Om indstillinger

Mange programindstillinger gemmes i Adobe Photoshop-indstillingsfilen, herunder generelle visningsindstillinger, indstillinger for hvor og hvordan filer gemmes, ydelsesindstillinger, markørindstillinger, indstillinger for gennemsigtighed, tekstindstillinger og indstillinger for ekstramoduler og arbejdsdiske. De fleste af disse indstillinger angives i dialogboksen Indstillinger. Indstillingerne gemmes, hver gang du afslutter programmet.

Sker der noget uventet, kan det være tegn på, at indstillingerne er beskadiget. Hvis du har mistanke om, at indstillingerne er beskadigede, skal du gendanne indstillingerne til standard.

Hvis du vil genskabe indstillingsfilerne til Photoshop, skal du starte programmet, mens du holder Ctrl+Alt+Skift (Windows) eller Kommando+Alternativ+Skift (Mac OS) nede. Klik derefter på Ja i meddelelsen "Vil du slette indstillingsfilen til Adobe Photoshop?"

Bemærk: Hvis denne proces ikke virker, når du bruger et trådløst (Bluetooth-)tastatur, skal du tilknytte et traditionelt tastatur og prøve igen.

Vigtigt: Hvis du genskaber indstillingerne ved at slette Adobe Photoshop -indstillingsfilen, skal du sikre dig, at du kun sletter dén fil. Hvis du sletter hele mappen med indstillinger, sletter du også alle ikke-gemte handlinger og faste indstillinger.

Geninstallation af Photoshop fjerner ikke indstillingsfilen. Før du geninstallerer Photoshop, skal du genskabe dine indstillinger.

Mac OS

Vigtigt: Apple har som standard skjult brugerens biblioteksmappe ved udgivelsen af Mac OS X 10.7. Hvis du skal have adgang til filerne i den skjulte biblioteksmappe for at udføre fejlfinding i forbindelse med Adobe, kan du se Sådan får du adgang til filer i det skjulte bibliotek.

Indstillinger for Photoshop Filnavn Sti
Generelle indstillinger Adobe Photoshop [version]-indstillinger Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Preferences/
Adobe Photoshop [version] Settings
Handlinger Actions palette.psp Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Preferences/
Adobe Photoshop [version] Settings
Camera Raw-indstillinger Adobe Camera Raw [version]-indstillinger Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger
Farveindstillinger (Farvestyring) Color Settings.csf Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Preferences/
Adobe Photoshop [version] Settings
Brugerdefinerede farveindstillinger (Farvestyring) Userdefined.csf Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Programsupport/Adobe/Color/Settings
Brugerdefineret korrekturopsætning (Farvestyring) Userdefined.psf Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Programsupport/Adobe/Color/Proofing
Redigerings- og maleværktøjer Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, RepoussePresets.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Preferences/
Adobe Photoshop [version] Settings/
Stier Stier til Adobe Photoshop [version] Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger
Gem til web

Indstillinger for Adobe Gem til web i CS6

Adobe Gem til web [version]-indstillinger

Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe/Plugins/Adobe Save For Web CS6/
Photoshop

Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger
Filtre og effekter Adobe Adaptive Wide Angle [version], Adobe Dicom [version], Adobe Filter Gallery [version] indstillinger, Adobe Lens Blur [version]-indstillinger, Adobe Lens Correction [version]-indstillinger, Adobe Liquify [version]-indstillinger, Adobe VanishingPoint [version], Adobe Oil Paint [version]
Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe/Plugins/[navn på effekt eller filter]/
Photoshop
Linseprofiler (oprettet i programmet Linseprofiler) Userdefined.lcs Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe/LensCorrection/1.0/Settings
Arbejdsrum

[Brugerdefineret]

Arbejdsrum, der er ændret

Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Preferences/
Adobe Photoshop [version] Settings/WorkSpaces

Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Preferences/
Adobe Photoshop [version] Settings/WorkSpaces (Modified)

Indstillinger for ekstramoduler fra tredjepart (f.eks. placeringen af mappen med ekstramoduler) (varierer) Mappen Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger
Gemte faste indstillinger [Brugerdefinerede] Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Application Support/Adobe/Adobe Photoshop [version]/Presets/[navn på funktion]

Windows 7 og Vista

Indstillinger for Photoshop Filnavn Sti
Generelle indstillinger

Prefs.psp (32-bit) til Adobe Photoshop [version]

Prefs.psp (64-bit) til Adobe Photoshop X64 [version]

Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop [version]/Adobe Photoshop [version] Settings
Handlinger Actions palette.psp Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop [version]/Adobe Photoshop [version] Settings
Camera Raw

Windows-registreringsnøgle

.xmp-filer gemt fra dialogboksen Camera Raw

HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Camera Raw/[version]

Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/CameraRaw/Settings

Farveindstillinger (Farvestyring) Color Settings.csf Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop [version]/Adobe Photoshop [version] Settings
Brugerdefinerede farveindstillinger (Farvestyring) Userdefined.csf Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/
Color/Settings
Brugerdefineret korrekturopsætning (Farvestyring) Userdefined.psf Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/
Color/Proofing
Redigerings- og maleværktøjer Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop [version]/Adobe Photoshop [version] Settings/Presets
Stier Indstillingerne bliver gemt som værdier for SettingsFilePath i registreringsdatabasen i Windows.

