Om indstillinger

Mange programindstillinger gemmes i filen Adobe Photoshop Preferences, herunder generelle visningsindstillinger, indstillinger for hvor og hvordan filer gemmes, ydelsesindstillinger, markørindstillinger, indstillinger for gennemsigtighed, tekstindstillinger og indstillinger for plug-ins og arbejdsdiske. De fleste af disse indstillinger angives i dialogboksen Indstillinger. Indstillingerne gemmes, hver gang du afslutter programmet.

Sker der noget uventet, kan det være tegn på, at indstillingerne er beskadiget. Hvis du har mistanke om, at indstillingerne er beskadigede, skal du gendanne indstillingerne til standard.

Hvis du vil genskabe indstillingsfilerne til Photoshop, skal du starte programmet, mens du holder Ctrl+Alt+Skift (Windows) eller Kommando+Alternativ+Skift (Mac OS) nede. Klik derefter på Ja i meddelelsen "Vil du slette indstillingsfilen til Adobe Photoshop?"

Bemærk: Hvis denne proces ikke virker, når du bruger et trådløst (Bluetooth-)tastatur, skal du tilknytte et traditionelt tastatur og prøve igen.

Vigtigt: Hvis du genskaber indstillingerne ved at slette Adobe Photoshop CS6-indstillingsfilen, skal du sikre dig, at du kun sletter dén fil. Hvis du sletter hele mappen med indstillinger, sletter du også alle ikke-gemte handlinger og faste indstillinger.

Geninstallation af Photoshop fjerner ikke indstillingsfilen. Før du geninstallerer Photoshop, skal du genskabe dine indstillinger.

Video: SelvstudievideoenSådan nulstilles indstillingsfilerne i Photoshop CS6 (af Julieanne Kost) viser dig to metoder til at nulstille indstillingerne i Photoshop. Videoen lægger ud med den manuelle metode til at fjerne indstillingsfilen. Metoden, som benytter tastaturgenveje, starter ved 5:05-8:18.

Mac OS

Vigtigt: Apple har som standard skjult brugerens biblioteksmappe ved udgivelsen af Mac OS X 10.7. Hvis du skal have adgang til filerne i den skjulte biblioteksmappe for at udføre fejlfinding i forbindelse med Adobe, kan du se Sådan får du adgang til filer i det skjulte bibliotek.

Indstillinger for Photoshop Filnavn Sti
Generelle indstillinger Adobe Photoshop CS6 Prefs.psp Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe Photoshop CS6 Settings
Handlinger Actions palette.psp Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe Photoshop CS6 Settings
Camera Raw-indstillinger Adobe Camera Raw 7.x Prefs Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger
Farveindstillinger (Farvestyring) Color Settings.csf Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe Photoshop CS6 Settings
Brugerdefinerede farveindstillinger (Farvestyring) Userdefined.csf Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Programsupport/Adobe/Color/Settings
Brugerdefineret korrekturopsætning (Farvestyring) Userdefined.psf Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Programsupport/Adobe/Color/Proofing
Redigerings- og maleværktøjer Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, RepoussePresets.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe Photoshop CS6 Settings/
Stier Adobe Photoshop CS6 – Stier Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger
Gem til web Adobe Save For Web CS6 Prefs

Adobe Save For Web 13 Prefs
Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe/Plugins/Adobe Save For Web CS6/
Photoshop

Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger
Filtre og effekter Adobe Adaptive Wide Angle CS6, Adobe Dicom CS6, Adobe Filter Gallery CS6 Prefs, Adobe Lens Blur CS6 Prefs, Adobe Lens Correction CS6 Prefs, Adobe Liquify CS6 Prefs, Adobe VanishingPoint CS6, Adobe Oil Paint CS6
Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe/Plugins/[navn på effekt eller filter]/
Photoshop
Linseprofiler (oprettet i programmet Linseprofiler) Userdefined.lcs Bruger/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe/LensCorrection/1.0/Settings
Arbejdsrum

[Brugerdefineret]

Arbejdsrum, der er ændret

Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe Photoshop CS6 Settings/Workspaces

Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/
Adobe Photoshop CS6 Settings/WorkSpaces (ændret)

Indstillinger for ekstramoduler fra tredjepart (f.eks. placeringen af mappen med ekstramoduler) (varierer) Mappen Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger
Gemte faste indstillinger [Brugerdefinerede] Bruger/[Brugernavn]/Bibliotek/Programsupport/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Presets/[funktionens navn]

Windows 7 og Vista

Indstillinger for Photoshop Filnavn Sti
Generelle indstillinger

Adobe Photoshop CS6 Prefs.psp (32-bit-version)

