtre og effekter Adobe Effect CS5 Prefs, Adobe Filter Gallery CS5 Prefs, Adobe Lens Blur CS5 Prefs, Adobe Lens Correction CS5 Prefs, Adobe Liquify CS5 Prefs Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Plugins/[navn på effekt eller filter]/Photoshop

Linseprofiler (oprettet i programmet Linseprofiler) Userdefined.lcs Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/LensCorrection/1.0/Settings
Arbejdsrum [Brugerdefineret]

Arbejdsrum, der er ændret
Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings/Workspaces
Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings/Workspaces (ændret)
Indstillinger for ekstramoduler fra tredjepart (f.eks. placeringen af mappen med ekstramoduler) Indstillingerne bliver gemt som værdier for SettingsFilePath i registreringsdatabasen i Windows. HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/12.0
Gemte faste indstillinger [Brugerdefinerede] Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe Photoshop CS5/Presets/[funktionens navn]

Windows 7 og Vista

Indstillinger for Photoshop Filnavn Sti
Generelle indstillinger
  • Adobe Photoshop CS5 Prefs.psp (32-bit-version)
  • Adobe Photoshop (X64) CS5 Prefs.psp (64-bit-version)
Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings
Handlinger Handlingspanel.psp Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings
Camera Raw Windows-registreringsnøgle

.xmp-filer gemt fra dialogboksen Camera Raw
HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Camera Raw/6.0

Brugere/[brugernavn]/AppData/Adobe/CameraRaw/Settings
Farveindstillinger (Farvestyring) Color Settings.csf Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings
Brugerdefinerede farveindstillinger (Farvestyring) Userdefined.csf Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Color/Settings
Brugerdefineret korrekturopsætning (Farvestyring) Userdefined.psf  Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Color/Proofing
Redigerings- og maleværktøjer Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings/Presets
Stier Indstillingerne bliver gemt som værdier for SettingsFilePath i registreringsdatabasen i Windows. (Nøgle i Windows-registreringsdatabasen) HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/12.0
Gem til web Indstillinger for Adobe Gem til web 12.0 Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Save For Web/12.0
Filtre og effekter Adobe Effect CS5 Prefs, Adobe Filter Gallery CS5 Prefs, Adobe Lens Blur CS5 Prefs, Adobe Lens Correction CS5 Prefs, Adobe Liquify CS5 Prefs Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Plugins/[navn på effekt eller filter]/Photoshop

Linseprofiler (oprettet i programmet Linseprofiler) Userdefined.lcs Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/LensCorrection/1.0/Settings
Arbejdsrum [Brugerdefineret]

[Arbejdsrum, der er ændret}
Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings/Workspaces
Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings/Workspaces (ændret)
Indstillinger for ekstramoduler fra tredjepart (f.eks. placeringen af mappen med ekstramoduler) Indstillingerne bliver gemt som værdier for SettingsFilePath i registreringsdatabasen i Windows. HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/12.0
Gemte faste indstillinger [Brugerdefinerede] Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Presets/[funktionens navn]