(Nøgle i Windows-registreringsdatabasen) HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/[version]

Indstillinger for filstiens værdi:

Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop [version]/Adobe Photoshop [version] Settings

Gem til web

Indstillinger for Adobe Gem til web 13.0

Gem til web-fil

Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Plugins/
Adobe Save For Web [version]/Photoshop

Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop [version]/Optimized Settings/filnavn.irs

Filtre og effekter Adobe Effect [version]-indstillinger, Adobe Filter Gallery [version]-indstillinger, Adobe Lens Blur [version]-indstillinger, Adobe Lens Correction [version]-indstillinger, Adobe Liquify [version]-indstillinger, Adobe Mondo Filter [version], Adobe Oil Paint [version]
Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Plugins/
[navn på effekt eller filter]/Photoshop
Linseprofiler (oprettet i programmet Linseprofiler)

Userdefined.lcs

Adaptiv linseprofil-filer: .wac

Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/
LensCorrection/1.0/Setting

Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop [version]/Optimize Settings

Arbejdsrum

[Brugerdefineret]

Arbejdsrum, der er ændret

Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop [version]/Adobe Photoshop [version] Settings/Workspaces
Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop [version]/Adobe Photoshop [version] Settings/Workspaces (Modified)
Indstillinger for ekstramoduler fra tredjepart (f.eks. placeringen af mappen med ekstramoduler) Indstillingerne bliver gemt som værdier for SettingsFilePath i registreringsdatabasen i Windows. HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/[version]
Gemte faste indstillinger [Brugerdefinerede] Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop [version]/Presets/[navn på funktion]

Windows XP

Indstillinger for Photoshop Filnavn Sti
Generelle indstillinger Adobe Photoshop [version]-indstillinger Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop [version]/Adobe Photoshop [version] Settings
Handlinger Actions palette.psp Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop [version]/Adobe Photoshop [version] Settings
Camera Raw

Windows-registreringsnøgle

.xmp-filer gemt fra dialogboksen Camera Raw

HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Camera Raw/[version]

Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/CameraRaw/Settings

Farveindstillinger (Farvestyring) Color Settings.csf Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop [version]/Adobe Photoshop [version] Settings
Brugerdefinerede farveindstillinger (Farvestyring) Userdefined.csf Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Color/Settings
Brugerdefineret korrekturopsætning (Farvestyring) Userdefined.psf Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Color/Proofing
Redigerings- og maleværktøjer Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop [version]/Presets
Stier Indstillingerne bliver gemt som værdier for SettingsFilePath i registreringsdatabasen i Windows.

KEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/[version]

SettingsFilePath:
Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop [version]/Adobe Photoshop [version] Settings

Gem til web Adobe Gem til web [version]-indstillinger Documents and Settings/[brugernavn]/Adobe/Plugins/Adobe Save For Web [version]/Photoshop
Filtre og effekter Adobe Effect [version]-indstillinger, Adobe Filter Gallery [version]-indstillinger,
Adobe Lens Correction [version]-indstillinger,
Adobe Liquify [version]-indstillinger,
Adobe Adaptive Wide Angle

Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Plugins/[navn på effekt eller filter]/Photoshop

Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Lens Correction [version]/Photoshop

Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Liquify [version]/Photoshop

Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Adaptive Wide Angle [version]

Linseprofiler (oprettet i programmet Linseprofiler) Userdefined.lcs Documents and Settings/[brugernavn]Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Lens Correction [version]/Photoshop
Arbejdsrum

[Brugerdefineret]

Arbejdsrum, der er ændret

Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop [version]/Adobe Photoshop [version] Settings/Workspaces

Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop [version]/Adobe Photoshop [version] Settings/Workspaces (Modified)

Indstillinger for ekstramoduler fra tredjepart (f.eks. placeringen af mappen med ekstramoduler) Indstillingerne bliver gemt som værdier for SettingsFilePath i registreringsdatabasen i Windows. HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/[version]
Gemte faste indstillinger Gemte faste indstillinger Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop [version]/Presets/[navn på funktion]