Adobe Photoshop X64 CS6 Prefs.psp (64-bit-udgave)

Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Handlinger Actions palette.psp Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Camera Raw

Windows-registreringsnøgle

.xmp-filer gemt fra dialogboksen Camera Raw

HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Camera Raw/7.0

Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/CameraRaw/Settings

Farveindstillinger (Farvestyring) Color Settings.csf Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Brugerdefinerede farveindstillinger (Farvestyring) Userdefined.csf Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/
Color/Settings
Brugerdefineret korrekturopsætning (Farvestyring) Userdefined.psf Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/
Color/Proofing
Redigerings- og maleværktøjer Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings/Presets
Stier Indstillingerne bliver gemt som værdier for SettingsFilePath i registreringsdatabasen i Windows.

(Nøgle i Windows-registreringsdatabasen) HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/60.0

Indstillinger for filstiens værdi:

Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings

Gem til web

Indstillinger for Adobe Gem til web 13.0

Gem til web-fil

Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Plugins/
Adobe Save for Web CS6/Photoshop

Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Optimized Settings/filename.irs

Filtre og effekter Adobe Effect CS6 Prefs, Adobe Filter Gallery CS6 Prefs, Adobe Lens Blur CS6 Prefs, Adobe Lens Correction CS6 Prefs, Adobe Liquify CS6 Prefs, Adobe Mondo Filter CS6, Adobe Oil Paint CS6
Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Plugins/
[navn på effekt eller filter]/Photoshop
Linseprofiler (oprettet i programmet Linseprofiler)

Userdefined.lcs

Adaptiv linseprofil-filer: .wac

Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/
LensCorrection/1.0/Setting

Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Optimized Settings

Arbejdsrum

[Brugerdefineret]

Arbejdsrum, der er ændret

Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings/Workspaces
Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings/Workspaces (ændret)
Indstillinger for ekstramoduler fra tredjepart (f.eks. placeringen af mappen med ekstramoduler) Indstillingerne bliver gemt som værdier for SettingsFilePath i registreringsdatabasen i Windows. HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/60.0
Gemte faste indstillinger [Brugerdefinerede] Brugere/[brugernavn]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Presets/[funktionens navn]

Windows XP

Indstillinger for Photoshop Filnavn Sti
Generelle indstillinger Adobe Photoshop CS6 Prefs.psp Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Handlinger Actions palette.psp Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Camera Raw

Windows-registreringsnøgle

.xmp-filer gemt fra dialogboksen Camera Raw

HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Camera Raw/7.0

Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/CameraRaw/Settings

Farveindstillinger (Farvestyring) Color Settings.csf Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Brugerdefinerede farveindstillinger (Farvestyring) Userdefined.csf Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Color/Settings
Brugerdefineret korrekturopsætning (Farvestyring) Userdefined.psf Documents and Settings/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Color/Proofing
Redigerings- og maleværktøjer Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Dokumenter og indstillinger/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Presets
Stier Indstillingerne bliver gemt som værdier for SettingsFilePath i registreringsdatabasen i Windows. KEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/60.0
SettingsFilePath:
Dokumenter og indstillinger/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Phosthop CS6 Settings
Gem til web Adobe Save for Web CS6 Prefs Dokumenter og indstillinger/[brugernavn]/Adobe/Plugins/Adobe Save For Web CS6/Photoshop
Filtre og effekter Adobe Effect CS6 Prefs, Adobe Filter Gallery CS6 Prefs,
Adobe Lens Correction CS6 Prefs,
Adobe Liquify CS6 Prefs,
Adobe Adaptive Wide Angle
Dokumenter og indstillinger/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Plugins/[navn på effekt eller filter]/Photoshop
Dokumenter og indstillinger/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Lens Correction CS6/Photoshop
Dokumenter og indstillinger/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Liquify CS6/Photoshop
Dokumenter og indstillinger/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Adaptive Wide Angle CS6
Linseprofiler (oprettet i programmet Linseprofiler) Userdefined.lcs Dokumenter og indstillinger/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Lens Correction CS6/Photoshop
Arbejdsrum

[Brugerdefineret]

Arbejdsrum, der er ændret

Dokumenter og indstillinger/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings/Workspaces
Dokumenter og indstillinger/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings/Workspaces (ændret)
Indstillinger for ekstramoduler fra tredjepart (f.eks. placeringen af mappen med ekstramoduler) Indstillingerne bliver gemt som værdier for SettingsFilePath i registreringsdatabasen i Windows. HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/60.0
Gemte faste indstillinger Gemte faste indstillinger Dokumenter og indstillinger/[brugernavn]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Presets/[funktionens navn]